Categorieën: Sport

Danny Hoesen nieuwe spits FC Groningen

Danny Hoesen is de nieuwe spits van FC Groningen. De spits werd woensdagmiddag tijdens een persconferentie in de Euroborg gepresenteerd.

De 23-jarige spits komt over van landskampioen Ajax en is de opvolger van Richairo Zivkovic. De 17-jarige Zivkovic maakte eerder dit seizoen al de transfer van FC Groningen naar Ajax.

Hoesen tekende een contract voor vier seizoenen. Hij had nog een contract van één jaar bij Ajax. De hoogte van de transfersom wordt door FC Groningen niet bekendgemaakt.

Harro Meijer

Bekijk reacties

    • Ach, Ardien, al hadden ze Messi aangetrokken voor €100,-, dan had jij dit nog gezegd waarschijnlijk. Wat hebben de Leeuw en met name Zeefuik gebracht? Ja, ze hebben allebei kwaliteiten, maar echt scoremonsters waren het nu ook niet bepaald. Zeefuik is wat mij betreft sowieso te licht (kom maar op met de grappen). Hoesen is jong, komt van Ajakkes, heeft een paar jaar bij Fulham onder contract gestaan, heeft een jaartje bij PAOK Saloniki gespeeld, toch echt allebei grotere clubs dan onze FC. Hij heeft zelfs Champions League ervaring. Ik zeg; prima aankoop zo op papier. Als je als club verder wilt groeien is deze jongen een buitenkansje.

      • Jeroen,
        de huur van het stadion hoeft dus niet naar beneden , ja kan zelfs wel iets stijgen, er is blijkbaar geld genoeg. Wellicht was Hoesen te licht bevonden bij zijn vorige clubs? Waar blijft in uw reactie uw visie over de aanwas van de FcG?

      • Mijn visie op de aanwas van de FC heb ik niet gegeven omdat ie totaal niet relevant is in deze. Maar als je mijn mening vraagt, ik denk dat Groningen heel goed bezig is met de eigen jeugd en daar wordt ook flink in geïnvesteerd en rolt zo nu en dan een talent uit, die doorstroomt naar het eerste. Ik denk dat de FC het buitengewoon goed doet als het op de eigen jeugd aankomt, juist getuige de regelmaat van spelers die kunnen aansluiten bij het eerste. Daar mag Groningen trots op zijn, gezien je van een groep van, laten we zeggen, dertig, al blij mag zijn als er twee van gemiddeld niveau zijn voor de eredivisie en doorbreken, laat staan de zo nu en dan spelers van buitencategorie die uit de jeugd van Groningen rollen. En de rest wordt aangevuld met aankopen, waar Groningen ook vaak een aardig neusje voor heeft.

        Hoesen is overigens niet te licht bevonden door Ajakkes, hij mocht gewoon blijven. Maar hij heeft zelfs gekozen voor een club waar hij wel aan spelen toekomt en dan is Groningen helemaal niet zo'n gekke keus. Naar mijn idee had Zivkovic dat ook beter kunnen doen, maar toe maar...

        Wat betreft de huur, Groningen zit totaal nog niet in de problemen, heeft in het verleden al erg veel hulp gehad van de gemeente, wat nu eenmaal gewoon wel gemeenschapsgeld is en kan prima z'n eigen broek ophouden. Ik onderken volledig de maatschappelijke en economische functie van de FC, maar zolang ze nog steeds niet omvallen, mag het geld van mij besteed worden aan bijvoorbeeld investering in goeie, betaalbare woningen, waar een zwaar tekort aan is in de stad. En zo zijn er nog wat uitgaven (iets met luchtkastelen op de Grote Markt).

  • De Leeuw en Zeefuik vertrekken waarschijnlijk bij de FC. Doorselecteren heet dat.

  • Als hij het maar uit kan houden, hier in het Noorden. Oftewel "gehucht" zoals hij in eerdere uitspraken heeft gezegd.

  • Kevin, dat soort teksten moet je niet serieus nemen. Weinig gezond verstand noem ik dat, totdat ze hier zijn en niet meer naar dat drukke westen terug willen, weet voorbeelden genoeg oa mijn ex-zwager die is met geen stok meer naar dordrecht terug te slaan,dus....

  • En hoeveel gaat deze weer beuren per jaar of maand.
    Er was toch geen geld meer. De huur moest toch naar beneden. Leg dit eens uit aan de mensen die niet meer rond kunnen komen.

  • Allemaal prestige, het Forum heeft de stad niet eens nodig. Maar ja, linkse rakkers die rechts denken, maken meer kapot dan de stad Groningen kan dragen kapot. Ga eens praten Stadsbestuur met Leeuwarden wat een Artikel 12 inhoud. Of terwijl technisch failliet, want dat is de Stad Groningen. Ben daar jaren terug al eens op gewezen door een Duitser waarempel, en deze man heeft het al voorspeld. Ben bang dat Groningen die kant op gaat helaas, en dan is de burger de pineut.

  • Lijkt me een goede aankoop voor FC Groningen.
    Wat hij gaat verdienen gaat ons niets aan zolang FC Gronignen niet van gemeenschapsgeld wordt gefinancierd.
    Hij is vast niet aangetrokken omdat de technische staf van FCG denkt dat er nu (potentieel) betere spelers in de selectie of jeugd rondlopen. Ik ga er van uit dat zij dat heel wat beter kunnen beoordelen dan wij.

    • JackB,
      u weet toch hoeveel gemeenschapsgeld er naar de FcG gaat.waarom houdt u zich hier van de domme, terwijl u overal voorwendt op de hoogte te zijn met de finesses.

  • Misschien worden ze er wel voor betaald ardien. Als je eens kijkt hoe ze overal op reageren moet dit haast wel.of ze zitten zelf in de politiek. Zou mij niets verbazen

  • De FcG leeft op gemeenschapsgeld. Het stadion, de Euroborg nv is in handen van de gemeente. Er zijn vele leningen verstrekt aan de FcG, waar zijn die centen gebleven? Ik vermoed kwijtgescholden. omdat de FcG anders al lang niet meer had bestaan. Als dat geld word terug ge vordert, het incassobureau zit om de hoek, dan zijn ze ter plekke failliet.

  • Weer een hoop lieden die maar wat opschrijven zonder over feitelijke informatie te beschikken.
    Wanneer je iets stelt dan moet je met een geloofwaardig verhaal komen, bijv. door betrouwbare bronnen aan te halen of consistent te redeneren.
    Door al dat geroep hier, blijft het niveau een beetje hangen op dat van een gesprek tussen twee dronken lieden.

Recente berichten

Container Rode Weeshuisstraat twee keer op één dag in de brand

In een ondergrondse huisvuilcontainer aan de Rode Weeshuisstraat in de binnenstad heeft dinsdag twee keer…

1 uur geleden

Qbuzz en OV-bureau presenteren nieuwe bussen: “De gele kleur is een knipoog”

Vervoersbedrijf Qbuzz en het OV-bureau Groningen Drenthe hebben dinsdag de eerste van een serie van…

2 uur geleden

Gegevens gemeente Groningen gestolen bij hack

Gegevens van de gemeente Groningen zijn gestolen bij een ransomware-aanval op een ICT-bedrijf uit Amersfoort.…

2 uur geleden

Verkeersongeluk op ring west zorgt voor forse files

Een verkeersongeluk op de westelijke ringweg zorgt dinsdag aan het einde van de middag voor…

5 uur geleden

Hockeyers GCHC winnen en spelen zichzelf daarmee veilig

De heren van hockeyclub GCHC hebben zich zondag op de laatste speeldag van de competitie…

5 uur geleden

Wat is er aankomende zaterdag te doen bij het Grote Markt Festival?

Deze week zijn het de laatste loodjes voor het gereedmaken van de vernieuwde Grote Markt.…

5 uur geleden