Categorieën: 112

Kinderen gebruiken bouwplaats als speeltuin (update)

Een groep van zes kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar is zondagavond opgepakt op een bouwterrein in de Poortstraat in de wijk De Hoogte. Ze gooiden bouwmateriaal naar automobilisten die op de Noordelijke Ringweg reden.

Achteraf bleek dat de groep kinderen ook verantwoordelijk was voor het aanrichten van schade op het bouwterrein in de Poortstraat op zondagmiddag. Een van de kinderen bestuurde een shovel. In de shovel zat geen sleutel. De politie zoekt nog uit hoe de shovel gestart heeft kunnen worden.

De aannemer van het bouwproject heeft aangifte gedaan en de kinderen zijn overgedragen aan de ouders. Er wordt bekeken of de ouders aansprakelijk worden gesteld voor de schade die is aangericht.

Update: Bij daglicht werd vandaag de omvang van de schade duidelijk. De ramen en cabines van zeker 5 kranen en shovels zijn vernield. Ook het isolatiemateriaal dat aanwezig was op het bouwterrein is beschadigd. Verder zijn de ramen van woningen in aanbouw ook vernield. De aannemer schat dat er 30.000-40.000 euro aan schade is aangericht. De bewakingsbeelden die zijn gemaakt zullen worden gebruikt voor het onderzoek.

Daniël Jager

Bekijk reacties

  • wij spéelden in paddepoel óok altijd op bouwplaátsen (spijkers jatten voór de bóomhut)en hebben op t selwerderhof oók eén graáfmachine gereden met n loper béetje crossen ZONDAGSVERVELING!!!

    • Was je toen ook zo jong nicky, dat jij dit gewoon vindt is niet te begrijpen. De ouders moeten zeker voor deze schade opdraaien. Je gaat haast denken dat de kinderen totaal geen opvoeding hebben gehad.

    • moet toch kunnen of neit dan 7 jaar later
      en nu pas zien wat de mensen over je schrijven maar jouw reactie in 1 woord goud???

  • Laten we hopen dat de ouders van deze vernielzuchtige ettertjes die daar met een shovel in Groningen op een bouwplaats vernielingen veroorzaakten hier NIET om gaan lachen! Zij zullen 40 ton moeten ophoesten en dus een rijkelijk gevulde portemonnee moeten bezitten. Die ouders kunnen beter een voorbeeld nemen uit een tekenfilm "A Visit from Mars" van Casper, het vriendelijke spookje uit 1963. In dit verhaal ging een ondeugend en brutaal Marsjongetje, Marty genaamd, spijbelen van zijn school, hij stal een vliegende schotel, ging daarmee illegaal naar de Aarde en Marty veroorzaakte zo bijna een ruimteoorlog tussen Mars en de Aarde! Casper leverde daarop Marty af bij diens vader, de leider van de Marsvloot, en toen deze erachter kwam wat zijn stoute zoontje allemaal op zijn kerfstok had gaf hij Marty een flink pak voor zijn broek (jammer genoeg werd dit niet afgebeeld maar was het alleen wel te horen) tot vreugde van Casper! Marty had deze enorme hoeveelheid billenkoek terecht verdiend en het ware beter dat de ouders van die zes blagen daarginder hen ook over de knie nemen! Want als die ouders zo dom zijn om dit te gaan gedogen en LEUK te vinden zijn ze totaal niet wijs! Hij die zijn kind bemind zal het ook tuchtigen om het zo normen en waaarden bij te brengen!

Recente berichten

Overzicht 3C: Helpman zet grote stap op weg naar de titel, Groen Geel lijkt kansloos

Zo opwindend als de titelstrijd in 3C werd de topper tussen koploper Helpman en nummer…

1 uur geleden

Brand op dak Helper Weststraat: “Mensen hebben zelf bluspoging ondernomen”

Bij werkzaamheden op een dak van een portiekflat aan de Helper Weststraat in de wijk…

2 uur geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk in Lewenborg

Bij een verkeersongeluk op de Loefzijde in de wijk Lewenborg is zaterdagmiddag een fietser gewond…

2 uur geleden

Drukte en lange wachttijden bij huisartsenspoedposten: “Kan je telefoontje niet wachten?”

Het is zaterdag erg druk bij de huisartsenspoedposten in Groningen. Doktersdienst Groningen vraagt mensen na…

2 uur geleden

Handig in de Buurt baalt van nieuwe procedure wegbrengen grofvuil: “Je maakt het mensen moeilijk”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte baalt van de nieuwe procedure bij…

3 uur geleden

Student & Stad veroordeelt plannen kabinet om langstuderen zwaarder te straffen

De fractie van Student & Stad heeft in een gezamenlijke verklaring met andere studentenpartijen uit…

4 uur geleden