Categorieën: Nieuws

WerkPro stopt met theeschenkerij Prinsentuin

De theeschenkerij in de Prinsentuin in de stad dreigt te sluiten. Organisatie WerkPro, die mensen aan werk helpt in de schenkerij, stopt met de exploitatie ervan. Er is geen subsidie meer voor de schenkerij en daarom ziet WerkPro zich genoodzaakt zich terug te trekken.

Voor de medewerkers van de schenkerij heeft de voorlopige sluiting geen nadelige gevolgen. Dat Werkpro stopt, hoeft niet te betekenen dat de schenkerij definitief sluit. De gemeente is op dit moment met verschillende andere partijen in gesprek.

De Prinsentuin in renaissancestijl dateert uit 1626 en bestaat onder andere uit een rozentuin en een kruidentuin. De locatie is bekend door het evenement ‘Dichters in de Prinsentuin’. Hierbij dragen verscheidene dichters in de tuin voor uit eigen werk. De theeschenkerij is dit seizoen nog tot november dit jaar geopend.

Ismael de Bruijn

Bekijk reacties

    • Waarom zou alles waar men geen geld voor over heeft maar door werkzoekenden gedaan moeten worden. Mensen die nu een uitkering hebben hebben ook recht op een fatsoenlijk loon, secundaire arbeidsvoorwaarden, pensioenopbouw enz.

      • Niemand kan er op tegen zijn, dat mensen met behoud van uitkering halve dagen aan de slag gaan bij o.a. dit soort initiatieven. Als je het uitkeringsbedrag gaat relateren aan de gewerkte uren bvb 20 uur per week, dan verdient een uitkeringsgerechtigde in 20 uur nog meer als menig persoon in loondienst.

  • Ik blijf er op tegen dat werknemers met een betaalde baan en arbeidsvoorwaarden vervangen worden door mensen die zonder loon moeten werken. Dat zou iedere werkgever wel willen, lekkere goedkope arbeidskrachten zonder gedoe met arbeidsvoorwaarden of een vakbond.
    Een bijstandsuitkering zit, ook met toeslagen, onder het minimum loon.
    Iemand van 23 jr of ouder krijgt op dit moment netto € 889,02 en een echtpaar € 1270,03.
    Ik vind het een beter plan dat mensen die een volledige baan hebben een dagdeel inleveren en die moeten besteden aan vrijwilligerswerk voor de maatschappij, zoals theeschenken in de prinstentuin.
    Dan kunnen er banen gecreëerd worden voor mensen die nu graag aan de slag willen. Mensen aan het werk prima, maar dan wel met perspectief op een fatsoenlijk loon. Ik denk alleen al aan al die mensen die jarenlang bij een bedrijf gewerkt hebben en opeens aan de kant worden gezet door de zoveelste reorganisatie zoals bij NDC mediagroep (o.a. Dagblad van het noorden/Leeuwarder courant), al die postbodes die vervangen zijn, de werknemers van Ferwerda die opeens op straat staan enz.

    • Het gaat niet om het vervangen van welke baan dan ook. Dit is typisch zo`n voorbeeld van, in dit geval een theehuis, wat nooit en te nimmer bestaaansrecht zal gaan krijgen daar het financieel nooit uit zal kunnen, c.q. er nooit een Euro van over zal kunnen gaan blijven indien dit als regulier bedrijf gerund zou moeten gaan worden.

      Wil jij dan opnieuw een vorm van Melkert banen in gaan voeren?

      Uitkeringsgerechtigden in overvloed en nogmaals niemand kan er op tegen zijn dat deze mensen iets terug gaan doen voor hetgeen zij aan uitkering ontvangen.

Recente berichten

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

4 minuten geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

27 minuten geleden

Woensdag was net niet de warmste 1 mei ooit in Groningen

Met 26.4 als piekwaarde op de thermometer van het KNMI bij vliegveld Eelde was deze…

1 uur geleden

Treinverkeer verstoord tussen Groningen en Delfzijl door seinstoring

Het treinverkeer tussen de stad Groningen en de Eemshaven is woensdagavond verstoord geraakt door een…

2 uur geleden

Hier gaat Herepoort de komende vier maanden mee aan de slag bij de zuidelijke ringweg

Na een grote stremming in het komende weekend begint aannemerscombinatie Herepoort komende maandagochtend aan 'fase…

4 uur geleden

Geen treinen tussen Europapark en Assen door overwegstoring (opgelost)

Tussen Assen en Groningen Europapark reden woensdagmiddag geen treinen door een overwegstoring. (meer…)

4 uur geleden