Categorieën: Nieuws

Stadspartij vraagt naar spookambtenaren

De Stadspartij vraagt aan het college van B&W hoeveel spookambtenaren de gemeente heeft. De gemeente Groningen moet de komende tijd opnieuw fors bezuinigen. De Stadspartij wil dat er vooral op het ambtenarenapparaat worden bezuinigd en zo min mogelijk op voorzieningen in wijken.

Groningen stond in het verleden nog in de top-3 van gemeenten met de meeste ambtenaren. Een rekensommetje leert dat er in Groningen 16 ambtenaren per 1000 inwoners werken. Dat is het dubbele van een gemiddelde gemeente stelt de partij.

De Stadspartij wil van het college weten hoeveel ambtenaren thuis zitten zonder dat ze ziek zijn en toch doorbetaald worden door de gemeente Groningen.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • De stadspartij zit ook al een tijdje in de gemeenteraad. Fijn dat ze eindelijk dit eens door krijgen. (Overigens dit kan ze wel stemmen gaan kosten... genoeg gemeenteambtenaren dit tot nu toe Stadspartij stemden) Opgepikt van de Oog site waar gisteren iemand een opmerking over het aantal gemeenteambtenaren plaatste ?
    Stadspartij : Ga ZELF eens de begrotingen, commissiestukken ed lezen. 5 gemeenteraadsleden, maar hoogstens wat losse reacties op dingen die in het nieuws komen. Daar worden jullie namelijk voor BETAALD.

    • Waar haal je de onzin vandaan dat De Stadspartij minder raadswerk zou doen, dan andere partijen?

      Begin een vaag vermoeden te krijgen dat jij iets in steen doet? Vastgoed? Projectontwikkeling? Ben je daarom tegen de partij die zich echt verweerd tegen de complete vernietiging van de mooie historische bebouwing die in deze stad nog over is?

      Enge bestuurders met geldingsdrang, de door hun gefinancierde slippendragers bij de media (Gezinsbode, John Geijp), bouwers (slopers), De "Marcjes", de "Chrisjes" en de nitwits die zich voor raadslid uitgeven ...deze zullen er alles aan doen om degenen die proberen te voorkomen dat Groningen een Emmeloord-op-de-Hondsrug wordt (De Stadspartij), kapot te maken.
      Bij de nitwits van bijvoorbeeld de CDA en GroenLinks speelt ook mee dat ze geen nieuwkomers in hun "zandbak" dulden. Het heeft decennia geduurd voordat men fatsoenlijk met de nieuwkomer genaamd SP kon omgaan, deze als deel van de gevestigde kliek kon zien.

      Kansloze poging; veel eerder dat bijvoorbeeld het propagandische hitsertje De Gezinsbode kapot is.
      Veel eerder dat het bouwbedrijfje van ErikK (BAM, VolkerWessels, Jorritsma?) zijn door de bouwfraude gerechtvaardigde straf van een faillissement krijgt* dan dat de poging om de frisse wind in de Stad-Groningse politiek door negeren/verdacht maken/belachelijk kapot te maken, zal slagen.

      Met vriendelijke groet

      * Met onvermijdelijke val van euro (voor 2014), zal er na helaas een periode van chaos, een hele goede periode komen waarin heel veel ten positieve veranderd gaat worden.
      Mensen met een verminderde gewetensfunctie (Willem Smink, Henk Koop, Hans Beerens, Ton Schroor, Mark Bouwmans, Dig Istha, Roeland van der Schaaf)zullen door de brede en krachtige wens om niet weer door volledig incompetente faalbestuurders in een periode chaos te worden gestort, de ingestelde hersenscans niet succesvol passeren.

      Deterministisch of niet, in de VS worden scans al gebruikt. Psychopaten zijn vaak charmant en communicatief zeer vaardig, maar ze maken ook vaak heel veel stuk.
      En sommige aandeelhouders in de VS zijn wel klaar met "Snakes in Suites" die een gezond bedrijf door mismanagement het ravijn in helpen.

      Leestip: Snakes in Suites

      • Marc

        Projectie?

        Valt mee!

        Heb geen gebrekkige gewetensfunctie. Mijn rechtvaardigheidsgevoel is soms zo sterk dat hij ook wel eens verwrongen is genoemd.

        Heb een schuilnaam, maar ben niet bezig om mijn geldelijke belangen te beschermen. Ben echt gewoon een schoonmaker.

        De reden dat ik mij zo druk maak en zo achter de Stadspartij sta (en weet niet of ze dit wel zo waarderen) is niets anders het behoud van deze stad.
        En met de wetenschap aan mijn kant. Want het is toch wel uit onderzoeken gebleken dat mensen liever in historische bebouwing leven dan in LegoLand-versie van Groningen zoals bijvoorbeeld Frank de Vries het voor ogen had?
        Wat trekt meer toeristen? Waar wordt het overgrote deel van de mensen blijer van? Amsterdam en Leiden of Rotterdam en Almere? Zelfs het als kitsch weggezette gereconstrueerde Dresden doet inwoners en bezoekers van die stad gelukkig maken.

        Kortom:

        Als ik het over al die figuren heb die vooral uit geldelijke overwegingen (wat zou de Gezinsbode zonder de geldstroom vanuit de Gemeente zijn?) pro elk megalomaan project zijn, en degenen die bij die projecten vraagtekens zetten (De Stadspartij) verdacht maakt, belachelijk maakt of negeert... dan heeft dat dus weinig met projectie te maken.

        Wellicht als ik iemand van een milde variant van ERS (werd vroeger Borderline genoemd) beschuldig, dan zou ik wellicht bezig zijn te projecteren.

        Met vriendelijke groet

      • Er zijn mij signalen van verschillende raadsleden/politieke partijen binnengekomen dat de Stadspartij maar verdomd weinig nuttig input brengt in commissies.(Zelfs een debat over kastanjebomen aangevraagd en dan niet zelf met vragen komen? Hoe kansloos is dat?) En dit merk ik ook aan de kritiek van de Stadspartij in de media. Vaak reactief op persberichten terwijl ze al veel langer van de problemen had kunnen weten. Vragen die eenvoudig zelf uit de stukken gehaald kunnen worden, maar met vaak een smerige suggestie erbij dat collega's of ambtenaren corrupt zijn. Ik hoop dat veel andere burgers daar langzaam ook wel door heen prikken? Ook heb ik bij Stadspartij de indruk dat men niet kan schelen dat er teveel geld uit wordt gegeven, maar alleen aan wie (ook gezien de eigen plannetjes waar meestal eigen bevriende ondernemers baat bij hebben)
        En dan maar eindeloos hun ellendige stokpaardjes waar allang over besloten is : Het Forum, de zuidelijke ringweg etc (En de zaak Botros hebben jullie wel zo schandalig gefaald dat grenst aan oplichting (ja ik heb dat ongelovelijke onzin rapport gelezen.. klopt kwa feiten, maar de conlusies deugt van geen kan... Als jullie deze man hadden willen steunen hadden jullie goede juridische hulp moet financieren ipv publicitair willen scoren tegen de gemeente)
        Geen wonder dat van links tot recht de politieke partijen liever met elkaar in zee gingen dan met Stadspartij... Zelfs liever met door jouw zo gehate PVDA Vorschlaghammer. Vooral dat zegt me genoeg. (En nee ik ben niet actief binnen de PVDA , bouwwereld oid)

  • Ach, "Chris" wordt een jaar voor de verkiezingen weer uit de kast getrokken om de gevestigde orde tegen de oprechte stadjers van De Stadspartij te beschermen.

    Als fan van De Stadspartij weet ik dat De Stadspartijers meer raadswerk en raadsgerelateerd werk hebben verzet, dan al die het dualisme niet begrijpende ja-knikkers van de PvdA D66

    Hun (Riemersma en Offerman)strijd voor kapper Botros, die door aan de lokale PvdA geliëerde criminele organisatie Wonen-bonen-Winkels kapot is gemaakt, is één van de vele voorbeelden van het goede raadswerk van De Stadspartij.

    On Topic.

    In andere grote steden werken er elf gemeente-ambtenaren op 1000 inwoners. In Groningen - de stad waar de PvdA zijn machtsbasis voor een groot deel aan nepotisme (RO/EZ) en cliëntelisme (overige ambtenaren) te danken heeft - werken er zeventien gemeente-ambtenaren op duizend inwoners

    Relatief 55% meer gemeente-ambtenaren. Rara, hoe kan dat?

    Met vriendelijke groet

  • Amanda

    Neem aan dat je dat schertsend bedoelt?

    Weet zelf heel goed dat ik door mijn talent voor het-uit-de-bocht-vliegen, niet geschikt zou zijn voor wat voor een bestuurlijke of politieke functie dan ook.

    Met vriendelijke groet

  • Ik ken twee van zulke ambtenaren. De een recideert sinds "de verstoorde arbeidsrelatie" in een zuid Europees land en mag daar, samen met zijn partner, van zijn vrijheid genieten met behoud van salaris incl. pensioenopbouw, tot hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. En dat enkel en alleen omdat hij niet met zijn superieuren door dezelfde deur kon.

    De ander heeft een bestaand zeiljacht ingeruild op een groter schip en is ( onder dezelfde voorwaarden als bovenstaande ambtenaar) al enkele jaren bezig om de wereld vanaf het water te ontdekken.

    Of dit terecht is? Daar valt over te discusseren. Echter ik gun het beide van harte. Feit is wel dat dit allemaal wordt betaald uit de bekende belastingopbrengsten welke velen onder u en ondergetekende ook, ieder jaar opnieuw voor een deeltje aanvullen.

    • Overigens waarschijnlijk een van de redenen dat dit soort mensen zulke geweldige gouden handdrukken krijgen zijn de populistische lokale partijen die uit dit soort arbeidsconflicten ook nog een slaatje willen slaan. Ik denk dat maar weinig managerts géén gevoelige dingen over hun baas weten.

      • In dit geval denk ik aan linkse PvdA gerelateerde onderonsjes. De softe sector ontleend tenslotte haar ontstaan- en bestaansrecht aan links Nederland.

Recente berichten

Grote verschillen in kosten huwelijksceremonie op vrijdag

Hoeveel geld je kwijt bent voor een huwelijksceremonie in het gemeentehuis kan lokaal sterk verschillen.…

21 minuten geleden

Vrijdag onthulling mozaïeken picknicktafel naast Floreshuis

Bewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte sluiten komende vrijdag het 'jaar van Anno Smith'…

34 minuten geleden

FC Groningen stopt met vrije verkoop seizoenkaarten

FC Groningen heeft de vrije verkoop van seizoenkaarten voor het seizoen 2024/2025 stilgelegd. Er is…

55 minuten geleden

Lelylijn en Nedersaksenlijn opgenomen in regeerakkoord

De aanleg van de Lelylijn en de Nedersaksenlijn zijn opgenomen in het regeerakkoord van de…

58 minuten geleden

Meerderheid ‘werkhervatters’ blijft na WW langer dan een jaar aan het werk

Het aantal WW-uitkeringen in de provincie Groningen is in april met bijna 4 procent afgenomen.…

1 uur geleden

Identiteit van betrokkenen steekincident Nieuwe Markt bekend

De politie heeft de identiteit bekend gemaakt van de twee mannen die verdacht worden van…

1 uur geleden