Categorieën: Nieuws

Eerbetoon aan dichter Driek van Wissen

De voormalige stadsdichter Driek van Wissen overleed onverwacht op 21 mei 2010. Maandag op zijn sterfdag wordt de aftrap gegeven voor een hommage aan hem.

Driek van Wissen heeft een tiental gedichten geschreven over de stad die door componist Wim van der Kuip op muziek zijn gezet. Bij alle tien liedjes wordt momenteel een clip opgenomen en elke maand wordt daarvan de nieuwste uitgebracht. In café Wolthoorn worden maandagmiddag de eerste twee clips vertoond van de gedichten ‘Stad op maat’ en ‘Ons kent ons’. Burgemeester Rehwinkel neemt om ongeveer half vier de eerste clip in ontvangst. Jean Pierre Rawie, Alina Kiers, Frank den Hollander en Peter de Haan leveren ook een bijdrage.

Wim van der Kuip gaat dit jaar met zijn band op tournee met de liedjes. Op een later tijdstip zal nog een avondvullend programma in de Stadsschouwburg volgen. Hiervoor zijn allerlei bevriende artiesten benaderd, waaronder Youp van’t Hek en Bert Visscher.

Betsie Meijer

Bekijk reacties

  • Beste redactie,

    Mijn naam is Fre de Vries en ik ben samen met Wim van der Kuip en anderen begonnen met het opzetten van de hommage aan Driek. Daarnaast speel ik drums in de band De Kuip. Hartelijk dank dat u hieraan aandacht besteedt. Er staat in het artikel een onjuistheid. Alina Kiers presenteert morgen de Hommage maar Peter de Haan en Frank den Hollander leveren op de 21 mei geen bijdrage zoals het artikel vermeldt. Wij zijn wel en hun in gesprek voor volgend jaar wanneer het project in de stadsschouwburg wordt afgesloten.

    Hartelijke groet, Fre de Vries

  • Mensen kijk uit voor die Wim van der Kuip. Overal waar hij verschijnt laat hij een spoor van vernieling na (bijv. het project Kopstukken)Deze meneer is een pathologisch en narcistisch leugenaar.

    Marco Tjassing, Groningen

  • @Marco......negatieve uitlatingen moet je bij onze ome wim zelf doen, beetje laf onze oom zo te benoemen op een openbare site....dat zegt dus meer over jou dan hem....zie ik lichtelijk wat jarloezie....

    @ ome wim en fre.....toch mooi dat oog hier aandacht aan heeft geschonken...keep on going....

    Groetjes Monique van der kuip

    • Monique, fijn dat je het voor je oom wilt opnemen. Ik kan je gerust stellen, van enige jaloezie is absoluut geen sprake, ik wil enkel anderen waarschuwen voor zijn praktijken. Waarom reageert jouw oom zelf niet trouwens?

  • Waarschijnlijk is oom wim nog iets verstandige dan ik, om niet op zulke idioten als jou te reageren....fijne dag verder....get a life....

  • Als broer van Driek vraag ik mij af of er rekening is gehouden met auteursrechten die in handen zijn van zijn erfgename(n). Men kan niet zomaar aan de haal gaan met andermans teksten. Staat er ergens iets op papier? Of wordt er alleen maar goede sier gemaakt met de naam van mijn broer in de stad Groningen?

    Pieter van Wissen

Recente berichten

Hotel Schimmelpenninck Huys aan Oosterstraat failliet verklaard

Het Hotel Schimmelpenninck Huys aan de Oosterstraat is failliet verklaard. (meer…)

21 minuten geleden

Ouders met baby in Martini Ziekenhuis kunnen nu ook buiten het ziekenhuis naar hun kind kijken

Met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis heeft de verpleegafdeling twaalf webcams geplaatst…

57 minuten geleden

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

3 uur geleden

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

3 uur geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag houdt de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

4 uur geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

4 uur geleden