Categorieën: Nieuws

Veel Stadjers willen vrouw als burgemeester

De gemeente heeft 160 reacties van Stadjers binnengekregen over de concept-profielschets voor de nieuwe burgemeester. Veel inwoners vragen om een vrouwelijke burgemeester.

De meeste reacties kwamen binnen via facebook. Over het algemeen was er waardering over het profiel voor de opvolger van waarnemend burgemeester Ruud Vreeman. Daarin wordt gevraagd om een betrokken burgemeester die communicatief, toegankelijk, begrijpelijk en besluitvaardig is en een groot netwerk heeft.

Een rode draad in de reacties is dat nadrukkelijk om een vrouw werd gevraagd. Dat heeft wellicht te maken met het feit dat Groningen nu enkel mannelijke wethouders heeft. Maandag wordt de vertrouwenscommissie benoemd die over aanstelling van de burgemeester gaat.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Waarom een vrouw? Je moet gewoon de beste nemen, met het meeste gezag en kunde!Een "bekend" persoon hoeft echt niet altijd de beste te zijn.

  • Denk even na mensen, geen Centrun Denocraat of een Partij van de Elite. Het gaat er om dat de Stad Groningen weer gezond word, vooral financieel. Geen linkse kliek, die gasten hebben al genoeg geld en vertrouwen van de Stadjers over de balk gegooid. Vooral niet luisteren, en gewoon aanklooien, dus nu even niet, misschiern later. Met alle respect, maar ik heb wel een goede naam in mijn hoofd, REMKES, een harde saneerder, en dat heeft helaas de stad nodig. Nu even geen pretpakket, maar eerst de centen op orde, geen links gelul maar een Artikel 12 voorkomen. De stad is techniesch al failliet, voorkom erger, als het nog kan. Ik dank U, Anne Uut Oosterwolde. Ben een ex-Stadjer, en ben dat met trots.

    • Dat mandaat heeft een burgemeester niet. Je had toch wat beter moeten opletten op school in Grunn'n. Remkes zit nog minimaal tot 2016 in Noordholland. Dan is hij 65 en mag ie met pensioen.

  • De burgemeester is wel eindverantwoordelijke. Waarom ik Remkes er wil hebben is het feit dat hij de stad goed kent en dus weet wat er speelt. Het mag mij ook een vrouw zijn, alleen weet ik zo even niet wie er dan een zwaargewicht is qua politieke ervaring. En die ook nog de stad zo goed kent. Als jij het wel weet, graag een antwoord. Alvast dank.

  • Er is altijd een grote meerderheid voor een vrouw, gemiddeld bestaat de stad immers ook uit 50% vrouwen. Waarschijnlijk wil 50% van de stad ook een man.

    Alsjeblieft niet dramster Femke, dat stemgeluid bezorgt me al rillingen, en dan dat toontje, gadver.

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

6 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

7 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

8 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

8 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

10 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

10 uur geleden