Categorieën: Nieuws

Nieuwe aanval VVD op tentenkamp Occupy

De VVD vindt dat Peter Rehwinkel het tentenkamp van Occupy Groningen op de Westerhaven moet verbieden omdat er sprake is van een gevaarlijke situatie. Dat schrijft de partij in een open brief aan de burgemeester.

Het tentenkamp is al langer een doorn in het oog van de liberalen. Volgens de VVD is er geen sprake van een demonstratie, maar van een illegale camping, die deels gesubsidieerd wordt door de gemeente via het gratis verstrekken van water en stroom. Het stadsbestuur denkt er echter anders over en ging niet in op een eerder verzoek van de VVD om het kamp op te doeken.

De VVD beroept zich deze keer op de veiligheid die volgens de partij niet gewaarborgd is. Op 7 mei brandde een grote tent van het Occupykamp af. De brand toont volgens de VVD aan dat er sprake is van een situatie waarbij ook mensenlevens in gevaar zijn. De liberalen roepen de burgemeester daarom op om in het kader van de verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid op te treden.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Leuk. De VVD is mede schuldig aan de ridicule sfeer die rond dat occupy kamp hangt. Die gevaarlijke situatie wordt in de hand gewerkt door het gebrek aan respect dat de rechtse politiek voor de occupiers toont. Hou daar gewoon eens mee op en zorg ervoor dat de hangjeugd zich goed in de oren knoopt dat het niet OK is spullen van andere in de fik te steken en mensenlevens in gevaar te brengen. Daar heb je meer aan dan mensen die het goed voor hebben met deze wereld (ook al zijn ze niet zo effectief)in de zeik te zetten.

  • Occupiers een zinloze en nietszeggende verzameling van ... Ja van wat eigenlijk. dit begint meer op een groep nieuwe stadsnomaden te lijken. Wil men daadwerkelijk wat aan de maatschappij veranderen dan zijn er wel andere wegen te bewandelen, ipv een zinloze nietszeggende groepering te vormen

  • Ja vertel eens Klaas...Heb Jij de wijsheid in pacht, laten we daar met zijn allen gebruik van maken! Ik hang aan je lippen!

  • Waarom moet je losers als deze tegemoetkomen. Ze hebben geen enkele visie, geen enkele oplossing. Het zijn gewoon zwervers.

    • Dank je Michiel, voor het illustreren wat ik bedoel met respectloosheid. Lucifers lenen?

  • Sjonge jonge, aan sommige opmerkingen hier lijkt het wel alsof er in Nederland geen verschil van mening meer mag zijn maar men alleen kan schelden als iemand 'afwijkt' van de algemeen heersende normen. Gelukkig durven een aantal mensen 'anders' te zijn en kan dat nog steeds in Nederland. De VVD heeft kennelijk niets anders te doen dan anderen te vertellen hoe ze moeten leven. Ze zijn tegen occupy dus moeten ze weg. Nog even en we moeten allemaal onze grassprietjes op dezelfde hoogte afmaaien, elke maandag de ramen lappen.... Probeer liever een oplossing te vinden voor de financiële problemen die de stad heeft.

    • Quote: "Probeer liever een oplossing te vinden voor de financiële problemen die de stad heeft"

      Wat zou je denken van een nieuw (zakelijk)stadsbestuur bestaande uit realistische bestuurders i.p.v het huidge college van B&W.

      • strak plan. Beter je energie steken in een oplossing voor de financiële problemen dan geneuzel en stemmingmakerij om een groepje mensen wiens ideeën je niet aan staan.

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

9 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

10 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

11 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

11 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

13 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

14 uur geleden