Categorieën: Nieuws

Aangifte tegen PVV-er Ton van Kesteren

Nadat er vorige week landelijk veel commotie was over de aangiftes tegen Geert Wilders, hebben wij in Groningen ons eigen drama. Karel ten Haaf, vooral bekend als dichter, heeft aangifte gedaan tegen Ton van Kesteren, voorzitter van de Statenfractie van de PVV.

Dezelfde uitspraken die PvdA-statenlid Sjak Rijploeg tot woede dreven, waren voor Ten Haaf ook de druppel. Van Kesteren zou in de Provinciale Staten gezegd hebben dat ‘buitenlanders het land uit moeten’ en dat ‘Polen tegengehouden moeten worden bij de grens.’

Ten Haaf hoopt met zijn aangifte duidelijk te krijgen of Van Kesteren te ver is gegaan.

Bart Draper

Bekijk reacties

  • Van Kesteren zou gezegd hebben dat buitenlanders het land uit moeten. Journalistiek kan dat beter of anders niet vermelden.

  • we worden er allemaal beter van...
    jammer dat "men" het niet kan zien..
    komt vanzelf...
    kennis komt met de jaren moet je maar denken...

  • Wat is het probleem? Nederland houdt al hele lange tijd buitenlanders tegen bij de grens. Als Afrikaan/ Aziaat/Latino kom je ook niet zomaar het land binnen en daar hebben de meeste partijen mee ingestemd waaronder D66. Als het dan om Polen zou gaan zou het discriminatie zijn? Zijn mensen uit Afrika dan een ander soort mens dan Polen?

    Van mij mag iemand in zijn politieke functie vertellen wat hij wil, het is aan de mensen om op zo iemand te stemmen of niet. Ik zou het erger vinden als je dat juist niet meer mag zeggen om politiek correct te worden gevonden.

    • Ooit van de EU gehoord? Of het verdrag van Schengen? Natuurlijk niet want je roept maar wat. Jouw soort hebben we niet nodig in dit land.

  • Wiki geeft ook altijd wel interessante informatie. Alsof het nieuw is wat Wilders zegt en alsof de huidige partijen niet hetzelfde willen of hebben gewild:

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Immigratie_in_Nederland

    Enkele citaten:

    "Net als in de jaren zestig was er nauwelijks sprake van integratiebeleid. Nederland was nogal overvallen door het feit dat veel gastarbeiders bleven en hun gezin uit het land van herkomst over lieten komen. Nog steeds koesterde men de hoop dat de gastarbeiders – volgens plan – terug zouden keren naar hun land van herkomst. "

    "In november 2000 werd een nieuwe Nederlandse Vreemdelingenwet van kracht, die door PvdA-staatssecretaris van Justitie Job Cohen door de Tweede en Eerste Kamer was gesleept. [8] De wet beoogde en bewerkstelligde een daling van het aantal asielzoekers, duidelijker eisen aan toelating en kortere procedures. Direct vanaf 2001 begon een sterke daling van het aantal asielzoekers en het aantal toegelatenen."

  • Karel ten Haaf hangt gedachtegoed aan van massamoordenaar en oorlogsmisdadigerTrotski, verantwoordelijk voor 9 miljoen doden. Kijk, zo iemand heeft recht van spreken! Oh, nee...wacht...

  • Het is een oneerlijke concurrentie. Een Roemeen verdient in eigen land plusminus 2800 euro per jaar. Een Pool plusminus 4300 euro gemiddeld per jaar. Onze standaarden liggen vele malen hoger om aan onze vaste lasten te voldoen. Wij kunnen niet inleveren. Terwijl een Roemeen of Pool zelfs een baan op het niveau van een bijstandsuitkering een 80 urige werkweek graag zou willen aanvaarden met de vaste lasten van hun thuisland! Dit betreft een volwassen discussie en heeft niets met discriminatie of enig fascisme vandoen! De politiek is wat dat betreft erg onvoorzichtig geweest en heeft dit onderwerp telkens vooruit geschoven. Het zou wel niet zo'n vaart lopen, heeft men destijds mogelijk gedacht. De politiek heeft een wel heel erg onvoorzichtige rol daarin gespeeld!

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

6 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

7 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

9 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

10 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

12 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

12 uur geleden