Categorieën: Nieuws

“Stripmuseum in Groninger Forum”

Het stripmuseum aan de Westerhaven moet in de toekomst een plek krijgen in het Groninger Forum. Dat zegt het CDJA, de jongerenafdeling van het CDA.

Volgens het CDJA krijgt het Groninger Forum daardoor meer aantrekkingskracht en zal daardoor meer toeristen trekken.

Het huurcontract van het stripmuseum loopt volgend jaar af. Andere steden willen het stripmuseum graag onderdak verlenen en daarom is er volgens het CDJA haast geboden.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Nou Nou Nou, een echte publiekstrekker van formaat die het Forum een smoel moet gaan geven is "gevonden" in het stripmuseum. Welke al gesubsidieerd door de gemeente. Oja er is ook nog wel een plek voor een depedance van het spoorwegmuseum namelijk juist op het terrein van de suikerunie

  • Ik vind het een aardig idee. Het stripmuseum zal zo vast meer bezoekers trekken. Maar zo verplaatsen we natuurlijk alleen maar een functie, en komt het huidige pand van het stripmuseum leeg te staan.

  • Het verplaatsen van reeds bestaande gesubsidieerde instellingen naar het Monstrum is nog steeds het gevoerde beleid geweest. De leegstand die daardoor ontstaat levert alleen maar extra kosten op. Het Forum Krankjorum! Stop de bouw nu het nog kan.

  • Het stripmuseum is een saaie bende. Dat moet niet in een gebouw in de binnenstad, maar ergens aan de rand, met meer mogelijkheden om het actiever en leuker te maken. In het forum is het eerder een plaatsgebruiker dan een waardevolle toevoeging.

  • Daarmee verzwak je nog het Westerhaven gebied nog verder? Het stripmuseum boven de mediamarkt zou dat ook een optie kunnen zijn? En zou IBM te interesseren zijn als nieuwe sponsor ?

  • We slopen het historische centrum van een mooi oud Hanzestadje, we plempen er de rancuneuze erectie van Willem Smink neer, verhuizen er wat gesubsidieerde instellingen naartoe... en dan verwachten we dat de bakkers in de Ommelanden meer brood kunnen bakken, omdat de toenamen an buitenregionaal (Duitsland, Gelderland)bezoek, tot een hogere hotelbezetting leidt.

    Deze idiote gedachte geeft het niveau van het gemiddelde raadslid in de gemeente Groningen aan.

    Zonder de Stadspartij, zou de nauwelijks vermomde bouwpion Ton Schroor echt een-oog in het land der blinden zijn.

    Met vriendelijke groet

    • Het Historische Centrum wordt juist weer wat van de oude allure teruggeven. Althans dat is de bedoeling. En zo'n grote heeft Ome Willem nou ook weer niet VsH. Het Forum is er ook vooral voor de Groningers. Toeristen, met uitzondering van wat geïnteresseerden hebben er niet zo veel aan. Het geheel maakt Groningen wel een interessantere stad om te vertoeven. Zeker als er ook een Medium Bijenkorf en een verfoeilijke Apple Store in de oostwand komen.

      • Yep...

        En daarom is als gevolg van het Monstrum-plan een laat-18e-eeuwse concertzaal gesloopt.

        En een school van Mulock Houwer (onïnteressant of MH nog beter werk in de stad heeft achtergelaten). En middeleeuwse poortjes en muurtjes. En een pakhuis. En contexten/zichtlijnen

  • Over Willem Smink.

    Nee, waarschijnlijk heeft deze punter (vorm van gezicht) die alle klassieke kenmerken van psychopatie vertoont, een hele kleine pielemuis, en heeft ie daarom zo'n angstaanjagend grote geldingsdrang.

    Over toeristen.

    De subsidie van 35 miljoen, is gegeven omdat volgens PS - na het vuile trucje met Terlouw - is voldaan aan de voorwaarde van versterking van de economie van Stad&Ommeland door toename van buitenregionale bezoekers.

    Denken ze bij PS (of denkt Inge Jongman) dat mensen uit de omgeving van het mooie Oldenburg een weekendje Groningen boeken omdat er in een heel groot gebouw er mansgrote kartonnen Lucky Luuks staan?

    Het stripmuseum als invulling is toch een lachertje?

    Als de Stadspartij slim is, dan benaderen ze Peter Drijver om een mooie tekening (artis impression) voor een mooi plein te maken.

    Met vriendelijke groet

    • Leg eens uit waarom hij alle kenmerken van psychopatie vertoont dan. Dit soort uitspraken zonder onderbouwing kan niemand iets mee.

      • Enkele kenmerken van psychopatie. Vind ze nogal van toepassing op zowel Willem Smink en ook wel Ton Schroor. De mannen die omwille van hun ego en hun bouwvrienden het Monstrum er door proberen (probeerden) te rammen.

        1) Gladde prater/oppervlakkige charme.
        Het prototype psychopaat is oppervlakkig in het contact met anderen. Psychopaten vertellen vaak sterke verhalen, en proberen zich beter voor te doen dan ze zijn, waarbij ze vaak wel charmant overkomen.

        2) Sterk opgeblazen gevoel van eigenwaarde.
        Het zijn opscheppers die een veel te positieve inschatting hebben van hun talenten en vaardigheden.

        3) Pathologisch liegen.
        Psychopaten zijn notoire leugenaars die er meestal geen enkele moeite mee hebben als ze worden betrapt op een leugen. Ze hebben overal een excuus of reden voor en willen nog wel eens iets op 'erewoord beloven', ook al blijkt dat erewoord haast nooit wat waard te zijn.

        4) Gebrek aan berouw of schuldgevoel.
        Psychopaten kennen geen schuldgevoelens of spijt over de dingen die ze anderen aandoen. Ze kunnen zeggen dat het slachtoffer het verdiende of dat het slachtoffer eigenlijk niets bijzonders is aangedaan.

        5) Geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag.
        Ze zijn niet in staat of niet bereid om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedragingen. Het zijn altjjd anderen die de schuld krijgen en anders is er wel een alternatief excuus te vinden.

        6) List en bedrog/manipulerend gedrag.
        Het prototype psychopaat manipuleert en bedriegt anderen en besteedt daarbij geen aandacht aan wat dat voor hen betekent.

        7) Ze vertonen daarbij nogal eens crimineel gedrag in de vorm van bijvoorbeeld fraude en verduistering en niet-crimineel gedrag in de vorm van overspel en het aftroggelen van geld van familieleden.

        8) Gebrekkige beheersing van gedrag.
        Kenmerkend is dat ze vaak opvliegend zijn en zich slecht kunnen beheersen. Op mislukkingen, kritiek en frustraties reageert een psychopaat vaak met geweld, scheldpartijen of bedreigingen. Dit kan even snel ophouden als het is begonnen.

        9)onverantwoordelijk gedrag.
        Psychopaten tonen geen verantwoordelijkheidsgevoel of loyaliteit ten opzichte van familie, vrienden, werkgevers, huisbazen of anderen. De omgang met geld is vaak bedroevend. Ze hebben schulden, gaan beroerd om met zakenrelaties, en zijn hun familie vaak enorm tot last.

        Met vriendelijke groet

      • Dat is een hele mooie opsomming. Maar je zegt niet hoe deze punten op Willem Smink van toepassing zijn.

  • Alle reacties lezende gaat het met het Gedrocht de goeie kant op. Maar als het er uiteindelijk toch moet komen , adviseer ik : voedselbank en dak- en thuislozen in huisvesten. Bezoekers zullen toestromen. Ik heb me reeds samen met een aantal kennissen gemeld voor de rondgang door de wethouder in het Forumgebied. Kunnen we daar mooi gedachten uitwisselen.

  • Sander

    Denk dat degenen die Smink van dichtbij hebben gemaakt - of zoals ik betrokken Grunnwatchers zijn - heel veel van deze kenmerken in Smink herkennen.

    Met vriendelijke groet

    • De psychopaat (volgens een schoonmaker en zelfbenoemd groningenkenner en historicus)is dus nu voorzitter van de raad van bestuur van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en lid van de SER. Hoe verklaar je het verschil in jouw en zijn carrière? De Friese boerenzoon versus de Groninger professor in de betweetkunde. Ome Willem is gewoon een mens, zoals blijkt uit dit stukje: http://www.nhl.nl/nhl/7287//blog/willem-smink/pidbe25f0aa-3dd2-44a8-be7e-695bfc21199e dus daar kan het niet aan liggen ;).

      • Leestip: Snakes in suits.

        (Gaat over het feit dat je een pychopaat vier keer vaker in een raad van bestuur dan in een gevangeniscel tegenkomt)

        MvG

    • Ik vind wel dat je je hier heel gemakkelijk van af maakt. Iemand met een psychopaat vergelijken is een heel vergaande manier om iemand zwart te maken. Als je daar dan vervolgens geen argumenten voor kan aandragen zou het netjes zijn om je typering terug te nemen. Of op z'n minst zeggen dat het een persoonlijke mening is.

      • Leestips:

        Blogs van Coen Peppelenbos over Smink.

        (Of mail anders PvdA-lid professor Heertje eens)

        MvG

  • Marc,

    Verschil in carriere?

    Denk dat dat een veel te lang - en off topic - betoog wordt. Kan jou wel meegeven dat het feit dat ik op mijn negende al (zonder Prediker gelezen te hebben) zag dat alles ijdel is, een rol heeft gespeeld.

    MvG

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

6 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

6 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

7 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

8 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

10 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

10 uur geleden