Categorieën: Nieuws

Stadspartij wil Glaudé-panden behouden

De Stadspartij pleit ervoor om de zogenoemde Glaudé-panden aan het Herewegviaduct te laten staan. De partij wil dat er naar een particuliere investeerder wordt gezocht die de panden opknapt.

De wens van de Stadspartij is opmerkelijk, omdat ze in 2003 nog een fervent voorstander van sloop was en daar woensdag in de Raadscommissie Ruimte en Wonen aan werd herinnerd.

De panden staan al zo’n 20 jaar op de nominatie om te worden gesloopt. Al die tijd is er geen onderhoud aan gepleegd. Wethouder Frank de Vries wil de panden slopen, als rond 2016 de tram gaat rijden en het Herewegviaduct wordt aangepakt. De Raadscommissie stemt daarmee in.

Arnold Voerman

Bekijk reacties

  • De Stadspartij was nooit "een fervent voorstander" van sloop van Glaudé! Kijk maar eens in ons partijprogramma, google maar eens...

    Een mogelijke verwarring is ontstaan omdat de Raad indertijd kon kiezen uit

    *nu slopen
    *Nu behouden straks slopen
    *Uitgebreid restaureren

    Voor optie 3 was geen meerderheid, Wethouder Smink probeerde met verifieerbaar onware informatie over de verwarmingsketels en halve waarheden meteen te laten slopen. Toen mosten we voor optie 2 kiezen als het hoogst haalbare.

    Wat die toezeggingen waard zijn van bouwers die daar kantoren willen bouwen" weten we ondertussen. De halve stad hadden die bouwers inmiddels al met kantoorgebouwen willen vullen en er kwam vaak weinig van trerecht. Nu moeten kantoren in de eerste plaats gevuld worden, waan nog meer is geen behoefte. Wanneer we meer kantoren willen dan moeten die achter het station en bij de Euroborg komen te staan.

    De Stadspartij wil de eenheid van de bebouwing aan weerszijde van de Heereweg zoveel mogelijk bewaren!

  • In mijn beleving wordt Groningen onleefbaar.Het stationsgebied is een kantorenwoestijn zonder oponthoudskwaliteit,De oostwand wordt laffe neokitsch met disharmonische,disproportionele en ook nog een totaal overbodige architekteneruptie erachter, het damsterdiep is helemaal verpest op een manier zoals het sinds de jaren 60 niet meer wordt gedaan,in binnenstad gaan zelfs in de kern 17e eeuwse huizen plat,omdat architekten/investoren blijkbaar de wettelijke ruimte hebben(zwarte hond e.d.),en als deze panden nu ook nog gesloopt worden op zo een beeldbepalende plek,dan ga ik liefst weg uit deze verloren stad, hier is langzamerhand alle samenhang aan het verdwijnen(nog vb;westerhaven,ook grotesk).Ja ,het Lelystad v.h.noorden kun je het voortaan noemen, leef uit dat noordelijke minderwaardigheidscomplex,dat heel achterhaald meent alleen mee te tellen ,als het moar van die olle rommel oaf komt, alles mooi nei en modern ja!Dus,denk wat ruimer:Knok voor behoud van de glaude- panden! Anders moet ik het maar organiseren, wie evt mee wil doen: Arjan, 06-40802275

Recente berichten

De Hoogte krijgt circulariteitshub met kringloopwinkel, gemeente stelt 14,5 miljoen euro beschikbaar

Aan de Van der Hoopstraat in de wijk De Hoogte komt een derde locatie waar…

35 minuten geleden

Conflict tussen GRC en gemeente over boete schenken alcohol aan minderjarigen voor Raad van Stare

Bij de Raad van State werd woensdagmiddag het conflict behandeld tussen de gemeente Groningen en…

44 minuten geleden

Donkergroene stoeltjes op Noordtribune krijgen toch een kans in Euroborg

Euroborg NV gaat toch nog eens kijken naar de kleur van de nieuwe stoeltjes op…

2 uur geleden

HSV gooit het tijdens verkiezingsweek over andere boeg: “Geen enkele student verdient een goede studietijd”

De opkomst bij de jaarlijkse medezeggenschapsverkiezingen op de Hanze ligt al jaren op een laag…

2 uur geleden

Grote oefening hulpdiensten langs Winschoterdiep in Waterhuizen

De politie, Rijkswaterstaat, de Groninger brandweer en de provincie hebben woensdag een grote oefening gehouden…

3 uur geleden

Meikermis moest eerder dicht vanwege grote vechtpartij tussen jongeren met messen: “We hadden er de handen vol aan”

De reden dat de meikermis vorige week vervroegd gesloten werd heeft te maken met een…

4 uur geleden