Categorieën: Nieuws

Protest bij automeeting Ringweg

Liefhebbers van gepimpte auto’s hebben in de nacht van zaterdag op zondag geprotesteerd tegen de plek die ze van de gemeente Groningen toegewezen hebben gekregen. Het protest verliep zonder problemen.

Eind januari maakte de gemeente bekend dat liefhebbers voortaan konden ontmoeten op een terrein aan de Gideonweg. In de maanden voorafgaand vonden deze ontmoetingen plaats op industrieterrein Driebond wat veel overlast met zich meebracht voor omwonenden.

De autoliefhebbers willen echter weer terug naar hun oude stekkie omdat ze daar droog, veilig en uit de wind staan. Uit protest reden ze rond middernacht naar hun oude locatie onder de ringweg. De politie kwam al snel poolshoogte nemen en schakelde versterking in.

Een woordvoerder van de autoliefhebbers is in gesprek gegaan met een leidinggevende van de politie. Resultaat van dat gesprek is dat men opnieuw in gesprek gaat met de gemeente om te praten over een locatie. Rond 01.00 uur is iedereen weer teruggekeerd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Het is toch te gek voor woorden dat die lui willen beslissen waar ze mogen staan met hun lawaai en overlast. Laat ze maar naar Zandvoort of TT-Assen gaan. Dan heeft niemand er last van. En wij als omwonenden er weer last van krijgen als ze gelijk krijgen.

  • De overlast valt echt reuse mee hoor, er zijn altijd mensen die lopen te zeiken.
    Het is maar 1 keer in de week.
    Mensen die uitgaan in de stad zorgen ook voor overlast moeten we die dan ook maar gaan verplaatsen??

    • Of overlast mee valt kun je niet voor een ander bepalen. Ik kan me voorstellen dat de meeste mensen, na een hele week werken, op zaterdagavond rustig in hun eigen huis willen zitten. Muziekje luisteren, tv kijken, bezoek etc. En persoonlijk zou ik er dan ook niet op staan te wachten om de hele tijd auto herrie te horen. Dan was ik wel naast de snelweg gaan wonen. Elkaars auto bewonderen is prima, maar helaas vind deze groep het ook leuk dat de auto een hoop herrie maakt.
      De vergelijking met uitgaanspubliek vind ik ook niet terecht. Als je in de binnenstad gaat wonen weet je van te voren dat er uitgaanspubliek is.

      • Er is maar één plek op dit moment waar mensen last hebben van overlast, en dat is de plek die ze toegewezen hebben aan de Gideonweg.
        Er is nu maar één plek waar de snelheid bij sommige mensen hoog oploopt, en dat is de huidige plek.
        Dit was niet het geval onder de Ring.
        Indien je zelf nooit aanwezig bent, kan je naar mijn mening niet oordelen over dingen die je nooit gezien hebt.

        Vele mensen vinden een verlaagde auto, een auto met angel eyes, of een normale Impreza al een aso of idioot.

        Je wordt meteen al aangekeken als je hardstyle in de auto hebt, ipv Guus Meeuwis.

        Deze groep is een groep die trots is op zijn/haar auto.
        Voor deze groep is een auto meer dan een vervoersmiddel van A naar B wat ze graag showen aan de rest.
        Tevens is er daarbij een hoop gezelligheid!

      • En daarbij, het ís onder de snelweg, dus wat je zegt: " Dan was ik wel naast de snelweg gaan wonen."
        Het ís onder een snelweg, dus deze reactie is vrij zinloos.
        Daar rijden auto's/moteren/vrachtwagens etc., dus wat is het probleem dat er één keer per week een groep bij elkaar komt met hun auto's.

  • Ik kan me er de lol niet van voorstellen: kijk je er dan de hele week naar uit ofzo, dat je op zaterdag je auto weer kunt laten zien aan anderen? Wat is daar leuk aan?

  • het gaat niet om de auto

    het gaat om de gezellig heid onderling
    ik denk als je wil weten hoe het preces
    zit dat je heen moet gaan

    ik nodig je dan ook om een keer een kijkje te nemen en daarna te zeggen wat je er van vond
    en dan je mening er over geeft of je ons begrijpt of niet

    met vriendelijke groet
    jeffrey hulsebosch
    woordvoerder autotuning groningen

    • @jeffrey...als het om de gezelligheid gaat waarom dan het gas geven om te laten horen hoeveel decibels de auto heeft, rijden tegen elkaar en harde muziek.Hou het dan gezellig bij een praatje maar ga niet zitten te racen, gas geven en hele harde muziek laten horen. Dan zal je ook geen geklaag van de omwonenden horen.

      • tot zo ver jah
        het racen zijn we onder druk aan het zetten dat moet afgelopen zijn

        maar onder ring hebben we nooit geen problemen en of klachten gehad met het geluid
        en de muziek hoord er wel bij

        dit probleem s helaas wel op de gideonweg
        ook dit is een reden om terug tegaan waar we weg komen ook is de overzich onder ring veel beter zowel voor de jongens die het goed willen doen
        als voor de politie

        de klachten waren eigenlijk alleen het racen
        dat wat nu afgelopen is
        helaas als 1 van onze jongens te hard rijs word dat al gezien als racen
        terwijl bij de laatste controle
        70 keer geflitst is en geen 1 van ons er bij zat
        maar het race tegen elkaar gebeurt al een tijdje niet meer

        groeten jeffrey hulsebosch

    • Jeffrey, gezelligheid gun ik elke groep met een hobby. Of ik hun hobby nu begrijp of niet. Dat is voor de meeste groepen die iets delen zo. Voor mijn part zijn het mensen die elkaar hun fietsbel willen showen. Helaas gaat deze hobby, zoals Ronald al aangeeft, samen met een hoop herrie. En op die herrie staan de omwonenden niet te wachten. Mensen, met of zonder een hobby, hebben nu eenmaal rekening te houden met hun omgeving. Mijn buren zouden er ook niet blij van worden als ik elke zaterdag mijn volume knop vol open zet. Of ze nu dezelfde muzieksmaak hebben of niet. Hopelijk vinden jullie een plek waar jullie jullie ding kunnen doen zonder dat het overlast geeft voor omwonenden.

  • @Ja/Nee

    Heel veel mensen kijken er ook naar uit om zaterdags de kroeg in te gaan. Voetbal liefhebbers kijken ook naar de volgende wedstrijd uit maar het ligt er net aan waar je passie ligt.

    Wat ons opvalt is dat bij het voormalige F1 hotel ook elke zaterdag een feestje is, deuren open en muziek aan en een hoop geschreeuw. Betreft de overlast, er is nog nooit iemand geweest klagen, wij zijn geen hooligans maar gewone mensen zoals een ieder. Daarnaast over snelweg gesproken wat ligt er boven het viaduct?

    Daarnaast ff een correctie wij hebben de hekken niet verplaatst dat heeft de beveiliging zelf gedaan.

  • zoals ik er boven heb aangegeven
    is het geluid niet het probleem geweest onder de ring
    die er nu wel is

    groetjes jeffrey

  • Waarom word er steeds gepraat over overlast? We staan op een industrieterrein, niet in een woonwijk..

    @ Ronald, waarom zou je gaan bepalen hoe iemand anders zijn hobbie moet uitvoeren? Het "racen" en gas geven hoord er nou eenmaal bij, als je een nieuwe uitlaat hebt of je motorblok hoog in de toeren kan mag je dat toch wel laten horen.. als we van rust en alleen maar praten hielden gingen we wel bij een boekbesprekingsclub ofzo..

    Nogmaals we zitten op industrieel gebied niet in een woonwijk, en onze nieuwe plek zit naast een kamp, waar er dus wel mensen last van hebben.
    Weer @ Ronald: dus dat we zelf willen bepalen wil we staan wil dus ook zeggen dat we wel degelijk rekening houden met andere mensen, aangezien er geen hond om onze oude plek heen woond..

    • @EE9...ik weet niet of jij wel beseft dat s'avonds en s'nachts harde geluid verder galmt dan overdag. Dus hebben wijken om het industrie gebied er wel zeker last van. En het lijkt me toch sterk dat je elke week een nieuwe uitlaat onder de auto hebt. En ook niet elke week een nieuwe versterker met subwoofer in je auto hebt dus hoef je het ook niet elke weekend laten horen. Als je toch ergens wil zijn waar geen mensen last van jullie hebben ga dan naar de Eemshaven. Daar kan je zo hard je auto laten brullen en de muziek zo hard aanzetten zonder dat er iemand last van heeft. Volgens de wet mag je na 22.00 uur gewoon geen hard geluid en overlast meer veroorzaken. Dus of het nou op een industrie terrein is of in een woonwijk, het mag gewoon niet.

      @Jeffrey...als je luide muziek wilt horen moet je naar een concert, discotheek gaan of een koptelefoon opzetten maar niet zelf de muziek gaan maken wat dan over de wijken om het industrie gebied galmt.

      • Ja dat besef ik, maar dan had je maar op het platteland moeten gaan wonen, die traumaheli vliegt ook nog na 22:00 over de wijken, net als het geluid van sirenes of wat dan ook, ga je over alles zitten zeuren?
        Vandaag was het lekker weer en hoor ook al de hele dag door motoren, ga ik toch ook niet zeuren oh wat een overlast op zondag zeg.. Mierenneuken is ook een hobby.

        Maar goed, jij bent zo'n type die graag respect wil maar andersom geen respect toond voor een ander zijn hobby's of manier van leven.
        Net als je reactie op Jeffrey: "als je luide muziek wilt horen moet je naar een concert". Je kan niet bepalen hoe iemand zijn hobby moet uitvoeren of zijn leven leeft, ieder zn ding toch, we gaan jou toch ook niet lastigvallen over je manier van leven?
        En anders moet je maar bij de politie gaan werken, kan je lekker macht tonen en doen alsof je beter bent als andere mensen..
        De wereld is van iedereen niemand heeft het recht om de baas te spelen of te bepalen hoe je wel en niet mag leven!
        Dit is mijn laatste reactie op jou, want het boeid me toch zeer weinig wat jij denkt aangezien je gewoon een zeikerd bent..

        Die paar uurtjes op zaterdag dat je wat autogeluiden hoord, zijn ergere dingen niet?

  • Inderdaad wat een zeikerd is die ronald zeg, dat soort mensen moeten het altijd verpesten voor ons.

    De locatie onder het viaduct is de ideale spot voor de meeting: droog en centraal. De locatie bij makro die ons ook verboden is, is ook zeer geschikt want ook dat is een industrie terrein zonder omwonende.

    De toegewezen plek helemaal achterin op de gideon weg is saai, kaal en totaal niet centraal, tevens hebben de mensen van het gideonterrein (het kamp ernaast) nu juist last van ons..
    Of maakt dat niets uit ofzo, gemeente ???

    GUN DE JEUGD WAT LOL MENSEN! HET HOUD ZE VAN DE STRAAT..

    MAAR TEGELIJK OOK NIET :P hahaha

  • @EE9...wat ben je toch stoer om de trauma en sirenes erbij te halen. Het is noodzaak als de trauma uitrukt en dat geldt ook voor de sirenes. Als jij met je stoere auto gecrasht bent en zwaar gewond bent dan zal je blij zijn dat de trauma mag uitrukken en de sirenes mogen loeien. En over hobby's: Ik heb ook hobby's en ik hou ook van harde muziek maar ik ben niemand tot overlast met mijn hobby's. En het ergste zijn die subwoofers met dat harde gebonk wat over de wijken galmt s'nachts. Muziek hoor je niet maar alleen maar boem boem boem. Overdag kan je dat doen maar niet s'nachts als mensen met kinderen willen slapen.

  • Ik zou gek worden als ik in die buurt woonde. Je wordt gewoon geterroriseerd door halve Neanderthalers met hun trieste autootjes, je zou bijna denken dat ze uit de pre-historie komen.

    En dan ook nog vragen om respect, je moet maar durven.
    Lekker wieberen naar de Eemshaven lijkt me.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

33 minuten geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

2 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

3 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

4 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

6 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

6 uur geleden