Categorie├źn: Nieuws

Ergernis om hondenpoep in speeltuin

Weinig mensen zijn verzot op hondenpoep, zo ook de mensen van speeltuinvereniging Oosterpark. Toch vinden zijn vaak zakjes met hondenkeutels in hun prullenbak.

Hondenbezitters zijn verplicht om de feces van hun huisdier op te ruimen. In de Oosterparkwijk doen veel baasjes dit trouw en dumpen de uitwerpselen in de dichtstbijzijnde prullenbak. Helaas voor de speeltuinvereniging aan de Oliemuldersweg, is dit vaak hun prullenbak. Omdat de stank op een gegeven moment niet meer te harden was, is het probleem aangekaart bij de gemeente. De gemeente gaf te kennen dat er geen budget is voor extra prullenbakken.

De speeltuinvereniging overweegt nu om hun prullenbakken weg te halen.

Sybren Mulder

Bekijk reacties

  • Geen budget voor een paar extra prullebakken, groen onderhoud etc. Het gmeente-bestuur laat liever de woon- werkomgeving van de stadjers verpauperen dan ook maar iets te bezuinigen op oa het MONSTRUM.

  • Maar waarom leegt de speeltuinvereniging dan zelf niet even hun afvalbak. Lijkt me de kortste klap. Hondebezitters doen hun best om de poep op te ruimen, en zo doet ieder wat aan het probleem

  • Het zijn maar enkele, en zeker niet veel, baasjes in de Oosterparkwijk die trouw de poep van hun honden opruimen. De meeste baasjes laten de poep nog altijd gewoon liggen waar hun hond het laat vallen.

  • Wat vind ik van dit citaat "Weinig mensen zijn verzot op hondenpoep, zo ook de mensen van speeltuinvereniging Oosterpark. Toch vinden zijn vaak zakjes met hondenkeutels in hun prullenbak."

  • Ik zelf wandel met mijn honden altijd in een uitrengebied zonder opruimplicht maar soms kom ik langs een uitrengebied met opruimplicht waar GEEN of maar 1 vuilnisbak is.
    Ik weet dat hondenbelasting in de pot algemene middelen gaat maar eigenlijk is dat geld meer dan voldoende om meerdere strontzakbakken neer te zetten bij uitrenplekken waar een opruimplicht geldt.

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

3 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

3 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

4 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

5 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

6 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

6 uur geleden