Categories: Nieuws

Ring Zuid: geen op- en afritten naar Hereweg

Er komen geen op- en afritten van de zuidelijke ringweg naar de Hereweg. Volgens de stuurgroep Aanpak Ring Zuid, die alle voorstellen voor aanpassingen van de nieuwe ringweg heeft bestudeerd, levert dat meer na- dan voordelen op, zoals sluipverkeer door de zuidelijke wijken.

De zogeheten Variant Kamminga was één van de totaal ruim 400 reacties die bij de stuurgroep zijn binnengekomen: 291 op het Ontwerp Tracébesluit, 73 op de Ontwerp-inrichtingsplannen voor vier gebieden in de omgeving van de ringweg en 53 op het plan voor aanleg van de Helperzoomtunnel. Er lopen nog onderzoeken naar de effecten op het milieu.

De stuurgroep ziet wel brood in enkele wijzigingen die de bewoners van de omliggende wijken ten goede moet komen. Zo wordt er niet meer zo dicht bij de Multatulistraat, de Van Eedenstraat en de Maaslaan gebouwd, blijven de geluidsschermen bij het Stadspark staan, krijgt de Goeman Borgesiuslaan stil asfalt en krijgt de Vondellaan aan beide kanten een vrijliggend fietspad.

Deze zomer worden bewoners geïnformeerd over de aanpaste plannen. In het najaar neemt de minster een definitief besluit over het tracé van de zuidelijke ringweg.

Voor meer informatie zie www.aanpakringzuid.nl.

André Huitenga

View Comments

 • Let op bewoners Groningen deze stuurgroep is in handen van RWS , zij drukken dit door jullie strot en zeggen straks ,, herziene inzichten'' ,, het niet omkeerbaar ", de ringweg moet de werkenden op hun plaats krijgen en de op/afrit Hereweg westzijde heeft een groot aandeel in dit verhaal.Ik zou het project zuidelijke ringweg omdraaien.Onder het Hoornse diep door en over Hereweg heen en van Hereweg tot Europaweg een derde rijbaan op het huidige niveau.Dat is veel goedkoper en met minder hinder uit te voeren. Van het bespaarde geld de nieuwe westelijke ringweg 192 milj aanleggen die gaat 40 % van het verkeer van de zuidelijke ring afhalen en dan heb je een complete ring die ook voor de kop van de provincie Groningen veel voordeel heeft.Deze huidige commissie heeft een tunnelvisie en zijn niet flexibel !De stad/provincie en internationaal moet een beter oplossing hebben waar ieder bij gebaat is !

  • De huidige variant is er gekomen door de gemeente Groningen. Rijkswaterstaat had met liefde de ring op een bult gelegd met parallelwegen er naast. Je weet heel goed dat er in dit stadium geen grote wijzigingen meer komen Pieter. Slechts optimalisaties.

   De stuurgroep is in handen van RWS? Er zit slechts 1 persoon van RWS in. Verder de Gedeputeerden Boumans en Moorlag en Wethouders de Rook en van der Schaaf.

   • Stop met deze huidige waanzin, ik las vanmorgen spoor Groningen -Duitsland 85 milj wordt 1 miljard Heb 2 j geleden al de staten gewaarschuwd Zuidbroek-Nieuwe Schanns zijn jullie 168 miljoen kwijt voor verdubbeling en aan de Duitse zijde 700 miljon.En nu 2 j later haalt gedeputeerde Bouwmans bakzijl ! Neem van mij aan huidige zuidelijke ring zal uit kope op 875 miljoen.Noteer. Kreeg bij de N 33 ook gelijk met mn 125 milj !

   • Je gaat weer eens niet in op argumenten en begint weer over iets anders te raaskallen. Hoe kunnen we je nog serieus nemen Pieter?

 • Geen Esperantotunnel voor Fietsers vind ik erger. De Kammingavariant leverde kennelijk meer problemen op dan hij oploste, dan moet je het gewoon niet doen.

  • Het probleem met het plan van de PVV is tweeledig:

   - Het doorkruist allerlei natuurgebieden.
   - Het lost het echte probleem niet op. Het probleem is namelijk niet dat het verkeer wat van west naar oost door de stad rijdt. 80% van het verkeer op de zuidelijke ringweg moet namelijk IN de stad zijn (of komt uit de stad). Nieuwe wegen om de stad heen heeft 80% van het verkeer dus weinig aan.

   • Je cijfers van 80 % verkeer moet tissen Julliana plein en Europa weg zijn kloppen niet en de nieuwe Noordwestelijke rondweg loopt niet door natuur gebieden !
    We praten alleen over deze weg !

  • roerend met je eens dat plan is voor de stad Groningen en de provincie boven de Stad het aller beste. bv. Suiker fabriek Hoogkerk/Zernicke college/Domo Campina/bedrijven noordzijde stad/ Eemshaven/Lauwersoog/Delfzijl !Verkeer west oost A 7. Dat verkeer raak je kwijt op de Zuidelijke ring voor 40 %.Dat bespaard veel lawaai/lucht verontreiniging !

 • Decennialang hebben opeenvolgende stadsbestuurders een korte termijn visie gehanteerd. Nu komen de problemen tevoorschijn welke met een lange termijnvisie vooraf zouden zijn ingecalculeerd. Ik vind de kijk op de wegenproblematiek van dhr. Muijzert zo gek nog niet. Ook het PVV alternatief zou de moeite van het berekenen meer dan waard zijn. Dit plan zou minder snel zijn/worden afgeschoten als het niet van de PVV maar van een andere (staten) partij zou zijn gekomen, maar dit terzijde. En waar het om natuurgebied gaat, het Reitdiepdal in de stad, ter hoogte van Dorkwerd is ook volgebouwd, aan de ene zijde van het Reitdiep vind je nu de woonwijk Reitdiep, aan de andere zijde Zernike, dus wat dat betreft zie ik geen probleem om ook een snelle verbinding van Groningen naar de Eemshaven te gaan realiseren, middels een nieuwe brug over het van Starkenborgkanaal tussen de woonwijk Reitdiep en Dorkwerd richting de nieuwe rotonde welke aan de Aduarderdiepsterweg staat gepland en dan via Westpoort naar de A7
  De stad had de huizen aan de H J Wichersstraat op moet kopen en slopen, het afsland verkeer richting Hoogezand had dan over de voormalige EGD terreinen af kunnen slaan, wat opnieuw een flessehals had doen verdwijnen. Forensenverkeer vanaf Assen had altijd een snelle doorsteek via de laan Corpus den Hoorn richting centrum, maar ook dit moest ten faveure van woningbouw omgeleid gaan worden, waardoor er nu ter hoogte van Maupertuus een nieuwe flessenhals is gerealiseerd.

  Compacte stad, wie deze onzin ooit heeft bedacht....

 • Het 'plan' van de PVV is geen plan maar wat geroep zoals dat geldt voor alle uitingen van dit onfrisse gezelschap.

  Mijn advies om via de klokkenluiderssite misstanden aan te kaarten ipv via Posts op sites heeft Muizert nog niet overgenomen,

   • Oei, dat je dat zelf niet weet...

    Om nog even in Europese sferen te blijven:
    de samenwerking en het geflirt met allerlei buitenlandse partijen met racistisch en xenofoob gedachtengoed.

   • Nee hoor, geen mening. Het is een feit dat Wilders graag wil samenwerken met dubieuze groeperingen waarin nogal wat (ex)fascisten zitten.

    En inderdaad wanneer ik een Wilders fan in mijn kenniskring zou hebben dan kwam hij er niet meer in bij mij.

 • Mijn plannen zijn uit gewerkt wees gerust ! en tot nu toe de laatste 10 j komen ze allen uit !

  Heb de laatste 15 jaar niet anders dan als troubel shooter projecten uit het slijk gehaald.

  • Ja ja, een hoop gepraat.
   Hoe vaak heb je je ongenuanceerde beschuldigingen aangekaart bij justitie of bij de geinstitutionaliseerde klokkenluiderssites?

   Zolang je dat niet doet, ben je erg ongeloofwaardig.

   • Mij interesseert het helemaal niets maar wanneer je werkelijk een goed verhaal had gehad dan was je er allang mee naar Justitie of een andere instantie gestapt. En dat kost niets.

    Of schrijf er een boek over ipv hier met de meest ongeloofwaardige complotten of absurde alternatieven te komen. Niemand kan dat serieus nemen.

 • Wat heb ik te zoeken bij justitie en klokkenluiders sites niets.Deze grootte projecten worden door zoals je zelf zegt 5 mensen beslist. Schandalig. 4 die nergens verstand van hebben en 1 die dicteert en ieder knikt JA. Tunnelvisie niets anders.Het is geen toekomst visie.Het helpt de stad en provincie Groningen niet.Je toont een zwakte om niet bij me te komen dan kan je de plannen volledig uit gewerkt zien.Er zijn wel andere Tweede Kamerleden,Statenleden van Drenthe en Groningen en gemeenten van allerlei partijen die bij me thuis komen.Dat zijn geen schreeuwers zoals jij ! Maar mensen die het ook van een andere kant willen horen.Ik geef geargumenteerde voorstellen en werk ze ook financieel uit.En de laatste 10-15 jaar komen ze allemaal uit !

  • Muizert, hou toch eens op te fantaseren en je als slachtoffer gedragen.
   Wellicht ben je ergens zwaar gefrustreerd door geraakt maar val ons daar niet mee lastig.
   Wel een tikje aanmatigd om te denken dat je de enige bent die de afgelopen 10 jaar altijd gelijk heeft gehad. Jezuscomplex?

   • Toon aan Jack of jij dat hebt gedaan Ik kan het aantonen en ik kom met eigen naam en eigen telefoon en niet onder een schuilnaam naar buiten. Toon je projecten toon je uitgwerkte plannen .Nee dat kun je niet ! alleen ieder afkraken !

   • Ik doe geen onzinnige beweringen die ik niet hoef te onderbouwen met feiten. Dit in tegenstelling tot anderen. Mijn advies is om hulp te zoeken.

  • Laat je door Jack c.q. Marc toch niet zo opnaaien Pieter.
   Ze (hij) weet heel goed dat je best een punt hebt...
   Don't feed the trolls.

Recent Posts

Voorlichting over zorgverzekeringen op Grote Markt

Voor mensen die niet weten wat wel of niet vergoed wordt in het basispakket van…

16 minuten ago

Leerlingen Willem Lodewijk Gymnasium pakken internationale prijs

Twee leerlingen van het Willem Lodewijk Gymnasium zijn in de prijzen gevallen tijdens de twintigste…

1 uur ago

Maandagavond overlast door heien funderingspalen bij Europaweg

Maandagavond (vanavond) gaan tussen 20.00 uur en 00.00 uur funderingspalen de grond in bij de…

2 uur ago

Doktersdienst hoopt te hoge druk tijdens kerstweekeinde te voorkomen

De doktersdienst in Groningen verwacht vanwege het lange kerstweekeinde een grote druk op de huisartsenspoedposten.…

2 uur ago

Weer Kerstkaart: “De kans op een witte kerst is vandaag niet veel soeps”

De kans op een witte kerst is vandaag niet veel soeps, stelt OOG weerman Johan…

3 uur ago

Spoordijken in Noord Nederland zijn kwetsbaar

Vrijwel alle spoordijken in Noord Nederland zijn kwetsbaar. Dat meldt de Volkskrant maandagmorgen op basis…

3 uur ago