Categorieën: Nieuws

Afvalbakken (te) goed gevuld in het Noorderplantsoen

Het is zomers weer en dat betekent veel recreanten in het Noorderplantsoen. Studenten nuttigen hun lunch, bestellen telefonisch een pizza of nemen wegwerpbarbecues mee en blikjes en flessen. Het lijdt tot (te) volle vuilnisbakken.

De dienst Stadsbeheer van de gemeente Groningen doet ’s zomers haar best om alle rotzooi op te ruimen, ze speelt in op de situatie. Met mooi weer wordt het drukker in het Noorderplantsoen, daarom worden er na 1 april 25 extra vuilnisbakken bijgeplaatst. Soms zijn de afvalbakken op bepaalde plaatsen in het park vol en zijn de bezoekers genoodzaakt om hun afval naast de bak te zetten. Daarom gaat er ’s ochtends om zes uur al auto door het plantsoen om de rommel van de vorige dag op te ruimen.

Het streven is om het park om acht uur ’s ochtends schoon te hebben.

Nynke Koornstra

Bekijk reacties

  • een mooie strakke verkeersweg dwars erdoor zou het probleem oplossen, zie het sterrebos en het stadspark

    • Misschien niet eens zo'n gek idee. Hoeven ze alleen nog maar in een veegmachientje te zitten om op te ruimen. Dat vinden ze geen enkel probleem.

  • Wat leuk! Een avertorial van de gemeente Gronigen. Een normaal artikel is toch niet te maken van ...Het is zomers weer en dat betekent veel recreanten in het Noorderplantsoen. !!!Studenten nuttigen hun lunch, bestellen telefonisch een pizza of nemen wegwerpbarbecues mee en blikjes en flessen. Het lijdt tot (te) volle vuilnisbakken.!!!

    De dienst Stadsbeheer van de gemeente Groningen doet ‘s zomers haar best om alle rotzooi op te ruimen, ze speelt in op de situatie. !!! Met mooi weer wordt het drukker in het Noorderplantsoen, daarom worden er na 1 april 25 extra vuilnisbakken bijgeplaatst!!!. Soms zijn de afvalbakken op bepaalde plaatsen in het park vol en zijn de bezoekers genoodzaakt om hun afval naast de bak te zetten. Daarom gaat er ‘s ochtends om zes uur al auto door het plantsoen om de rommel van de vorige dag op te ruimen.

    Het streven is om het park om acht uur ‘s ochtends schoon te hebben....

    Grappig overigens dat studenten 'het altijd ' maar doen, misschien eens een keer in het Chinees proberen? Of raakt de universiteit dan een lucratieve doelgroep kwijt?

    Zondagochtend ga ik eens met mijn Youtubecameraatje kijken in het Noorderplantsoen, of de nuivere stadstoezichtboys en girls inderdaad met haar prullenbakken bezig zijn. Afgelopen jaren was het vaak veel later, en hadden de kauwen cq roeken de vuilnisbakken al veroverd.

  • Vanavond was het gruwelijk druk in het plantsoen... Misschien een idee om op zulk avonden een paar extra plastikken neer te zetten en die snachts op te halen ? (Zo als het nu gaat hebben ze er wsl meer werk van)

  • Na 1 april? Volgend jaar pas? Lijkt mij een beetje laat.

    Maar nee, even serieus. Er zijn door de hele stad gewoon te weinig prullenbakken, geen wonder dat er troepje van wordt gemaakt. Ik zoek altijd een prullenbak op voor mijn rotzooi, maar als ik die niet kan vinden of als die vol is, ga ik niet lege pizzadozen, vette vieze servetten en blikjes drinken waar nog een druppel in zit in mijn tas doen om vervolgens thuis weg te gooien. En zo zijn er nog veel meer. Wij deden het vorig jaar trouwen best netjes. Wij hadden een vuilniszak mee waar we al onze rotzooi in verzamelden van de hele middag en avond. Dan zweeft alles niet overal rond, en is het makkelijk weer op te ruimen. Daar zouden mensen wel iets beter aan kunnen denken, niet zomaar alles laten rondzweven, want dat geeft juist die gore bende.

  • Veel te weinig prullebakken in de hele stad, daarbij, ook veel te weinig bankjes in de binnenstad om even op te zitten terwijl die er vroeger wel waren. de stad kan veel mooier aangekleed worden.

Recente berichten

Vanaf volgend week rijden treinen uit Stad vaker door naar Eemshaven voor veer naar Borkum

De treinen van Arriva rijden vanaf aanstaande maandag vaker helemaal door naar de Eemshaven. (meer…)

2 minuten geleden

Hotel Schimmelpenninck Huys aan Oosterstraat failliet verklaard

Het Hotel Schimmelpenninck Huys aan de Oosterstraat is failliet verklaard. (meer…)

43 minuten geleden

Ouders met baby in Martini Ziekenhuis kunnen nu ook buiten het ziekenhuis naar hun kind kijken

Met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis heeft de verpleegafdeling twaalf webcams geplaatst…

1 uur geleden

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

3 uur geleden

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

3 uur geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag houdt de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

4 uur geleden