Categorieën: Nieuws

Statenfractie SP: “Extra debat over tram”

De SP-fractie in Provinciale Staten heeft een extra debat aangevraagd over de regiotram. De fractie heeft namelijk grote moeite met de opstelling van de statenleden.

Volgens de SP-fractie sluiten zij de ogen voor de nieuwe realiteit die ontstaan is na het wegvallen van de steun in de gemeenteraad voor de tram. De SP wil niet wachten tot het geplande debat op 21 november, maar vindt dat de statenleden de nieuwe feiten onder ogen moeten zien. Ze moeten niet kijken wat niet kan, maar nadenken over wat wel haalbaar is.

De socialisten waren voorstander van een betaalbare regiotram, maar ze leggen zich neer bij een democratisch genomen besluit. Dat moeten de statenleden en gedeputeerden ook doen, zo vindt de SP.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Laat de Algemene Rekenkamer maar eens onderzoek doen naar de tram. Wedden dat doorgaan met de tram uiteindelijk goedkoper is dan stoppen.

  • Gewoon geen woorden voor wat er allemaal 26 septmber zich heeft afgespeeld!! Ook van de SP in de Provinciale staten, een totaal onbegrijpelijke uitspraak... Het wordt nu eens de hoogste tijd, dat de Politiek zich een heel stuk minder met grote infraprojecten moet bemoeien!!!!! Nu klaar afgelopen uit....

  • Moeilijk he Rene om inhoudelijk te reageren. Wat dat betreft lijk je wel op CDA, SP, D66, VVD en Stadspartij, die neme ook niet de moeite om te besturen op basis van feiten. Onderbuikgevoelens en beelden, die zijn voor hen belangrijk. Niet de karrevrachten rapporten waaruit blijkt dat de tram de allerbeste oplossing is. Maar over een paar jaar loopt Jannie Visscher met een opgeheven hoofd door de stad. Poeh!

    • jasper

      reageren op basis van feiten verwijt je een ander. Het feit is dat de tram tot het verleden behoort, feit is dat de college gevallen is, feit zijn de verstoorde verhoudingen, feit is een slap reagerende burgervader. Zal ik door gaan. Accepteer gewoon het feit dat het niet doorgaat, maar ja je kunt altijd nog de kabelbaan weer van stal halen

      • De feiten van de nieuwe coalitie zijn feiten gebaseerd op beelden en berekeningen achter op een bierviltje. Laat inderdaad de rekenkamer er maar eens naar kijken zoals @Jorrick terecht stelde. Echte feiten tellen niet meer blijkbaar.

  • Het feit is... dat Mevr Dekker door kreeg...dat men haar door kreeg ....
    Dankjewel..vadertje tijd dat U ons de tijd gaf om het "OP TIJD" te kunnen ontdekken.
    Met het jaren lang vaag doen over... en onvolledig informeren over, en de kosten lusten en baten van de gemeente kas en zij, die haar wensen en dromen in gevaar zouden kunnen brengen moesten niet te veel weten.
    Dus.....
    De tactiek was zo lang mogelijke en zoveel mogelijk onkosten maken (ter voorbereiding) van de tram zodat (net als nu met de JSF) men uiteindelijk zal zeggen er is al 40 miljoen uitgegeven ..en het zou achterlijk zijn om te stoppen we zijn dan het geld namelijk kwijt.
    Gelukkig kostte de voorbereidingen van het forum ook maar 30 miljoen..en we kunnen nu met een gerust hart zeggen het forum kost "MAAR" 190 Miljoen.
    ( praten we niet eens over de potje onvoorzien) waar men totaal geen openheid over wil geven, en hoe groot het bedrag is...WAAROM NIET ?
    Het lijken wel "Dekkeriaanse" praktijken doe hier gevolgd worden.

    U weet allemaal hoe het Forum verhaal door onze strot is gedrukt, als een feit waar niemand ( democratisch) iets tegen in kon brengen

    Een kleine 80 miljoen zou de Stad garant staan voor de tram ..de rest zou betaald worden uit Subsidies die via het rijk en Europa.
    De berichtgeving in de pers zegt dat 19 miljoen de stad verliest bij het stoppen van de dwaling die regio tram heet.
    En ik ben blont..maar 80 miljoen verliezen aan een luchtkasteel die alleen maar geld zou kosten of 19 miljoen.... dan is de keuze van de Groningers gauw gemaakt.
    Een keuze die Dekker ons niet gunde.
    We zijn terug bij af ...minus 19 miljoen ..
    So What?
    De val in de financiële bodemloze put is voorkomen.
    Ga nou niet weer op de rand staan gedwongen door leugens en achterklap en bekijk hoe het wel kan..

    ZONDER die TRAM.

  • Die gedeputeerde Moorlach moet onmiddelijk zijn biezen pakken. De kortzichtige en intimiderende houding van de PvdA in de Staten naar de gemeente toe is onaanvaardbaar en houdt die tram-business alleen maar langer met haar dure diensten aan de praat.

Recente berichten

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

44 minuten geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

2 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

3 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

4 uur geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

4 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

7 uur geleden