Categorieën: Nieuws

Roemer trapt stadse SP-campagne af

Woensdagmiddag trapt Emile Roemer de Groningse campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen af, hij doet dat samen met SP-lijsttrekker Jimmy Dijk. Zij onthullen die middag de leus SOLIDARITEIT op het stadsbalkon..

Om twee uur is Emile Roemer bij de campagneaftrap aanwezig. Hij onthult de twee meter hoge en zestien meter brede leus van de Groningse SP. Daarna gaat hij praten met werknemers van WerkPro over het werk dat zij doen in de fietsenkelder onder het stadsbalkon.

Gemeenten krijgen veel nieuwe taken rondom werk, zorg en de jeugdzorg. Volgens de SP wordt dat de belangrijkste opgave voor de Stad in de komende jaren. De SP wil de gesubsidieerde banen die er zijn ook na 1 januari 2015 behouden. Re-integratiegeld moet ingezet worden om mensen te helpen die moeilijk een betaalde baan kunnen vinden.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

      • De SP heeft 4 jaar geleden voor het pluche gekozen en ingestemd met het forum en de regiotram. De regiotram is ontspoord en heeft de stadjers tientallen miljoenen gekost. Stoppen met het forum zal ook betekenen dat er miljoenen zijn weggegooid. Dankzij de pluchgeile SP heeft het college een meerderheid voor deze plannen gehad en het geld kunnen verkwisten. Mede dankzij e rol van de de SP zijn er miljoenen naar prestige geaan en grijpstuivers naar plannen waar de inwoners wel achter staan. De SP mag weer in de oppositie gaan zitten, kunnen ze weer roeptoeteren dat ze overal tegen zijn zodat ze geen tientallen miljoenen geld meer kunnen verkwisten.

        Ik ben ook tegen het forum in deze vorm, maar ik ga de veroorzakers zoals de SP niet oproepen nu weer tegen te zijn. De Stadspartij is de enige partij die cosequents is geweest ten aanzien van de regiotram en forum. En dankzij de vele kiezers bleek hun invloed dusdanig groot dat ze de ramplannen hebben kunnen stoppen. Een stem 4 jaar geleden op de Stadspartij was dus zeker geen weggegooide stem zoals men toen beweerde, het bleek de beste keuze! En dat zal het nu ook weer zijn met het forum en de aardbevingen waar de stad snel mee te maken zal krijgen te beginnen in Meerstad. Je gaat toch niet op een partij stemmen die in de landelijke politiek de gaskraan zo ver mogelijk wil opendraaien om e tekorten op te vullen en nieuwe prestigeprojecten te beginnen! De lokale politiek zal door hun Haagse kliek onder druk worden gezet om te zorgen dat het gas blijft stromen en de slachtoffers krijgen wederom een grijpstuiver. Stem de Stadspartij!

      • Volgens mij zijn PVDA GroenLinks en D'66 ook behoorlijk consequent geweest over het Forum. SP en VVD zijn variabel voor en tegen geweest. De stadspartij komt niet verder dan geroep in de marge, waardoor ze niet als serieuze partij worden gezien. Wat betreft de Tram, daar had de Stadspartij niets mee te maken, dat was D'66 en de SP, die het college er voor opbliezen.

      • Inderdaad, na jarenlang heel veel geld gespendeerd te hebben, terwijl duidelijk was dat het veel duurder zou worden, werd de boel opgeblazen. Dat heeft eerst tientallen miljoenen euro's gekost. De Stadspartij heeft altijd tegengas gegeven en steunde de val van het college. De SP was inderdaad variabel voor-en-tegen en kozen voor het pluche om vervolgens miljoenen uit te geven aan prestige en genoegen te nemen met centen voor hun achterban. Met die miljoenen die dankzij SP, D66 en CDA gespendeerd zou er geen crisis geweest zijn in Groningen.

  • bij de vorige verkiezingen was de sp ook zo erg voor het behoud van gesubsidieerde banen.
    what's new (behalve dat deze banen bijna allemaal verdwenen zijn)?

  • Er deugt tot geen ene meter van die SP in de stad Groningen. Ik heb ze de afgelopen jaren ervaren als een rechtse partij als onderdeel van het college. Je zult maar als achterban het vertrouwen hebben gehad, opkomend voor je belang, dat was je mooi in de aap gelogeerd

  • Er deugt toch geen ene meter van die SP in de stad Groningen. Ik heb ze ervaren als een rechtse partij als onderdeel van het college. Je zult maar vertrouwen hebben gehad, opkomend voor je belang, dan was je mooi in de aap gelogeerd.

  • Er wordt al weer behoorlijk gejokt. Volgens mij was de stadspartij, de partij voor het behoudt van de gesubsidieerde banen. Dit vond geen gehoor bij SP.

    Leuk die Re-integratiegelden, 'voor degene die moeilijk een baan kunnen vinden'. Zorg maar eerst voor een goede werkgelegenheid, Dit is de wereld op z'n kop.

  • Was het nu Marijnissen of Roemer die het had over de inkomsten voor de grote bouwers dankzij meerwerk bij grote prestigeprojecten?
    Begint zich nu ook alweer af te tekenen. De eerste grote vertraging (onderwaterbeton)is alweer door de BAM gemeld.

    Roemer: stop dat *** Monstrum. Je lokale SP zal er - als bijwagen van de lokale PvdA - blijvend anders op achtervolgd worden.

    Met vriendelijke groet

    • Grote vertraging? Hooguit een paar weken, die door het ontbreken van een ingecalculeerde vorstperiode deze winter niet voor problemen zal zorgen. Het opblazen van kleine zaken tot onoverkomelijke problemen maakt niet dat we je erg serieus nemen. (Net zoals de Stadspartij die plots begon te roepen dat de Martinikerk aan het verzakken was door de bouwput).

      • Pieter. Hoelang ga je nog door met de kleuterachtige Jack=Marc=Jack=Marc spelletje? On topic reageren te moeilijk voor je?

      • Ons reaguurders die tegenstander van het Monstrum (+PvdA en SP) zijn, niet serieus nemen?

        Zolang jij niet verteld wat je voor werk doet, blijf ik ervan uitgaan dat al jouw gereaguur betaald werk is.

        Laten we met zijn allen hopen dat het niet met belastinggeld betaald wordt. Zou wel een hele grove oprekking zijn van de de wat onfrisse aanbeveling van de commissie Wallage over beïnvloeden van de publieke opinie door de overheid.

        Die malle en door het college betaalde Hans Berens van de Gezinsbode zat onder aliassen op het internet het collegebeleid te verdedigen (voor zover mogelijk) en de brave burgers van de Stadspartij verdacht te maken.

        Met vriendelijke groet

        P.S

        Heb je een mening over "De Nuloptie"?

      • VSH (oftewel Timmer) kletst weer wat raak. Niks nieuws. Rekening voor vertraging is voor de BAM, check de berichtgeving hierover en informeer eerst voordat je maar wat roept.

        @WillemD
        Stem op Stadspartij was en is weggegooid, afgelopen jaren hebben ze niets bereikt. Kan me geen enkel idee van de Stadspartij herinneren waarmee ze een meerderheid hebben weten te overtuigen. Het blijft bij gratis en vrijblijvend getetter vanaf de zijlijn. En dat is maar goed ook.

      • Jack/Marc

        Wedden dat het Monstrum niet voor april 2018, niet voor de volgende gemeenteraadsverkiezing klaar is? En dat de kosten van de vertraging gewoon bij ons-de-stadjers komt te liggen?

        Met vriendelijke groet

    • @Jack De Stadspartij heeft de belangrijkste verkiezingspunten binnengehaald, het stoppen van de tram. Inderdaad hebben andere voorstellen van de Stadspartij zoals een Studentencampus het nog niet gehaald of het behouden van banen voor re-integratie en laaggeschoolden. Want de bestaand epartijen wilden daar niet in meegaan omdat ze al het geld nodig hadden voor afschrijvingen Meerstad en de weggegooide miljoenen voor een doodlopend tramspoor.

      Wat heeft de SP, PvdA, D66 en VVD binnengehaald voor de burger de laatste jaren... behalve het Damsterdiep Debacle, Tram Debacle, Forum Debacle wat miljoenen heeft gekost ten koste van de stadjers? Dat de Stadspartij niet alle ideeen heeft binnengehaald komt juist doordat het geld naar prestige projecten moest.

  • Hahaha Roemer wil nog een miljard stoppen in de Eemshaven. 1 MILJARD! Het is toch al gebleken dat dat een bodemloze put is... Ik weet al hoe ze dat gaan doen, ze willen compensatie voor de gaswinning maar in plaats van het geld voor de slachtoffers te besteden wordt het geld dan in linkse prestige projecten gestopt zoals een kale vlakte met lantaarnpalen die de Eemshaven heet.

    • Ben je daar ooit wel eens geweest?
      Na een heel moeizame start is de loop er aardig in gekomen en hebben zich heel wat grote bedrijven in de Eemshaven gevestigd waar heel wat Groningers hun brood verdienen.
      Ik vind het nogal stuitend wanneer daar zo laatdunkend over wordt gedaan door een paar zuurpruimen die vanaf de zijlijn maar wat roepen zonder enige kennis van zaken.

      • @Jack

        Komisch dat jij denkt dat de Eemshaven een succes is. Geeft nogmaals aan dat jij (zoals veel niet-Groningers) bar weinig van Groningen af weet, maar toch voor ons wel Groningers zal bepalen waar het met onze stad heen moet.

        Typisch!

        P.S

        Met een beetje pech denk jij (zoals zoveel niet-Groningers) dat Delfzijl aan de Eemshaven ligt. Maar ook Delfzijl - waarvoor de provinciale PvdA hele dorpen van de kaart veegde - is geen succesnummer.

      • @VSH
        Even een aanvulling op mijn eerdere bijdrage.
        De overslag van goederen in de Eemshaven is van 2003 tot 2012 verdrievoudigd, van 729.000 ton naar 3.444.000 ton.
        Nog een paar voorbeelden. In de Eemshaven zijn gevestigd energiecentrales van Electrabel, Nuon en RWE.
        De bouw van de centrale van RWE was al 2 miljard!
        Een ander opvallend bedrijf is de grote moutfabriek die er is gevestigd.

        Nergens heb ik beweerd, zoals jij stelt, dat het een succes is. De loop is er wel aardig in gekomen. Wanneer je dat betwist dan ben je inderdaad nog nooit in het gebied geweest of ben je stekeblind.
        Wanneer er iemand is die er geen moer vanaf weet dan ben jij dat eerder dan ik. Ben weliswaar niet in Groningen of NL geboren maar woon hier alweer heel wat jaren. Wanneer je vindt dat iemand dan zijn opvattingen niet mag ventileren dan ...tja .... Ik zou hier eerder opleidingseisen aan stellen. Om de lat vrij laag te leggen zou ik willen suggereren om minimaal een voltooide MBO -opleiding als ondergrens te stellen.

        @willemd
        Advies: eerst iets beter in de materie verdiepen en dan pas reageren, dat is de juiste volgorde.

      • Wat fijn dat er een energie centrale van 2 miljard is verrezen in de Eemshaven. Voor hoeveel mensen levert dat werk op en welke Oost-Europeanen hebben dat ding onder het minimumloon gebouwd?

        Wat dan ook wel weer opmerkelijk is is dat Gieterij Aldel een kabel naar Duitsland wil leggen voor goedkope stroom om zo een doorstart te maken..
        http://nos.nl/artikel/612522-overname-aldel-loopt-stuk.html

        Volgens mij hadden ze die centrales dus beter over de grens kunnen bouwen zodat ze van die achterlijke accijnzen afwaren en kunnen concurreren met hun Duitse collega's. Ze hadden Aldel misschien ook beter een paar kilometer kunnen verplaatsen, want zo concurrerend is een plek nabij de Eemshaven schijnbaar niet.

    • @Jack, als je die miljarden aan die werknemers had gegeven waren ze stinkend rijk geweest en hadden ze geeneens meer hoeven te werken. De investeringen wegen echt niet op tegen die paar arbeidsplaatsen, dat geld had je op andere manieren veel beter kunnen inzetten. Schandalig dat ze nu nog meer geld in dat gebied willen stoppen wat als compensatie voor de aardbevingen hoort te dienen. Nog 1 miljard erin, dat noem ik nou een prestige project waar Roemer zich in hetzelfde interview zo tegen afzet.

      • Geachte WillemD

        Fijn dat u op dit digitale toneel bent verschenen! Uw betrokkenheid en heldere analyses worden door een stadjer als ik, erg gewaardeerd.

        Met vriendelijke groet

      • Miljarden aan mensen geven die niet hoeven te werken? Hmmm je bedoelt, had ze lekker in de uitkering laten zitten? Als de overheid nu alle Nederlanders een uitkering geeft, hoeft er niemand meer te werken. Wel zo handig!

      • Nog even een gratis advies aan Willem: eerst wat beter in de materie verdiepen en dan reageren.
        Een beetje oneliners debiteren kan iedereen (zie de bijdragen van VSH), een onderbouwd verhaal posten is wat lastiger.

    • @Jack

      Jij komt geeneens met one-liners alleen met suggestieve postings dat sommige personen op deze website er helemaal naast zitten. Maar ontkrachten kun je dat niet.

      Lees even dit artikel over loondiscriminatie in de Eemshaven. 1 Miljard besteden in de EEmshaven betekend dat minimaal 80% rechtsreeks naar het buitenland vloeit, hebben Nederlandse werknemers helemaal niets aan.

      http://www.eemsbode.nl/nieuws/5471/actie-tegen-loondiscriminatie-eemshaven/

      "Eén spandoek sprak vrijdag op de bouw plaats van RWE in de Eemshaven boekdelen. Jan uit Nederland krijgt als pijpfitter 13.12 euro per uur; José uit Portugal 10.10 en Janek uit Polen 9.54. Het kan niet en het mag niet, maar het gebeurt wel in de Eemshaven."

      "Duizenden Europeanen werken in de Eemshaven voor totaal verschillende salarissen. De Nederlanders krijgen voor het werk dat ze verrichten conform cao betaald."

      Lijkt mij at er genoeg Nederlandse werkelozen zin voor dit werk. Met de 1 Miljard van roemer subsidiëren we dus weer werk voor andere Europeanen.

  • Roemer vergiste zich bijna toen hij gloedvol begon over die schandalige prestigeprojecten zoals dat cultuurpaleis aan de markt waar miljoenen heengingen terwijl de armoede in de wijken en de WMO etc. Nog net op tijd werd hij gewaarschuwd dat het zijn eigen Jannie Visscher was geweest die daarvoor gezorgd had. Had hij zich toch weer in de stad vergist. Dit was Groningen. Ze hadden hem ook niks verteld. Waarom was hij hier eigenlijk zo vroeg hij zich af? Moest hij nou zeggen dat het juist prima was in verband met werkgelegenheid in de bouw? En dat we daar straks in wel drie zalen kunnen debatteren over de armoede en de hele dag films over mao bekijken en dat je een VVV en een stripmuseum ook niet moet uitvlakken. Schandalig zo'n bibliotheek onnodig te verhuizen. Nee, hij zou zeggen dat er alsnog een referendum zou komen (Forum stoppen? Ja of Neen) want dat wist hij en hij was de enige bij de SP een referendum daarover was er nooit geweest. Dat was eigenlijk geheim want ze moesten blijven volhouden dat dat wel zo was. Opeens moest hij weg naar een andere stad waar hij de speech al klaar voor had.

Recente berichten

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

3 uur geleden

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

9 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

10 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

11 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

12 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

14 uur geleden