Categorieën: Nieuws

Rehwinkel: “Er wordt met twee maten gemeten”

Volgens Peter Rehwinkel meten de media en de politieke partijen met twee maten. Dat zegt Rehwinkel tegen OogRtv. Er is tumult ontstaan nu blijkt dat hij geen baan zal krijgen als rampencoördinator bij het UCLG een wereldwijde verenigingen van gemeentes. Hij zei zijn burgemeesterschap op voor die baan. Rehwinkel maakt nog steeds gebruik van de wachtgeldregeling.

Door: Ecco van Oosterhout

“In het hele land zijn er mensen die wachtgeld hebben en ook vrijwilligerswerk doen, van diverse politieke partijen.” Rehwinkel zegt dat hij pas in november, toen hij al weg was als burgemeester van de stad, te horen kreeg dat hij misschien niet benoemd kon worden als coördinator bij rampen omdat hij geen burgemeester meer was. “Binnen het UCLG werd daar verschillend over gedacht. In Istanbul zag men dat anders dan in Barcelona. In Rabat, waar ik gevraagd ben voor die functie, heb ik daar ook niets over gehoord.”

“Ik heb toen, daarna, in de loop van november gezegd dat ik mij dan breder moest oriënteren op de arbeidsmarkt. En dat is wat ik nu doe.”

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

 • Er word inderdaad met 2 maten gemeten. Als een burger zoals Rehwinkel doet kan deze fluiten naar een uitkering, als een ex PvdA burgemeester op zijn reet wil zitten in een riante villa moeten we onze mond houden.

  Is het creeeren van een dikbetaalde bestuursfunctie voor rampenbestrijding vrijwilligerswerk? Volgens mij valt dat meer onder ondernemen. Het woord 'vrijwilligerswerk' mag deze geldgraaier geeneens in de mond nemen, dat is een schande voor de echte vrijwilligers die ons land heeft en bijvoorbeeld elk weekend vrijwillig op de sportclub werken. Zo zagen ze dat in Barcelona ook, het was een functie NAAST een gewone baan, vrijwillig dus.

  Hoe zit het met de geruchten dat hij naar Barcelona ging voor een nieuwe liefde, dat maakt het verhaal natuurlijk nog pikanter.

 • LOL: `Het burgemeesterschap in Groningen viel hem zwaar, vertelt hij nu.' In officiële rapporten kreeg ik steeds een gunstige evaluatie. Maar in de beeldvorming op Twitter werd dat anders. Ik vroeg me steeds vaker af: wat is er aan de hand in Groningen?' `

  Nou meneer de ´Burgemeester´, dat komt omdat je in het PvdA baantjescaroussel terecht was gekomen van bestuurders die al jaren niet naar inwoners luisteren maar hen voornamelijk negeerden. Jij behoort tot de grote schoonmaak om de bestuurspartij weer tot de realiteit te laten komen. Maar juist de burgemeester blijkt en ontzettend dom en met 2 maten te meten waarbij hij zich verheven voelt boven de arbeider en echte vrijwilliger.

  Helaas had D66 niet door en zijn zo dom geweest de PvdA erbij te betrekken zodat die al hun poppetjes kan laten zitten en invloed uitoefenen.

  Het is ook van de zotte dat hij bij een bijna dijkdoorbraak zijn telefoon had uitstaan!! Dat is wel het meest zotte. En waarom tijd besteden aan dat vrijwilligerswerk in Barcelona in plaats van iets voor de stad te doen? Is burgemeester al een deeltijd baan geworden?

  In ieder geval blijkt dat Groningen het al maanden doet zonder burgemeester, hij heeft niets betekend voor de stad blijkt wel. Lintjes doorknippen kan een wethouder wel doen.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3649828/2014/05/06/Hoe-de-droom-van-rampenbestrijder-Rehwinkel-in-duigen-viel.dhtml

 • Afgaande op de vele reaguurders die de ex-burgemeester van Groningen zo "äfkraken" mogen we ons gelukkig prijzen met zoveel voorbeeldige inwoners van deze stad.

 • Goh als ik de kop zo lees moet ik hem nog gelijk geven ook. Helaas blijkt uit de rest van de stuk weer een stuk wereldvreemdheid die je wel vaker bij met name de PVDA kliek hoort.
  En we zijn denk ik nog niet af hoor van Petertje. Die is staat graag in het spotlicht, maar verwacht dat wel dat iedereen hem op handen draagt. Waar die gunstige evaluaties vandaan kwamen weet ik niet... Ik hoorde al een tijdje flink andere geluiden en niet alleen van journalisten. En het is eenmaal in dit soort goedbetaalde en publicitaire gevoelige functies niet gauw de sterke punten die het beeld vormen, maar vooral de zwakke punten waarin hij in de jaren maar verdomd weinig progressie inboekte.
  Kortom beter geschikt voor de rol op de technocratische achtergrond, maar denken jullie nou echt dat ie dat zal gaan doen ?

 • De corruptie in de lokale politiek is enorm. Ook politici die dankzij de lokale politiek in baantjes zijn gesetteld, dat vervolgens ook weer verslag moeten doen over het functioneren van de lokale politiek. Of zgn sociale ondernemers. Als je dan deze gangen nagaat, is de lokale politiek hun opdrachtgever. Ook voelen de politici zich nogal verheven tov het volk. Wallage liet in de eerste weken al een dakkapel en een garage bouwen bij zijn huis zonder enig vergunning, direct na zijn aantreden. Rehwinkel idem een schutting.

 • En overigens ik snap dat politieke functies als deze een wat soepelere wachtgeldregeling gezien politiek opportunisme dat vaak meespeelt. Maar dit gaat gewoon een grens over. Zeker als je dit vergelijkt met de onfatsoenlijke manier men met andere werkelozen wil omspringen.
  Dat dus... '2 maten'. Ik sta echt paf dat die deze termen durft gebruiken. Die man is geen goede volksvertegenwoordiger als je dat niet kunt begrijpen.
  Dat mag dan als anderen als een hetze gezien worden, maar het dringt blijkbaar niet door bij het elitaire klootjesvolk (het zijn ook maar loopjongens voor de echte 'elite') Dat maak mij fel.
  Ik denk journalisten hem meer dan zat zijn om zijn gespin die hun in het kwaad daglicht stelde. Met slome verklaringen die dan later weer net niet blijken te kloppen. En zo verrekte veel is er niet door de journalisten fout gedaan als je het vergelijkt met de publicitaire blunders van Rehwinkel.

  • Daarom mogen Willemd Erik en Sjoerd ook allemaal meebetalen aan het wachtgeld van Peter.

   • Als Marc het inhoudelijk weer niet kan redden gaat hij maar weer op de persoonlijke toer. Of het nu tegen ons is of tegen journalisten die niet zomaar elk geneuzel pikken van een ondermaatse burgermeester.
    En ergens betaal ik wel mee aan dit soort figuren. Er gaat een hoop kapot hier in de stad omdat er geen geld is. Helaas merk ik dat wel ja. En dan is het nog maar afwachten wat de GL hobbies aan extra bezuinigingen moet gaan opleveren.

Recente berichten

Groningse Lois Abbingh één van de vlaggendragers Nederlands Olympisch team

De Groningse handbalster Lois Abbingh is één van de twee Nederlandse vlaggendragers tijdens de openingsceremonie…

24 minuten geleden

GIJS Marne Groningen opent competitie eredivisie ijshockey in Friesland

De ijshockeyers van GIJS Marne Groningen openen de competitie in de eredivisie met een uitwedstrijd…

44 minuten geleden

Opnieuw vernielingen op sportpark de Esserberg, netten Be Quick vernield

Er zijn opnieuw vernielingen aangericht op sportpark De Esserberg aan de Rijksstraatweg tussen Groningen en…

2 uur geleden

Kunstgras op het hoofdveld van The Knickerbockers

Het hoofdveld van studentenvoetbalvereniging The Knickerbockers op het sportpark van Zernike krijgt kunstgras. (meer…)

2 uur geleden

Sluitingsdatum Groninger scheurkalender vervroegd: “Al 2.000 foto’s ingezonden”

De sluitingsdatum voor de Groninger scheurkalender is vervroegd. Mensen die kans willen maken om hun…

5 uur geleden

‘Maandag perioden met zon, op dinsdag kans op onweer’

De eerste week van de zomervakantie in het Noorden belooft qua weer aantrekkelijk te gaan…

13 uur geleden