Categorieën: Nieuws

Financiële positie gemeente verbeterd

De financiële positie van de gemeente Groningen is verbeterd. Dat meldt de accountant die de jaarrekening van de gemeente heeft gecontroleerd.

Volgens de gemeente blijft waakzaamheid geboden, want er zijn nog steeds financiële problemen. De accountant is ook akkoord gegaan met de waardering van de gemeentelijke gronden. Er waren vorig jaar geen grote afboekingen, in tegenstelling tot 2010 tot en met 2012.

Er is echter nog steeds een kans dat de waardering van de gemeentelijke gronden zich negatief ontwikkelt. De gronden moeten in de toekomst eventueel verder afgewaardeerd worden.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

      • MarcS,
        zou ik graag willen, maar een groot deel van mijn inkomen heb ik nodig om ongewild de financien van de gemeente op peil te houden voor o.a. HET MONSTRUM.

  • En als een account dit vaststelt dat is dat zo?! We weten inmiddels ook hoe zelfs corrupt de accountants kunnen zijn. Vroeger, als de accountant zijn handtekening had gezet, dan kon je ervan op aan, dat een dergelijk jaarrekening volledig klopt, maar dit zijn vervlogen tijden. De sector heeft zichzelf om zeep geholpen!

    • Marc je zou dit ook makkelijk af kunnen zonder persoonlijke aanval. Waarom dan toch wel? En verder lijkt me het ook een politieke taak van oa de oppositie in de gemeenteraad om de zwakke plekken aan te geven.
      Een accountant controleert of daadwerkelijk de cijfers kloppen. De herwaardering en niet afboeken van tegenslagen is toch een politieke verantwoordelijkheid. En overigens er wordt ook in opdracht van de 'hogere' overheden gecontroleerd of het klopt. Die mogen over de brug komen als de gemeente Groningen failliet zou gaan. Dus grove fouten van de accountant zijn niet waarschijnlijk.
      Het valt mij iig mee en wordt ook eerlijk gezegd dat er in de toekomst nog meer tegenslagen kunnen komen. De Stadspartij heeft het verleden weinig vermogen in de overzicht van de financieën. Ik ben benieuwd hoe dit college gaat. SP verwacht ik dat die over sommige onderwerpen zal zwijgen om bv niet meer bezuinigingen op Iederz te voorkomen (Hier is de financiele onderbouwing van het nieuwe college trouwens echt brak)

      • En de volgende inhoudsloze persoonlijk aanval van Marc. Het schelden gaat maar door. Nouja dan deze terug : randdebiel!

      • En je standaard verdediging zal wel weer zijn dat je niet zegt dat ik een 'schijnheiligerd' bent. Kleuter

      • Fijn dat je direct illustreert waarom ik je een schijnheiligerd noem Erik. Sjoerd gaat direct over tot verdachtmakingen bij nieuws wat niet in zijn straatje past. Dat reflecteer ik gewoon terug naar hem. Als jij niet wil dat ik jou schijnheilig noem moet je me niet dingen verwijten die je ook naar mij toe doet als ik weer een mening heb die je niet aanstaat.(Redactie, mensen die me voor randdebiel en kleuter uitschelden mogen jullie best wel eens wat strakker modereren).

  • En misschien moeten jullie hier met Oogtv eens een vergadering over houden. Ik kan tegen een stootje maar dit gescheld slaat nergens meer op.

Recente berichten

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

2 uur geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

3 uur geleden

Donar wint eerste play-offduel tegen BAL

Donar is de kwartfinale van de play-offs om de landstitel woensdagavond begonnen met een 78-66…

4 uur geleden

Twee jongeren zijn Handhaving te slim af bij Jachtseizoen in Vinkhuizen

In de wijk Vinkhuizen vond woensdag een editie van Jachtseizoen plaats. Bij dit spel maken…

4 uur geleden

Geen link tussen moorden op Antoinette Bont en Harry Roo: “Uitsluiten is ook belangrijke ontwikkeling”

Er is geen link gevonden tussen de moorden op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo.…

5 uur geleden

Versterkingen komend seizoen voor Be Quick 1887 en PKC’83

Be Quick 1887 en PKC'83 hebben zich de afgelopen dagen versterkt voor het komende seizoen.…

6 uur geleden