NSB en Nazi feest van studenten ging wel door

nieuws
Foto Wikipedia

Het inmiddels roemruchte NSB feest in november van een groep Groninger studenten is in afgeslankte vorm gewoon doorgegaan. De redactie van het studentenprogramma STUG van OOGTV is er achter gekomen dat er foto’s circuleren van het feest. 

Daarop staat onder meer een jongeman in een nazi-uniform en op het toilet staat met grote letters ‘gaskamer’.  Bronnen die anoniem willen blijven zeggen dat die foto’s van het feest zijn.

De politie meldde dat de studenten het feest hadden afgelast. De zaak kwam bij de politie aan het rollen toen een studente buttons bestelde met daarop de letters NSB bij een buttonbedrijf is in de stad.  NSB zou staan voor “Nog Sneller Bezopen”.  Het feest zou daarop afgelast zijn, maar dat blijkt achteraf dus niet het geval.

Deel dit artikel:

 1. Als dat waar blijkt te zijn de studenten straffen. Kan nog begrip op brengen dat ze NSB verwoorden naar nog sneller bezopen maar als er dan iemand met een nazi-uniform op het toilet staat met daarop grote letters gaskamer is het begrip nog sneller bezopen niet meer van toepassing. Oppakken die mensen en goed straffen.

 2. En dit zijn de pubers die ons straks moeten helpen en dokter worden of een andere titel krijgen.Gelijk er uit trappen dit tuig.Maar het zal wel weer met de mantel der liefde bedekt worden.En de politiek zal wel weer van niets weten en zich hier van afzijdig houden en reageren och het zijn maar studenten.

 3. citaat: “De politie meldde dat de studenten het feest hadden afgelast.” Nu blijkt dat het feest wel is door gegaan. Hoe komt de politie er dan bij om een tegenstrijdige verklaring af te leggen?

  1. toegeven zullen ze bijna nooit.De 2e verklaring was zoals gewoonlijk een achterafverklaing,een opsomming van FEITEN en de waarheid blijft de waarheid,maar soms duurd het wel lang.Zo zie je maar weer p/m 70 jaar.maar desalniettemin om in oog te komen,komkommertijd?

 4. Nu reageert NL verontwaardigd, maar hoe reageren mensen als het om Joden gaat in het conflict in Israël?
  Verdiept men zich dan in het conflict en de geschiedenis, of schildert men dan Joden af als agressors en Arabieren als zielige, weerloze slachtoffers?
  Kan men genuanceerd naar Israël kijken en naast kritisch naar Israël kijken ook de Arabieren onder de loep nemen en niet automatisch Joden de schuld geven?

  1. Dit heeft totaal niets met Israël te maken ben het helemaal niet eens met wat daar gebeurd, maar dit gaat alle perken te buiten , dit is misselijk makend

 5. Viel me bij de reacties op de site van DvhN ook al op, veel reacties in de trant van ‘dit worden dus onze toekomstige bestuurders, doktoren, rechters etc.?’

  Neem maar van mij aan, de helft van de studenten in Groningen doet HBO. Die zijn niet superintelligent. Gewoon gemiddeld, net als de meeste mensen. Ze zullen na hun studie moeilijk een baan kunnen vinden en er bestaat een grote kans dat ze in een callcenter eindigen. Dus het grote ‘respect’ voor studenten kan wel wat minder wat mij betreft, uitzonderingen daargelaten.

 6. Kom op, stel jullie niet zo aan. Studentenfeestjes hebben wel vaker absurde thema’s. Als zij kennelijk lol hebben bij zo’n feestje, kun je ze hooguit zielig vinden.

 7. Komt STUG (en dus OOG) ook nog met de bewijzen? De foto’s dus.
  Want anders is dit een zorgelijk staaltje riooljournalistiek van onze reporters in opleiding (ook wel studenten genoemd).

  1. Zoals U ….als weldenkende burgers/studenten boeren burgers en buitenlui allemaal wel zullen weten.kan elke vorm ( van bewijs) geleverd worden.
   De huidige techniek maakt mogelijk om iets wat wel of niet gebeurde …( aan u de keuze.) en wat U geloofd …..of wat U ” WIL” geloven KAN Als waarheid worden aan genomen….of niet…
   T’is net wat U wilt…
   Prettige mijmeringen aangaande dit commentaar..

 8. Wat als het een zigeunerfeest was? Dan had iedereen het een leuk thema gevonden. Nee, de Joden, die zijn superieur boven de andere slachtoffers van de oorlog en moeten dat telkens weer uitdragen..

  1. Werkelijk zeg!
   Denk eens na Giel: ook als het thema zigeuners in KZ was geweest of als het thema met een roze homo driehoek had plaatsgevonden, dit blijft zeer onsmakelijk en ongepast.
   Het is geen spelletje wie het ergst heeft geleden! Het is ongehoord dat vrijheid van meningsuiting wordt verkwanseld met dit soort niet-humor.

   1. Lijkt me een onsmakelijk feest geweest te zijn, maar vrijheid van meningsuiting is volgens mij 1 en ondeelbaar, en wordt dus niet verkwanseld door walgelijke feestjes.

    Met vriendelijke groet

 9. Wat een respectloos gebeuren. Verplicht een rondleiding in Auswitsch zou ik zeggen. Alleen daar al zijn 1,3 miljoen mensen vermoord.

 10. @Vorschlaghammer
  Dit heeft NIETS met vrijheid van meningsuiting te maken. Het zou fijn zijn als mensen zich eens in de betekenis van woorden verdiepten voordat ze ermee aan de haal gingen.

  Een verschrikkelijk lijden, door wie dan ook, is geen thema voor een feestje.

  1. Dit heeft ALLES met de vrijheid van meningsuiting te maken. Dat het zo verschrikkelijk was is mijns inziens geen reden om het als thema feestje te gaan verbieden. Als je dat wel doet is het hek van de dam: geen coybows & indianen meer, of geen vikingen, om maar eens wat te noemen.

   1. Juist!

    Zolang er niet wordt opgeroepen tot geweld/discriminatie, moet alles mogen.

    Vrijheid van meningsuiting is één en ondeelbaar. Hoed je voor een samenleving waarin een smaakpolitie gaat bepalen wat wel en niet mag.

    Met vriendelijke groet

  2. Vrijheid van meningsuiting moet niet worden beperkt door mensen die zich door anderen gekwetst voelen.

   Het feestje van de studenten heeft een nogal onsmakelijk thema, maar ze hebben de vrijheid om daar zelf voor te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *