Categorieën: Nieuws

Reactie OOG op FC Groningen-filmpje

Bij OOG Radio & TV is regelmatig de vraag binnen gekomen waarom het geruchtmakende filmpje van de FC Groningen spelers online is gezet.

Tijdens de G-voetbaldag in Glimmen wilden de spelers van FC Groningen even spelen met de camera. Deze beelden zijn door een verslaggever van OOG op zijn eigen YouTube kanaal gezet. De verslaggever had bij het plaatsen echter niet door dat een speler kort een verstandelijk gehandicapte na deed.

”De inzet was een dolletje van de spelers onderling. De spelers vonden het leuk om met de camera en microfoon de verslaggevers na te doen (zie titel spelers FC Groningen interviewen spelers FC Groningen), door wie ze normaal zelf worden geïnterviewd (OOG TV & FC Groningen TV). Ik had niet door dat desbetreffende speler een imitatie deed van iemand met een verstandelijke beperking. Het G-toernooi is een mooi initiatief en FC Groningen in de Maatschappij doet mooi werk. Daarom vind ik het spijtig dat dit voorval een negatieve smaak achter laat. Het is niet mijn bedoeling geweest spelers, supporters of mensen met een verstandelijke beperking te kwetsen door plaatsing van het filmpje”, aldus verslaggever Lesley Pietens.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Allemaal azijn pissers. Iedereen heeft wel
    Eens zo'n geintje uitgehaald, (oke niet slim zo voor de camera) of op de tribunes een scheids of speler voor mongool uitgemaakt. Beetje overtrokken reacties. Ga zo door lesley... Dat is Nederland 2013... Zeiken om het zeiken.

  • Beste Lesley,

    Ik heb jouw reactie gelezen. Vanmorgen heb ik hierover met diverse media contact gehad, omdat die zich er allemaal tegenaan gingen 'bemoeien'. Ook met OOG heb ik gesproken. Wat mij stoort is dat je niet inziet dat op het moment dat je het filmpje naderhand ziet een alarmbel overgaat. Anders gezegd, de enig juiste reactie is: ik gooi het filmpje in de prullenbak en ben blij dat ik op die manier nog de regie er over heb. Maar vreemd genoeg komt dat niet bij je binnen. Sterker nog, je kunt er kennelijk de humor van inzien en NOTABENE plaats je het filmpje op You Tube. Ik heb inmiddels de suggestie gedaan om de betrokken spelers een paar dagen te laten meelopen in een instelling voor verstandelijk en/of lichamelijk beperkte mensen. Als ze nadien s' avonds op bank gezellig met hun kinderen zitten te ravotten komt zeer goed binnen wat voor stommiteit ze hebben uitgehaald. Deze suggestie zal binnenkort wel ergens verschijnen. Ik vertel je dit nu , omdat ik vind dat het je zou sieren als je een soortgelijke aktie zou uitvoeren. Dan heb je er namelijk iets van geleerd en voelen de excuses die je nu maakt ook als wat iets betekent.
    Mvg, O. Hofstede

    • Beste Hofstede,

      Stel je alsjeblieft niet zo ongelooflijk aan, lesley geeft duidelijk aan dat hij het niet gezien heeft, en daarnaast heeft het verwijderen helemaal geen zin omdat dit filmpje overal op het internet staat.. Een beetje raar om de schuld nu bij Lesley neer te leggen, terwijl het de spelers zijn die fout zitten..

      Gewoon vergeten en Lesley zorgt ervoor dat dit soort filmpjes niet weer online komen.

      Vr gr

      Janssen

  • Ik vind dit zinnetje in de reactie van Lesley moeilijk te geloven:
    " Ik had niet door dat desbetreffende speler een imitatie deed van iemand met een verstandelijke beperking."
    Zoals de Engelsen zeggen: make that the cat wise!

  • Wat een laffe reactie, sta voor wat je plaatst! Het zou pure discriminatie zijn als je geen grappen mag maken over verstandelijk gehandicapten. Je moet juist overal grappen over kunnen maken, zodat iedereen gelijk is.

  • Die Hofstede moet zich niet zo aanstellen.

    Lesley zegt dat hij dit (nog geen 2 seconden)over het hoofd heeft gezien, net als Hofstede zelf waarschijnlijk. Doordat anderen het wel opviel en er (terecht)over gingen praten is het nu hot news. Dit is overigens ook terecht, want ik vind het van Wijnaldum een zeer ongelukkige en misplaatste grap. Maar om nou ook Lesley als straf met de voetballers naar een instelling te sturen voor mensen met een verstandelijke- en /of lichaamlijke beperking gaat mij te ver. En trouwens denk ik dat dit voor Lesley niet eens een straf is !!!!! Hij zou het met plezier doen.

  • Verslaggever OOGTV treft geen enkele blaam. De spelers zijn in de fout gegaan en niet hij. Zelfs het plaatsen van het filmpje is journalistiek verantwoord.

  • Man, man... Een grap over een geestelijk gehandicapte, als je dat er al uit wilt halen... Guess what, ook een geestelijk gehandicapte is gewoon een mens, zoals jij en ik, maar je mag kennelijk overal grappen over maken, maar niet over een geestelijk gehandicapte (als je dat er al in wilt zien). Ergo, ze worden dus anders behandeld en ook zo gezien? Kijk, als Wijnaldum nou een mongool ter plaatse belachelijk zou maken, dan zou ik het iets anders vinden, maar dat vind ik ook als het geen mongool zou zijn geweest.

  • De collectieve verontwaardiging over iets wat normaal jongensgedrag is, slaat werkelijk nergens op. Omdat het toevallig een profvoetballer betreft is het prijsschieten. Giliano wordt aan een digitale schandpaal genageld. Het lijkt de middeleeuwen wel.

    • Had het niet beter kunnen formuleren.

      En Burnet deed geen downie na, maar de FC Groningen TV verslaggever Venema.

      Met vriendelijke groet

      • Herstel, hij deed Lesley Pietens na en niet Emiel Venema. Het verschil zit hem in de ja-knik-frequentie.

  • André van Duin kreeg toch ook geen kritiek op "willempie"? Blijkbaar gelden tegenwoordig andere normen.

Recente berichten

Inschrijving KardingeRun geopend

De inschrijving voor de tiende editie van de KardingeRun is geopend. De grootste obstakelrun van…

42 minuten geleden

Getuigen gezocht van mishandeling Wilgenpad

De politie zoekt getuigen van een mishandeling langs het Wilgenpad in Selwerd, nabij het basketbalveldje.…

1 uur geleden

KEI-week in augustus ook voor alle mbo-studenten

De KEI-week keert na een jaartje Vismarkt terug naar de Grote Markt. De KEI-week is…

1 uur geleden

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

12 uur geleden

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

12 uur geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

13 uur geleden