Categorieën: Nieuws

Miljoenenstrop door parkeergarage

De gemeente betaalt bouwbedrijf Strukton een schadevergoeding van 4,7 miljoen euro voor de problemen rond de bouw van de parkeergarage onder het Damsterdiep. Dat zijn beide partijen overeengekomen.

Het conflict over de schade leidde tot een gang naar de Raad van Arbitrage. Tijdens de bouw van de garage was er sprake van vertraging, door verzakkingen bij een aantal panden naast de bouwput en door lekkage in de garage zelf.

De gemeente voerde de verantwoordelijkheid over de bouw van de garage en is daarmee ook verantwoordelijk voor de schade. Het rapport over dit hoofdpijndossier wordt binnenkort openbaar gemaakt.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Maar Marc heeft wel gelijk. Dat het akkoord nu 'sluit' op 4,7 miljoen, betekent dat de gemeente goed heeft onderhandeld om deze strop te beperken. Als Strukton met zijn arsenaal aan juristen volledig zijn zin had gekregen, waren we nog veel meer kwijt geweest.

    • Wanneer beseffen jullie nu eens dat het hier om gemeenschapsgelden gaat. Beseffen jullie wel hoeveel aanslagen WOZ belasting nodig zouden zijn enkel en alleen om deze 4.7 miljoen Euro op te gaan hoesten? Ook de gemeente heeft een arsenaal aan advocaten, Trip advocaten verdienen kapitalen aan deze gemeente bij dit soort arbitrage zaken.

      Als de gemeente een dichtgetimmerde opdrachtovereenkomst met Strukton zou hebben gehad(en niet enkel Strukton want ook met BAM welke het Forum gaat bouwen gaat men geheid het schip in) zonder aansprakelijk te kunnen worden gesteld voor welke vertraging dan ook, was er geen probleem geweest. Maar ook in deze gemeente heeft de (juridische)afdeling RO/EZ te weinig kennis van zaken waar het om dit sort bouwopdrachten gaat. Vaak zijn het de punten en komma`s in een contract, welke ook nu de gemeente achteraf miljoenen heeft gekost en nog gaat kosten aan toekomstige (bouw)projecten.

      • En welk bouwbedrijf gaat een overeenkomst aan waarin ze hoe dan ook verantwoordelijk gehouden zal worden voor alle eventuele vertraging?

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

37 minuten geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

46 minuten geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

2 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

3 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

4 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

4 uur geleden