Categorieën: Nieuws

GroenLinks: minder bezuinigen

GroenLinks vindt dat de stad minder bezuinigen moet omdat dit teveel ten koste gaat van de economie. Volgens de partij zullen de voorgestelde bezuinigingen op bijvoorbeeld toerisme, duurzame economie en cultuur banen gaan kosten.

De partij maakt zich ook zorgen voor de kwetsbaren in de samenleving door de bezuinigingen op het gebied van zorg, welzijn en sociaal beleid. GroenLinks zal woensdag tijdens het voorjaarsdebat met alternatieven komen voor bijvoorbeeld het schoolmaatschappelijk werk, de cultuur en de aanpak van voortijdig schoolverlaten.

Volgens GroenLinks zijn de door het stadsbestuur bij de gemeenteraad ingediende bezuinigingsplannen visieloos, te grootschalig, onvoldoende voorbereid en leiden ze tot hogere kosten op langere termijn.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Beste Groen Links ik stel jullie voor de stekker uit de renovatie zuidelijke ringweg te trekken dan kan de stad Groningen zn 80 miljoen uit het project terug halen daar voor in de plaats kan de Provincie Groningen zn 245 miljoen terug trekken daarvoor in de plaats de nieuwe noord westelijke ringweg raming 192 miljoen aanleggen.We hebben plannen klaar liggen met betere alternatieven voor de bereikbaarheid Groningen.

    • Je hebt een punt!

      Toekomstige files zijn denkbeeldig.

      De Luilekkerlandtijden dat zelfs eenvoudige schoonmakers (als ik) een autootje konden rijden, liggen steeds verder achter ons. Ook dit jaar weer een daling in de Europese autoverkopen.

      Via een slimmere verdeling van werktijden, toenemend thuiswerken, de grote economische reset... zal de ochtendlijke mini-file bij het Europaplein en Julianaplein snel - en zonder idiote plannen als de die voor de Zuidelijke ringweg - verdwijnen.

      Met vriendelijke groet

  • Beste mui007 wij stellen voor dat u de stad gaat verlaten.
    Hetz gezeur over de zuidelijke ringweg weten we nu wel

  • Lekker makkelijk van Groen Links om nu het hardst te schreeuwen dat er minder bezuinigd moet gaan worden. Zijn de financiele problemen voor het grootste deel niet onstaan in en tijdens de periode van 2002 waarin Karin Dekker wethouder van Financiën, Personeel & Organisatie en Cultuur werd tot en en met haar opstappen in oktober 2012.

  • GroenLinks dat als onderdeel ook vorig volledig aansprakelijk kan worden gesteld met het doordrukken van de tram. Dat is wat je noemt visieloos ! OOk onbegrijpelijk, dat een voormalig welzijnswerker ( Karin Dekker )wordt aangesteld om de financiën te beheren. Is ook vragen om moeilijkheden. Nait weer daun !

Recente berichten

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

48 minuten geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

2 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

3 uur geleden

Zonnescherm dreigt van vier hoog naar beneden te vallen

In de Nieuwe Ebbingestraat dreigde zaterdag in het begin van de avond een zonnescherm naar…

3 uur geleden

Gorecht en Lewenborg verspelen dure punten in de slotfase, Gruno pakt periode

In de tweede klasse verspeelden zowel Gorecht (bovenin) als FC Lewenborg (onderin) een beter perspectief…

4 uur geleden

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel verliest

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer…

5 uur geleden