Categorieën: Nieuws

Hondenbezitters niet blij met lik-op-stuk-beleid

Het anti-hondenpoepbeleid van de gemeente werkt niet. Dat zegt de Vereniging Hondvriendelijk Groningen. Negen van de tien hondenbezitters, die een enquête invulden van de vereniging, hebben minder lol in het wandelen met de hond.

Uit de enquête blijkt dat het merendeel van de hondenbezitters hun hond aanlijnen, sinds de gemeente boetes geeft voor loslopende honden. 64 procent van de mensen gaf aan dat de te doen. Negen van de tien geënquêteerden zegt ook de hondenpoep op te ruimen. Desondanks denkt de vereniging dat de overlast niet afneemt.

Een derde van de hondenbezitters heeft wel eens te maken gehad met een controle. Twee op de drie voelde zich daarbij niet correct behandeld. Hondenbezitters hebben met name moeite met de aanlijnplicht. Volgens de vereniging kunnen beter alleen de hondenbezitters aangepakt worden, die daadwerkelijk overlast veroorzaken.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Das niet vreemd,niet-hondenbezitters zijn wel blij met lik-op-stuk-beleid.
    Goed bezig met de aanpak van de hondenpoepoverlast!

  • @Pieter, een gehoorzame hond die niet aangelijnd is zonder iemand lastig te vallen is heel wat anders dan poep. Ik snap ook niet wat die twee met elkaar te maken hebben.

      • Het lijkt me dat we overlast hebben omdat mensen de poep van hun hond niet opruimen.

        Dus jij beweert dat de mensen die hun hond niet aanlijnen ook diegenen zijn die de poep van hun hond niet opruimen ? En mensen die hun hond wel aangelijnd hebben degenen zijn die dat wel doen ?

  • Ook veel burenruzies ontstaan door blaffende honden. Je zult er maar naast wonen. Uiteindelijk delft je het onderspit en is de woonsfeer verpest. Een gedwongen verhuizing als enige uitkomst om weer relatief enigszins het woonplezier terug te krijgen. Om maar over de financiele gevolgen te zwijgen. Keihard aanpakken deze hardleerse hondenbezitters !

    • Omdat jij dat toevallig hebt meegemaakt, wil nog niet zeggen dat het een veel voorkomend probleem is. En er zijn ergere vormen van overlast kan ik je vertellen...

  • Wat een nare onverdraagzame mensen lopen er toch rond. Alsof alleen hondenbezitters met honden overlast veroorzaken. Er zijn nog tal van andere zaken waar je je druk over kunt maken en waardoor je zou moeten verhuizen (in mijn geval junkenoverlast). Katten die notabene op het terrein van mensen schijten en in de zandbakken van speeltuinen...daar waar je met je hond loopt is terrein van de gemeente en dus voor iedereen en niet alleen voor egoistische mensen die alleen maar op alles kunnen zeiken en zaniken. Ik heb het ook maar te verdragen als er weer een kudde kinderen gillend door de supermarkt rennen zonder enige vorm van begeleiding (ik geef maar lukraak een voorbeeld). Mensen kunnen alleen nog maar op elkaar afgeven en gunnen elkaar niets meer!! Walgelijk!

  • De verdraagzaamheid is weer ver te zoeken, niemand gunt elkaar iets en alles moet met regels worden vastgelegd. Logisch nadenken is er niet meer bij en compromissen kennen we ook niet meer..bah!

  • Eigenlijk wil ik niet reageren op dit zielige geneuzel. Hoe diep ben je gezakt als je over drolletjes gaat zeuren?! Zonde van m'n tijd.

  • Als mensen persé zo'n beest willen hebben, moeten ze gewoon zorgen dat andere mensen er geen last van hebben..simpel.

    • Dat gaan we dan ook zo streng invoeren voor kinderen. Want ja, als mensen per se een kind willen hebben, moeten ze gewoon zorgen dat andere mensen er geen last van hebben.

      Aanliijnplicht okee in het centrum. Maar in de buitenringen en wijken alleen een opruimplicht als het direct op de straat ligt of in een speel- of ligveld.

Recente berichten

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

48 minuten geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

2 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

3 uur geleden

Zonnescherm dreigt van vier hoog naar beneden te vallen

In de Nieuwe Ebbingestraat dreigde zaterdag in het begin van de avond een zonnescherm naar…

3 uur geleden

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

In de tweede klasse verspeelden zowel Gorecht (bovenin) als FC Lewenborg (onderin) een beter perspectief…

4 uur geleden

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel verliest

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer…

5 uur geleden