Categorieën: Nieuws

NSB en Nazi feest van studenten ging wel door

Het inmiddels roemruchte NSB feest in november van een groep Groninger studenten is in afgeslankte vorm gewoon doorgegaan. De redactie van het studentenprogramma STUG van OOGTV is er achter gekomen dat er foto’s circuleren van het feest. 

Daarop staat onder meer een jongeman in een nazi-uniform en op het toilet staat met grote letters ‘gaskamer’.  Bronnen die anoniem willen blijven zeggen dat die foto’s van het feest zijn.

De politie meldde dat de studenten het feest hadden afgelast. De zaak kwam bij de politie aan het rollen toen een studente buttons bestelde met daarop de letters NSB bij een buttonbedrijf is in de stad.  NSB zou staan voor “Nog Sneller Bezopen”.  Het feest zou daarop afgelast zijn, maar dat blijkt achteraf dus niet het geval.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Als dat waar blijkt te zijn de studenten straffen. Kan nog begrip op brengen dat ze NSB verwoorden naar nog sneller bezopen maar als er dan iemand met een nazi-uniform op het toilet staat met daarop grote letters gaskamer is het begrip nog sneller bezopen niet meer van toepassing. Oppakken die mensen en goed straffen.

  • toch maar rekening houden met gevoelens van anderen.wel eens van de 2de wereld oorlog gehoord?

  • En dit zijn de pubers die ons straks moeten helpen en dokter worden of een andere titel krijgen.Gelijk er uit trappen dit tuig.Maar het zal wel weer met de mantel der liefde bedekt worden.En de politiek zal wel weer van niets weten en zich hier van afzijdig houden en reageren och het zijn maar studenten.

  • citaat: "De politie meldde dat de studenten het feest hadden afgelast." Nu blijkt dat het feest wel is door gegaan. Hoe komt de politie er dan bij om een tegenstrijdige verklaring af te leggen?

    • toegeven zullen ze bijna nooit.De 2e verklaring was zoals gewoonlijk een achterafverklaing,een opsomming van FEITEN en de waarheid blijft de waarheid,maar soms duurd het wel lang.Zo zie je maar weer p/m 70 jaar.maar desalniettemin om in oog te komen,komkommertijd?

  • En al ze afgestudeerd zijn ( na verlengde studie tijd) worden ze Minister of Minister President..geen wonder dat ons land naar de kloten gaat..

  • Gelijk van de studie afhalen. Niks studie voor dit soort mensen. Gatver om kotsmisselijk van te worden.

  • Nu reageert NL verontwaardigd, maar hoe reageren mensen als het om Joden gaat in het conflict in Israël?
    Verdiept men zich dan in het conflict en de geschiedenis, of schildert men dan Joden af als agressors en Arabieren als zielige, weerloze slachtoffers?
    Kan men genuanceerd naar Israël kijken en naast kritisch naar Israël kijken ook de Arabieren onder de loep nemen en niet automatisch Joden de schuld geven?

    • Dit heeft totaal niets met Israël te maken ben het helemaal niet eens met wat daar gebeurd, maar dit gaat alle perken te buiten , dit is misselijk makend

  • Viel me bij de reacties op de site van DvhN ook al op, veel reacties in de trant van 'dit worden dus onze toekomstige bestuurders, doktoren, rechters etc.?'

    Neem maar van mij aan, de helft van de studenten in Groningen doet HBO. Die zijn niet superintelligent. Gewoon gemiddeld, net als de meeste mensen. Ze zullen na hun studie moeilijk een baan kunnen vinden en er bestaat een grote kans dat ze in een callcenter eindigen. Dus het grote 'respect' voor studenten kan wel wat minder wat mij betreft, uitzonderingen daargelaten.

  • Kom op, stel jullie niet zo aan. Studentenfeestjes hebben wel vaker absurde thema's. Als zij kennelijk lol hebben bij zo'n feestje, kun je ze hooguit zielig vinden.

    • Duitse feestje's hadden ook vaak absurde thema's , maar ze hadden er lol aan , en ze waren achteraf ook zielig

Recente berichten

ETT Media maakt doorstart na faillissement: drie medewerkers nemen bedrijf over

ETT Media maakt een doorstart. Na het faillissement van begin maart hebben drie medewerkers besloten…

35 minuten geleden

Woensdag 24-uurs staking in Groningen voor betere cao Metaal & Techniek

Vakbonden FNV en CNV roepen hun leden in de Metaal & Techniek in Groningen op…

1 uur geleden

‘Waarom vindt gedeputeerde Emmens een post over ‘hoogverraad’ van FDF interessant?’

De Statenfracties van D66, GroenLinks en de SP willen van het College van Gedeputeerde Staten…

2 uur geleden

Kwart leerlingen in Groningen voelt zich onveilig op school

Een kwart van de jongeren op scholen in Groningen en Drenthe voelt zich niet veilig…

2 uur geleden

Fietser naar ziekenhuis na botsing in spoortunnel Paterswoldseweg

In de tunnel onder het spoor op de Paterswoldseweg raakte zondagavond een fietser gewond door…

3 uur geleden

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

11 uur geleden