Categorieën: Nieuws

‘Geen deksel, maar een aquaduct’

Twee oud-schippers willen dat het Oude Winschoterdiep weer helemaal bevaarbaar wordt door een aquaduct. In de huidige plannen voor de aanpak van de Zuidelijke Ringweg wordt het Oude Winschoterdiep helemaal afgesloten met een soort deksel.

De initiatiefnemers zien het niet zitten dat een 400 jaar oud kanaal geblokkeerd is. Ze vinden het kanaal een stukje historie dat door de nieuwe ringweg verloren gaat.

De schippers hebben het plan voor het aquaduct ingediend bij de gemeente.

Mitchell Kaman

Bekijk reacties

  • Deze mannen weten tenminste waar ze over praten. Bovendien worden goede vaarwegen in de toekomst steeds belangrijker om het bulkvervoer over de weg te kunnen ontlasten. Aquaducten dus onder het Willemskanaal en het Winschoterdiep !! en terug naar de tekentafel wat die Zuidelijke Ringweg betreft.

  • Een aquaduct voor een paar plezierbootjes? waar is de geldboom? Wat zouden de woonbootbewoners aan het Winschoterdiep er van vinden dat er weer dikke Duutsers in van die witte strijkijzers voorbij komen? Misschien kun je de deksel wat verdiepen zodat er net een kano overheen kan, meer moet je niet willen.

    • De geldboom ligt bij de PvdA en aanhang; die kunnen zo veel geld uitgeven aan onzin. En anders, er zijn genoeg leden met topfuncties en topsalarissen dat ze deze mannen een kans moeten kunnen geven.

  • Jullie hebben volledig gelijk en je kan de deksels normaal over de ringweg laten want de weg loopt op niveau -1 = -5 m tot - 0,50 m onder maaiveld en de weg kan bij het oude Winschoterdiep normaal van niveau - 1 naar niveau - 2 ( - 10 m tot -5 m) en je hoeft de dure syphon niet te bouwen maar wel een begaanbaar oud Winschoterdiep ! Klasse

    • Kijk dat zijn tenminste gefundeerde antwoorden, al blijven de lage doorvaarthoogtes van de bruggen ter hoogte van de Boumaboulevard en de Antwerpenbrug ter hoogte van de Gideonweg een bottelnek waardoor je afhankelijk blijft van brugbediening.

  • Als initiatiefnemer graag het volgende:Groningen ontbeert ook in het nieuwe waterplan 2014-2019(raadcie20/11/2913)een visie op de waterwegen voor beroepsvaart, recreatievaart(van stad en ommeland).We hebben veel uitgezocht om te komen tot het alternatief van een aquaduct ipv permanente afdamming van het Oude diep met haar scheepvaart en economische betekenis vroeger en NU.Bediende bruggen kunnen op afstand bedient worden en de ontwikkelingen in en rond de stad zijn ook in die richting.Deze vaarweg voor rondvaarten en recreatievaart, herontwikkeling watergebonden bedrijven w.o Euroborg, aansluitingen in de Oosterhaven biedt daadwerkelijk lokaal en verder kansen voor bedrijven en ontwikkeling aan de wal.Vaartoerisme(vaarverbinding met Duitsland via Erika-Ter Apel met Haren/Ems en jachthavens leveren geld op en werk(Friesland en meer).Oud schipper Janse

    • Dit kan gewoon niet uit. Er is inmiddels een nieuw winschoterdiep, waarom moet dat dubbel. Als die bruggen om de haverklap open moeten ontstaan er verkeersopstoppingen op de Griffeweg een belangrijke aan- en afrijroute van de binnenstad. Moet daar soms ook een aquaduct komen? De woonbootbewoners aan het winschoterdiep zullen er te veel last van hebben door golfslag en dieseldampen. Dit is een nostalgisch plan gebaseerd op wensdenken.

Recente berichten

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

29 minuten geleden

Groningen viert Koningsdag: vrijmarkten, oranje tompouces en muziek

Groningen viert zaterdag Koningsdag. Nadat er afgelopen nacht al op verschillende locaties in de stad…

1 uur geleden

Groene container lenen: “Al dat snoeiwerk in ondergrondse containers drukken is een heel gedoe”

Het is voorjaar en dat betekent dat het weer tijd is voor snoeiwerkzaamheden in je…

2 uur geleden

Drs. Vijfje bereikt play-offs voor kampioenschap, PKC in de wachtkamer

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond het benodigde punt gepakt om mee te doen…

11 uur geleden

Donar verliest in slotseconden van Spirou Basket

Donar heeft vrijdagavond in Charleroi niet kunnen winnen van Spirou Basket. De Groninger basketballers stonden…

11 uur geleden

Koningsdag: zachter, een waterig ‘oranjezonnetje’ en hier en daar een bui

Koningsdag brengt qua temperatuur verlichting in de ietwat kille afgelopen periode. Droog blijft het waarschijnlijk…

12 uur geleden