Categorieën: Nieuws

Fractie PvdA praat over coalitievorming

De gemeenteraadsfractie van de PvdA praat vrijdagmiddag over de vraag of ze blijft meedoen aan de onderhandelingen voor een nieuw stadsbestuur. Frank de Vries, de partijleider die zich donderdag terugtrok, vindt dat de partij uit de onderhandelingen moet stappen nu de politieke leiding is opgestapt.

De fractie is verdeeld over hoe het verder moet nu De Vries, na een tumultueuze ledenvergadering, politiek leider af is en ook Arjan de Rooij, de huidige fractievoorzitter in de gemeenteraad, zijn terugtreden heeft aangekondigd.

Wat Joost van Keulen, fractieleider van de VVD en initiatiefnemer van de coalitie van PvdA, VVD, D66,SP en CDA, betreft, is er niet veel veranderd: “we praten over standpunten en programma’s en niet over personen. De PvdA kan dus gewoon aanschuiven.”

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Het lijkt mij beter dat de PvdA in de oppositie gaat en de "honneurs" overlaat aan de Stadspartij. PvdA kan in de luwte hopelijk herstellen. Wat Joost denkt moet hij weten, maar een partij in distress moet niet regeren. kijk maar naar het CDA

  • Ik vind dat de pvda nog steeds mee moet gaan doen. Je moet er toch niet aan denken dat de stadspartij mee gaat beslissen.Dan haal je weer een niet betrouwbare partij binnen.En dat gezeur over een trein naar zernike. Meneer prummel daar gaat de stad niet over. De trein is nog steeds iets van prorail en arriva in die richting. En alleen voor studenten.Kom nou.Als de VVD toch besluit om de stadspartij toch mee te laten dan zal ze dat straks opbreken.Zorg er voor dat er een werkbare oplossing komt die ook na de komende verkiezing verder kan bouwen.Daar hoort zeker de grootste partij van Groningen bij.Maar daar hoort ook bij dat de voorzitter van deze partij opstapt.

  • Franco de Vries en zijn luitenant, oh sorry intendant dhr.de Rooij zijn nu in ieder geval (voorlopig?)van het podium verdwenen, dus wat er ook vanuit PvdA zijde naar voor gaat worden geschoven om eventueel deel uit te gaan maken van een nieuw college, alles beter dan deze lieden met hun dictatoriale wijze van besturen.

Recente berichten

A28 komend weekend dicht tussen Julianaplein en Groningen-Zuid

De A28 is vanaf vrijdagavond het hele komende weekend dicht vanaf het Julianaplein tot aan…

21 minuten geleden

Universiteit en Gaza-activisten praten officieel niet met elkaar, maar kibbelen online wel over en weer

Zowel de Pro-Palestijnse activisten als het bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen hebben de afgelopen dagen…

55 minuten geleden

Groningen City Club: aantal bezoekers stad daalt met 15 procent

De Groningen City Club maakt zich zorgen over het aantal bezoekers aan de stad door…

2 uur geleden

Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Een 23-jarige Algerijn gaat vijftien maanden in het cachot voor een reeks van zeven inbraken…

2 uur geleden

Politie zoekt ‘de waarheid’ achter mishandeling op fietspad Brailleweg

'De waarheid achterhalen'. Dat is het doel van de politie met een getuigenoproep rond een…

3 uur geleden

‘Amerikaans daklozenkamp’ aan Spilsluizen: ‘Hoop dat gemeente zich schaamt’

Het politieke vragenuurtje van komende woensdag in het Stadhuis gaat hoogstwaarschijnlijk bijna alleen maar over…

3 uur geleden