Categorieën: Nieuws

Gemeente tegen babyluikje

De gemeente is niet van plan om in de Indische buurt een babyluikje in te richten. Een babyluikje is een verwarmde ruimte waar een moeder een baby anoniem kan achterlaten als zij er zelf niet voor kan of wil zorgen.

Het plan voor een babyluikje is afkomstig van een landelijke pro-life stichting in oprichting. De gemeente voelt hier niets voor, omdat een babyluikje in strijd is met de wet- en regelgeving. Bovendien ondermijnt zo’n luikje de bestaande hulpverlening.

Verder is het ook in Groningen mogelijk om in het geheim te bevallen en het kind vervolgens af te staan ter adoptie. Ook heeft een kind, achtergelaten in een babyluikje, later geen informatie over zijn afstamming.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ik vind het ziek. Je gaat in feite het dumpen van kinderen faciliteren. Dat moet je als samenleving niet willen. Je moet goede hulpverlening en begeleiding aanbieden. In het buitenland blijkt dat er ook misbruik van wordt gemaakt. Vrouwen die gewoon geen zin in kinderen hebben maar ze prima zouden kunnen onderhouden of afstaan dumpen hun kind er in. Er zijn in dit land voorbehoedsmiddelen, morning after pillen, abortussen en mogelijkheden voor adoptie. Dat is voldoende. Maak het nou niet zo onpersoonlijk dat je een kind door een luikje kunt duwen en toedeledoki kunt zeggen.

  • Inderdaad ziekelijk, ziekmakend en misdadig bovendien. Nergens goed voor zo. Niks geheim bevallen. Niet meer toestaan. Volkomen tegen de rechten van het kind bovendien. Zie kinderrechtenverdrag alsmede recht op afstamming. Strafbaar Verduistering van Staat 236 Strafrecht Nederland! En wanneer gaan ze nu eindelijk die duizenden daders ervan aanpakken en vervolgen zoals dat hoort in een "rechtsstaat voor kinderen"? Is het omdat daders vrouwen zijn dat er niet wordt vervolgd geachte Politiek en Familierecht? Doe niet mee aan die waanzin aub in belang van het kind!

  • Marc en L.b koppenhof mij zijn er 2 nodig om een kind te maken. Waarom wordt alleen de vrouw genoemd. Waarom neemt de man geen verantwoordelijkheid voor zijn nageslacht?? Wel de lusten niet de lasten ? Misschien moeten mannen vaker hun eigen verantwoordelijkheid nemen en condooms gebruiken zodat vrouwen niet zwanger worden ?

    • Omdat geachte @Marie: er zo 3 procent borderliners- rondlopen, waarvan 80 procent aantoonbaar vrouw is met kenmerken bedrog, liegen en manipulatie. Dat is één redden. Daarnaast is kortgeleden en zeer terecht ook een prima artikel eindelijk geschreven door een goede vertrouwensarts AMK die zulke ernstige gevallen zat krijgt, omtrent het onderwerp ook, Geen gezag meer per automatisme zeker niet aan vrouwen die die ernstige "geestesstoornis"hebben met die kenmerken schadelijk voor kinderen. Velen jarenlang overigens. Daarnaast geachte plegen vrouwen het misdrijf Verduistering van Staat zo heet dat, veelal die al Jaren hadden moeten worden vervolgd voor die gepleegde criminaliteit. Voorts is kind "in hulpeloze toestand laten" strafbaar ingevolge strafrecht ook nog eens nota bene. Uiteraard is wat u zegt soms waar. Doch in relaties waar vrouwen borderliners zijn betrokken worden per defenitie al vaders-partners belazerd en bedrogen. Dat soort beschouwt anderen als medeobject bovendien, ten gebruike van zo heet dat en vele duizenden kinderen en in zaken kleinkinderen zijn daar nu de dupe van ook. Ingevolge hun onterecht door familierechters ook nog eens afgenomen vaak afstammingsrecht, wat geborenen hebben inzake Kinderrechtenverdrag-mensenrecht.
      Veelal zijn vrouwen dader ja. Dat is geheel aantoonbaar en bewijsbaar ook. Bij geboorteaangiftes al ook valse waar allang de opgediste kul en onwaarheid gecontroleerd had moeten worden in belang van het kind-geborenen. Dat mankeert aan de rechtsspraak en politiek. Daderschap de vrouw wil men niet inzien en daar hebben duizenden omstanders en kinderen nu de wrange vruchten van en gevolgen. In de ggz onder andere koprojekten.
      Nog iets mevrouw?

      • sjonge jonge, wat een persoonlijke frustratie en een hoop blablabla. Laten we het dan eens over de mannen hebben die hun eigen gezin om zeep brengen, zoals onlangs nog. En zo kunnen we er alles wel bijhalen. Maar zonder de zaadleverancier worden er nog steeds geen baby's geboren. De verantwoordelijkheid voor een baby ligt bij 2 mensen.

        • Gewoonweg geen gezag meer per automatisme aan de vrouw moeder van een geborene geven. Gisteravond op TV: Moordenaars waar dan bij hoog en laag kinderen bij moeten zitten in de gevangenis, omdat het vrouwen zijn? Hoe achterlijker kan het nog worden hier zeg. Beste dat soort borderliners waar u het over heeft bedriegt als onderdeel geestesstoornis al, m.a.w. ook met gebruik van mannen op dat "terrein". Helaas beseffen familierechters en kinderrechters nog steeds niet waar ze dan mee "vandoen hebben". Met gestoorden. Psychopathische hysterie vroeger geheten. Lopen gewoon los in Nederland ook zonder behandeling. Arme duizenden kinderen ieder jaar weer en sporen aan omstanders-slachtoffers van zulke idioten.

  • Trouwens terzijde: U heeft het over zaadleverancier: Mag wat mij betreft ook verboden worden. Dat soort vrouw gebruikt alles, ook anderen, en stoort zich niet aan enig Kinderrecht ook op die manier. Vervolgen wegens vervreemding-kindermishandeling dat soort moeders. Want dat is het ook.

  • Marie, mannen die kinderen veroorzaken zijn in dit soort gevallen vrijwel altijd uit beeld, en zullen dat ook blijven als vrouwen volledig anoniem baby's kunnen dumpen. Het zijn twee verschillende zaken. Het is ieders eigen verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat er geen kinderen komen, wanneer dat niet gewenst is. Het gaat hier echter om de gevallen waarbij die verantwoordelijkheid niet genomen is. Wanneer zo'n vrouw naar de hulpverlening stapt, kan wellicht de neukgrage klojo nog worden aangesproken op zijn morele verplichting het kind te onderhouden. Weet men niet eens wie de moeder is, dan wordt dat wel erg moeilijk.

    • Daar heb je een punt Marc. Op internet vond ik een lijst met het aantal vondelingen per jaar. Waarbij na de laatste vondst de (vermoedelijke) ouders opgepakt zijn.
      Gelukkig zijn er niet zo heel veel vondelingen per jaar, maar iedere vondeling is er een teveel. Wel heftig om op de lijst het aantal babylijkjes te lezen. Ook gaat het soms om moeders die zelf nog kind zijn. Waarbij ik me dan afvraag hoe het kan dat niemand in de omgeving gemerkt heeft dat een kind van 15 zwanger is en bevalt.
      Of om vindsters die zelf de moeder blijken te zijn. Maar wat iedereen er ook van vind, daar is een vondeling helaas niet mee geholpen.
      http://www.nidaa.nl/vondelingen-in-nederland-lijst.html

  • U heeft het over twee verschillende zaken. Zolang dit familierecht klakkeloos alle rechten zelfs zonder onderzoek bij geboorteaangiftes geeft aan gestoorde vrouwen met bijvoorbeeld geestesstoornissen zoals BL er één van is, betekent dat da per defenitie mannen (en ik ken zat zaken nu) daar 0,000 aan kunnen doen als belanghebbende. Laat staan dat iemand overigens enige invloed op deze vrouwen zal kunnen hebben. Laatste Jaren pas weten burgers wat van die pers.stoornis omdat er meer in de kranten komt o.a. en verdere media. Dat duizenden kinderen dan onterecht zonder vaders worden gezet nb betekent en dat weet bijvoorbeeld de ggz (Trimbos) donders goed ook, dat welzeker vervreemding plaats vindt alsmede grote schade ook aan kinderen betreffend. (Gardner). De grote schande is dat dt opzettellijk gebeurde en men liet het toe in een kinderrechtenland! Die criminelen die dat aantoonbaar plegen moeten gewoonweg ook als dader vrouw worden vervolgd inzake. Valsheid in geschrifte in veel gevallen alsmede in veel zaken smaad en laster en erger. Gevolgen van niksdoen zitten in de kopprojekten en Jeugdzorg stroomt over. Want na zulke scheidingen ook is kind de dupe, moet uithuis, moet begeleiding op, en u praat alsof mannen dan enige macht zouden hebben, beste dat hebben ze niet zolang die rechter beschikt dat vrouwen een soort van alleenrecht hebben. Immers: In BW MOET de vrouw nota bene TOESTEMMING geven tot juridische erkenning van kinderen....En als zulke figuren dat dus verdommen -en die zijn er in realiteit duizenden "we nemen even een kindje alsof het de piano is uit een of andere afwijkende kinderwens ook" zitten die kinderen met psychische gevolgen later en schade ook. Leerproblemen, achterstand op emotioneel gebied en ...niet te vergeten Genderproblemen, en zelf in Eigen relaties ook de grootste moeilijkheden. Of zelfs tot stoornissen toe door de daarna gepleegde manipulaties. Omdat men de zorg toevertrouwde aan mensen die niet tot opvoeden in staat Mogen of kunnen worden geacht. Ook dat blijkt nu na Jaren. Begon al met geval Savanna de discussie. Te hopen dat mensen wakker zijn-worden op dit terrain ook. Wat mij betreft verplichte prikpil, beter idee. Voor zulke risicogroepen. Men heeft het toch over kosten in de zorg? Wat denkt u dat alle begeleiders total kosten in die gevolgen dan omdat men vrouwen niet wenst te veroordelen inzake? ...Tja wel benoemen wat werkelijk aan de orde is in dit land.
    3 procent loopt rond waarvan 80- procent zo met die kenmerken minimal al. Reken dan maar uit hoeveel u zelve er zoudt kennen terwijl u niet weet wat u voor u hebt in realiteit in uw Eigen familie of woonomgeving etc etc.
    Hoog tijd dat die overheid daar naar kijkt inzake Kinderbescherming ook en -belang kind- volgens BW. Het is hypocriet en heel erg dat eromheen wordt gezeild en gel.ld, wat op zich al schadelijk is voor vele omstanders en gedupeerden...

  • Vrouwen die hun kind te vondeling leggen worden hierboven wel heel negatief afgeschilderd.
    In de meeste gevallen is er sprake van een menselijke tragedie.
    Termen als ziekelijk, ziekmakend en misselijk zijn dan niet de eerste waar ik aan denk.
    Ik kan niet geloven dat moeders uit een soort van gemakzucht hun kind te vondeling leggen, in de persoonlijke sfeer moet er haast wel heel veel fout gegaan zijn voordat iemand zoiets doet.
    Allerlei strafrechtelijke oplossingen worden dan flauwekul en irrelevant. Met goede hulpverlening kom je heel wat verder.

    • Kan wel zijn. Zulke mensen hebben vaak al vermijdingsgedrag naar de hulpverlening ook en dan zitten we in Nederland waar zulke niks "hoeven". Overigens is het nog steeds een misdrijf "in hulpeloze toestand laten" en een geborene of baby is al per defenitie hulpeloos te noemen in realiteit. De tragedies waar u het over heft gaan wel op voor velen doch net zo goed gaat op dat we te maken hebben met vele vrouwen met ernstige stoornissen bijvoorbeeld, die dat ook doen. Uiteraard begint het in de "opvoeding". Als het daar al fout zit inzake gezagstoewijzing aan mensen met ernstige stoornissen, wat niet kan, dan begint het al, en dan de risicogroepen eenoudergezinnen erbij ook nog eens, daarnaast velen persoonlijkheidsproblemen en kenmerken, dat brengt dat we in plaats van niksdoen naar een meldPLICHT toemoeten. In -belang van geborenen kinderen en kinderrechten- op Eigen ouders, beide let wel biologisch ouders. Terzijde er zijn meer dan genoeg instanties waar vrouwen terechtkunnen die in zulke situaties zitten, helemaal niet nodig om te vondeling te leggen. Eerder is het veelal vermijding va problemen die volgen, als ze waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn ook als vrouwen, konstateren zwanger te zijn. Je hebt vele vrouwen, die van a. naar z. gaan in o.a. afwijkend gedrag, die allang en daar heft u gelijk in behandeling hadden moeten krijgen of hebben ook in de psychiatrie o.a. Doch enige verplichting dan ook bestaat nog niet. Dat dient te veranderen, net als verplichte betrokkenheid voor omstanders-belanghebbenden die anders erbuiten worden gehouden ook op valse gronden nog eens..
      Dat heeft te maken met bedrog, liegen en manipulatie ook. Verplichte behandeling invoeren zodra dat bekend is. Had ook allang gekund trouwens. (Trimbos)

      • Een beetje compassie ipv wijzen naar 'schuldigen' zou u niet misstaan.

        Waarom heeft u een hekel aan vrouwen?

        • Dat noemen ze kenmerkend wat u doet beste @Jack. Balletje opwerpen met een uitlokkende opmerking.
          En dan kijken hoe de slachtoffers reageren. Dat heet manipuleren beste.
          Trap ik allang niet meer in. Theorie en praktijk genoeg meegemaakt. Succes ermee.

      • Uw reacties kenmerken zich door het poneren van kwaadaardige meningen. Gezien uw postings over hieraan gerelateerde onderwerpen in diverse fora kan ik mij voorstellen dat uw opvattingen ontstaan zijnsoordelen negatieve persoonlijke ervaringen.
        Misschien moet een ander hiermee niet lastig vallen.

Recente berichten

Vijfduizend jaar Aziatische keramiek in Groninger Museum

In het Groninger Museum is vanaf zaterdag 8 juni de tentoonstelling 'Draken & Demonen – 5000…

24 minuten geleden

Stadspartij wil compensatie voor kermisondernemers vanwege vroege sluiting op ‘promotie-vrijdag’

De gemeente Groningen moet de ondernemers op de Meikermis gaan compenseren voor de inkomsten die…

55 minuten geleden

Man die over benen cafébaas reed op Meeuwerderweg moet acht maanden brommen

Een 34-jarige man uit Muntendam krijgt acht maanden celstraf opgelegd, omdat hij in april 2022…

1 uur geleden

Lang leve de biodiversiteit en meer duurzaam nieuws deze maand

Duurzaam Groningen is het platform waar alles op het gebied van duurzaamheid samenkomt binnen de…

2 uur geleden

Vermeende verkrachting in Stad kost 23-jarige verdachte mogelijk 18 maanden cel

Een 23-jarige man hoorde dinsdagochtend achttien maanden celstraf tegen zich eisen voor de vermeende verkrachting…

2 uur geleden

Universiteiten en hogescholen komen met protocol voor protestacties

De koepelorganisaties van de universiteiten en de hogescholen in Nederland hebben een demonstratieprotocol opgesteld, met…

2 uur geleden