Categorieën: Nieuws

Nationale aandacht voor toiletjuffrouwen NS

De landelijke pers trekt vandaag en morgen naar de toiletten op het hoofdstation. Dit doen ze, omdat BNN-presentator Filemon Wesselink dinsdag bij De Wereld Draait Door aandacht besteedde aan de toiletjuffrouwen die volgend jaar weg moeten.

De NS wil de drie generaties toiletjuf die de wc’s beheren weghebben, omdat het bedrijf liever in zee gaat met een landelijk schoonmaakbedrijf. Filemon Wesselink bezocht de toiletten in Groningen met hoge nood en was verrast door hoe schoon en netjes ze zijn. Reden genoeg voor hem om voor de dames in de bres te springen. De pers pikte het verhaal op, en schenkt er massaal aandacht aan.

De toiletten moeten 1 november volgend jaar overgedragen worden.

Judith Hof

Bekijk reacties

  • Goed! Het is toch belachelijk dat ze deze mensen willen vervangen. Op andere stations zijn wc's nooit zo schoon als hier.

  • PRIMA actie.
    Net als de meest vriendelijke fietsenberging en mannen verdienen de eigenstandige toiletmevrouwen alle steun het te houden zoals het is.Eerder uitbreidingvan locaties op het station en verdere verbetering van de dienstverlening past NS en zeker de ervaren toiletbeheerders. In Zwolle CS is 1 !(schrijven 1)toilet te vinden en dan moet je het hele perron af. 19 november is het Internationale sanitatie dag. daarin past perfect de aandacht aan het Station Groningen, de beter te maken bereikbaarheid en zichtbaarheid en attente ontvangst: naar het toilet gaan op Station Groningen is naast een must ook een plezier.Volhouden en dank aan de dames en filemon.
    JP te G 27111944

  • Filemon wist haar naam niet eens.. Deze dame kan toch gewoon doorgaan met haar werk op het station, maar dan in dienst van het nieuwe bedrijf? Of misschien kan ze ander werk zoeken, verfrissend!

  • Maar het toilet wist hij zich wel te herinneren. En de dames die met zoveel passie hun toilet onderhouden hebben indruk op hem gemaakt. Is toch ook belangrijk. In dienst van een ander bedrijf ? Dan is het meestal voor minder loon en slechtere arbeidsvoorwaarden. Net als in de thuiszorg gebeurd, nog even en mensen moeten er met behoud van uitkering 'werkervaring' op doen. Dan liever deze gemotiveerde dames die er zin in hebben. Steun de kleine ondernemer zou ik zeggen.

    • In dienst van een ander bedrijf is meestal voor lager loon, maar dat weten we in dit geval niet. Dat hoeft niet zo te zijn. En ik las ergens dat de toiletjuffrouw er nu al wakker van ligt dat ze over een jaar ontslagen kan worden. Tja.
      Ik heb in mijn leven al 7 of 8 verschillende werkgevers en verschillend soort werk gehad, kom op hé.

  • Je zult maar Hiddo heten, hahaha. Maar alle gekheid op een stokje, ik begrijp iets niet. De dames doen dit dus als eigen bedrijfje. Het lijkt me logisch dat ze huur betalen voor de ruimte. Nu wil de NS het laten doen door een ander bedrijf. Waarom? Gaan die een hogere huur betalen dan de dames? Heeft iemand bij de NS misschien aandelen in dat andere bedrijf? Vragen, vragen. Misschien aardig voor OOG om dit eens tot de bodem uit te zoeken.

    • Vermoedelijk komen er muntsloten op de deur en maakt een uitzendkrachtschoonmaker twee keer per dag schoon. Lekker onpersoonlijk, lekker efficiënt, lekker vies.

Recente berichten

Woodstock herleeft in Sterrebos: “Een prachtige middag met veel gezelligheid”

In het Sterrebos bij de muziekkoepel vond zondagmiddag de eerste editie van SterrebosLive van dit…

2 uur geleden

Forward en Stadspark schieten weinig op in kelderkraker weekend; Groen Geel zon. kampioen

In de tweede klasse I speelden de onderste zes tegen elkaar. Uitgelezen dag om goede…

3 uur geleden

Degradatiezorgen Be Quick 1887 en GRC Groningen groter geworden

Voor zowel Be Quick 1887 in de vierde divisie als GRC Groningen in de eerste…

3 uur geleden

Jeugdwedstrijd Be Quick Onder-16 1 loopt uit op knokpartij: “Dit past niet bij onze club, dit is niet ok”

Een jeugdwedstrijd tussen Be Quick Onder-16 1 en Buitenboys uit Almere is zaterdag uitgelopen op…

3 uur geleden

Donar naar halve finale na ruime overwinning op BAL

Donar heeft de halve finale van de play-offs om de landstitel gehaald. De Groninger basketballers…

3 uur geleden

Motorrijder botst achterop personenauto Van Iddekingeweg

Een motorrijder is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Van Iddekingeweg. Dat meldt…

4 uur geleden