Categorieën: Nieuws

College wil handhaving fietsverbod Folkingestraat

Het stadsbestuur wil dat de politie het fietsverbod in de Folkingestraat toch gaat handhaven. Dat zegt wethouder Karin Dekker woensdag op OOG TV.

De gemeente startte vorig jaar een proef, ze sloot op zaterdag de straat af voor fietsers. Door de drukte zaten de fietsers en de wandelaars elkaar in de weg. De proef beviel de gemeente goed en dus wordt het fietsverbod op zaterdag definitief. De politie liet echter aan het college weten dat het handhaven van het fietsverbod op zaterdag voor haar geen prioriteit heeft .

Het grootste deel van de winkeliers was tegen het fietsverbod. Er zouden door het verbod minder klanten zouden komen.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Vind het een heel rare redenering. Zoals bij eerder (haast identieke) artikel al gemeld: Waarom niet stoep iets hoger maken, auto's één kant op laten gaan, genoeg ruimte voor iedereen! Is doorgaande route voor fietsers richting hoofdstation. En dan één dag in de week...niemand die dat onthoudt natuurlijk. Succes met ze tegenhouden! Voetgangers moeten gewoon beter uitkijken en een hogere stoep helpt ze daarbij. Zou ook een hoop ergernis in de rest van de stad schelen, waar fietsers, godzijdank, nog gewoon mogen fietsen! Het verkeer heeft regels en die zijn er niet voor niets: Voetgangers hebben NOOIT voorrang, tenzij ze rechtdoorgaand gekruist worden door afslaand verkeer of op een zebrapad lopen. In de oren knopen!

  • DAT HEET DUS GRONINGER DEMOCRATIE. de winkeliers in MEERDERHEID tegen en toch doordrukken. Met dank aan wethouder Karin Dekker

      • Wel eens van hoofdletters en leestekens gehoord Anne? Eerst leren schrijven. Daarna mag je genuanceerde kritiek leveren op onze hardwerkende wethouders.

    • Wat heeft het recht van de meerderheid hier mee te maken? Als de meerderheid van de bewoners van een straat wil dat je er 250 km/u mag rijden moet dat dan ook kunnen?

      Winkeliers denken natuurlijk aan hun omzet, maar er zijn genoeg andere kanten aan dit verhaal.

  • @Laurens Ik moet de eerste fietser nog tegenkomen die een voetganger op de zebra voorrang geeft door te stoppen, of die in het geval van afslaan de rechtdoorgaande voetganger voor laat gaan. Ik denk dat we het daarom niet moeten gaan zoeken in het verbeteren van wandelgedrag van voetgangers. Misschien is het toch wel goed om een tijdje regels-aan-hun-laars lappende fietsers op hun gedrag te wijzen. Laat onverlet dat de Folkingestraat wel een fijne straat is om op zaterdag even snel met je fiets doorheen te crossen.

  • @Rudi: Stop met zoeken! Ik ben die fietser! En het gaat hier natuurlijk niet om de pot die de ketel verwijt etc, maar om het feit dat voetgangers in de Folkingestraat zich nergens op kunnen beroepen. Ze moeten uitkijken als ze oversteken. punt. Fietsers moeten hun snelheid aanpassen aan de omstandigheden, net als alle andere bestuurders. We kunnen die voetgangers helpen herinneren dat de straat niet van hen is door de stoep iets te verhogen. Ieder zijn verantwoordelijkheid. Nu worden de niet-uitkijkende voetgangers beloond wat ten koste gaat van 1) de vrijheid van de fietsers en 2) evt klandizie van de winkeliers.

  • Men moet gewoon een poosje punaises gaan strooien ..
    Te pas en te onpas...bedoel ik en dat enkele weken lang.
    Dan nemen de fietser wel een andere route..en scheelt een hoop ergernis.

    • Hallo Laurens, Als je als voetganger nu eens gewoon op het trottoir gedeelte gaat lopen dan heb je geen last van het overige verkeer.

  • De stad is toch echt afhankelijk van de hardwerkende ondernemer. Als de omzet vermindert omdat de klant niet meer met zijn fiets bij de deur kan komen (de proef wees dat al uit) verdwijnen er waarschijnlijk nog meer leuke kleine winkels (weg met de gezelligheid die mevr. Dekker zo graag wil)
    Maar het is al jaren duidelijk : met inspraak door mensen van de werkvloer wordt bij voorbaat niets gedaan.

  • Hallo Laurens, jij was een fietser doelde in het algemeen op de voetgangers daar. Probleem wat de het verbod voor fietsers op zaterdag is gelukkig van de baan. Karin Dekker is eventjes wakker geworden.

    • Hallo John, ervan uitgaande dat ik jouw zinnen kan ontrafelen, ben ik het geloof ik iig met de conclusie eens: Dekker werd wekker! ;-)

Recente berichten

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

3 uur geleden

Groningen viert Koningsdag: vrijmarkten, oranje tompouces en muziek

Groningen viert zaterdag Koningsdag. Nadat er afgelopen nacht al op verschillende locaties in de stad…

3 uur geleden

Groene container lenen: “Al dat snoeiwerk in ondergrondse containers drukken is een heel gedoe”

Het is voorjaar en dat betekent dat het weer tijd is voor snoeiwerkzaamheden in je…

4 uur geleden

Drs. Vijfje bereikt play-offs voor kampioenschap, PKC in de wachtkamer

De vrouwen van Drs. Vijfje hebben vrijdagavond het benodigde punt gepakt om mee te doen…

13 uur geleden

Donar verliest in slotseconden van Spirou Basket

Donar heeft vrijdagavond in Charleroi niet kunnen winnen van Spirou Basket. De Groninger basketballers stonden…

14 uur geleden

Koningsdag: zachter, een waterig ‘oranjezonnetje’ en hier en daar een bui

Koningsdag brengt qua temperatuur verlichting in de ietwat kille afgelopen periode. Droog blijft het waarschijnlijk…

14 uur geleden