Categorie├źn: Nieuws

Bewoners Buitenhof willen actie van Gemeente

De bewoners van de wijk Buitenhof bij Hoogkerk willen dat de gemeente actie onderneemt om de veiligheid op de Eemsgolaan te verbeteren. Een twaalfjarig meisje uit Tolbert is daar donderdagochtend om het leven gekomen bij een ernstig verkeersongeluk.

Het meisje wilde de weg oversteken maar zag daarbij een lijnbus over het hoofd. Ze raakte zwaargewond en is later in het ziekenhuis overleden. Volgens de bewoners rijden bussen daar bijna altijd te hard. Ze zijn geschokt. In de gemeenteraad en door de bewoners werd eerder aangedrongen op een veiliger situatie. De bewoners hebben al een oplossing zij willen het fietspad aan de zuidkant van de Eemsgolaan kwijt en een dubbel fietspad aan de noordzijde van de Eemsgolaan.

De Gemeente laat weten de ongevallenanalyse eerst af te wachten en daarna in gesprek te gaan met de buurt

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Aan de noordzijde worden een aantal uitritten gekruist. Dat levert ook gevaar op. Het probleem is dat je door de tunnel de bus pas heel laat ziet aankomen (er staat ook nog een gemeentegrensbord voor). Op zich is dat niet gevaarlijk, je moet gewoon uitkijken. Ik zou alle obstakels in die hoek weghalen zodat de fietsers en bussen elkaar sneller zien. Stel een snelheidslimiet van 20km per uur in voor de bussen op dat stukje, dan wordt het geheel wat vriendelijker en er is meer tijd om te anticiperen. Als je dan vlak voor de kruising een Chicane voor fietsers bouwt, sjezen die ook niet zo hard meer door zonder uit te kijken.
    Alternatieve oplossing is die oversteek weghalen en de fietsers de Eemsgolaan laten oversteken. Dan moet er wel een hek voor anders fietsen ze nog rechtdoor.

  • Verschrikkelijk! de Gemeente acht het ook niet noodzakelijk dat de op- en afritten aan de Peizerweg (bij de Gamma en Tuinland) duidelijker gemarkeerd worden. Daar liggen de fietsers ook regelmatig op de motorkap van het winkelend publiek! Ben benieuwd of ze nu eindelijk eens aktie gaan ondernemen!

  • Ik vond het sowieso altijd al een apart kruispunt, maar had niet gedacht dat het voor fietsers onoverzichtelijk zou zijn. Richting Groningen is er voor dezelfde lijnen ook een onoverzichtelijk kruispunt, maar dat is opgelost door het plaatsen van detecteringslussen die, zodra er een voertuig passeert, de waarschuwingslichten aan laat springen. Dat is misschie ook een idee.

  • Wat afschuwelijk en wat vreselijk voor dit gezin.
    Dit is al het zoveelste ongeluk rond Hoogkerk.
    De Gemeente heeft dit tot nu toe minimaal opgepakt. Ook op de Johan van de Zwedenlaan is al 2 keer een dodelijk ongeluk geweest en hier is tot nu toe alleen maar een klein bordje overstekende fietsers geplaatst. Om woest van te worden. Wanneer komt men eens in actie. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen.

Recente berichten

Circus, fascisme en een voorstelling over hamburgers op Noorderzon

Noorderzon kondigde maandagochtend drie nieuwe voorstellingen uit het internationale programma aan. Ook presenteerde de festivalorganisatie…

22 minuten geleden

VVD wil meer lokfietsen in Stad om diefstal tegen te gaan: ‘Alles doen om pakkans te vergroten’

De gemeente Groningen staat landelijk gezien op de vijfde plaats als het gaat om fietsendiefstallen.…

1 uur geleden

Veel extra bussen van en naar Groningen tijdens Koningsdag

Vanwege onder meer Helden van Oranje en Kingsland rijdt Qbuzz op 26 en 27 april…

2 uur geleden

“Maandag opklaringen maar ook een enkele bui, komende dagen kil met in de nachten vorst”

De komende dagen gaan kil verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis verandert het weerbeeld in de…

12 uur geleden

Is bewonersparticipatie in de gemeente een wassen neus? “Njet, njet, njet; om cynisch van te worden”

De bewonersparticipatie bij grote bouwprojecten in de gemeente moet anders en beter. Dat is de…

12 uur geleden

Hockeyclub Groningen speelt in extremis gelijk tegen Reigers, GHBS verslaat EHV

Het eerste herenteam van Hockeyclub Groningen heeft zondag in de overgangsklasse met 2-2 gelijkgespeeld tegen…

15 uur geleden