Categorieën: Nieuws

Provincie boos om afblazen tram

Gedeputeerde Staten voelt zich “ernstig geschoffeerd” door het besluit van de stad om de tram af te schieten. Dat schrijft het provinciebestuur in een brief aan het college van B&W en de gemeenteraad. Wat de provincie betreft draait de stad op voor alle gemaakte kosten , ruim 31 miljoen euro.

De brief volgt op een gesprek afgelopen maandag tussen provincie- en stadsbestuur. Volgens Gedeputeerde Staten hebben stad en provincie jarenlang samen opgetrokken bij het ontwikkelen van de Regiotram en kan de gemeente niet zomaar eenzijdig besluiten om er mee te stoppen. De brief is opmerkelijk omdat stad en provincie ook gezamenlijk optrokken bij de realisatie van het Groninger Forum, de Provincie had niet veel moeite met het afblazen van haar bijdrage aan het Forum. De commissie Terlouw moest toen de oplossing brengen.

Het provinciebestuur denkt dat de tram nog steeds de beste oplossing is om de vervoersproblemen in stad en regio aan te pakken. Volgens GS zijn alle alternatieven die onderzocht zijn, zoals het ‘busknopenpunt’, het ’treinmodel’ en het ‘dubbelgeledebussenmodel’ minimaal zo’n 8 miljoen duurder dan de Regiotram.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Holle frasen, zolang de provincie de regie niet oppakt en extra investeert in de tram. Dit lijkt mij meer een protest voor de vorm, dan een oprechte poging om de tram te redden.

    Deze gemeenteraad is niet meer voor rede vatbaar, dat weet de provincie ook wel. Zolang de provincie dus niet zelf extra middelen vrijmaakt uit bijvoorbeeld het RSP-fonds, is de tram gedoemd - en daarmee elke kans op een solide aanpak van de bereikbaarheid voor de komende 20 jaar.

    Laat de provincieraad nou nét de stopzetting van de spoorlijn Groningen-Heerenveen hebben aangehouden, zodat de Stad geen aanspraak zou kunnen maken op het RSP-gedeelte dat dan vrij zou vallen...

  • Nog even, en we weten welke leiders en leiders de kleuterklas gaan leiden. Hoop op wat ervaren leiders anders komen ze er niet uit. maar ik denk dat die er niet tussen zitten. Evenhuis misschien, die lijkt me nog voor rede vatbaar. Heeft tenminste een ervaring. Lijkt me wat verstandiger dan die onervaren pubers van SP, D'66 etc.

  • Zoals al is vermeld..de tram is gedoemd en weer bevestigd door jou.
    Dus Jou er maar over op Oscar..( .ga een andere hobby zoeken)..

  • O.Kars krijgt dus niet zijn smeerbonus,de arme stakker.De Groninger wil de tram niet dat stond altijd al vast maar toch er door willen drukken op kosten van de belastingbetaler.
    En nu dus een rekening van meer dan 30 miljoen,ik zou dus ook graag willen weten waar al dat geld in verdwenen is zodat iedereen weet wie hier de dieven zijn.

    • Je bent nog steeds mooi als je scheldt, Stepper. (Hoe heet je eigenlijk echt?)

      De 31 miljoen verdampte Euro's komen op conto van D'66 en SP, die om onduidelijke reden de stekker uit een gezond en goed project trok.

Recente berichten

Concerthuis in Poelestraat uitgeroepen tot Nationaal Chemisch Erfgoed; ’s werelds eerste elektrische voertuig werd hier gepresenteerd’

Nu is het vooral een kroeg met een alom bekend terras in de Poelestraat. Wie…

46 minuten geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

58 minuten geleden

Deuren Kastanjehoeve in Glimmen per direct op slot: ‘Pandemie, personeelsproblemen en stijgende kosten’

Uitbater Jeroen Penninga van de Kastanjehoeve in Glimmen heeft besloten om de deuren van het…

1 uur geleden

Ronald IJpma eerste wijkdichter van Lewenborg

Lewenborg heeft een wijkdichter gekregen: Ronald IJpma. De 39-jarige buschauffeur is hiermee de eerste dichter…

1 uur geleden

Europaweg vrijdag anderhalf uur dicht voor corteo FC-supporters (update)

De Europaweg is aan het eind van vrijdagmiddag en het begin van vrijdagavond dicht. De…

2 uur geleden

FC Groningen krijgt voorwaardelijke straf voor vuurwerk tijdens wedstrijd in Dordrecht

FC Groningen krijgt slechts een voorwaardelijke straf van de KNVB vanwege het afsteken van vuurwerk…

2 uur geleden