Categorieën: Nieuws

OR Groninger museum wijst nieuw bedrijfsplan af

De ondernemingsraad van het Groninger Museum heeft een negatief advies uitgebracht over het beleidsplan van directeur George Verberg. Het personeel staat achter de ondernemingsraad.

Volgens de ondernemingsraad is naast directeur Kees van Twist ook de Raad van Toezicht van het museum schuldig aan de financiële problemen. Als gevolg hiervan worden enkele tientallen medewerkers ontslagen.

De O.R. vindt dat de directeuren en de Raad van Toezicht moeten opstappen en dat de gemeente en provincie Groningen financieel moeten bijspringen om het museum te redden. Morgen wordt het onderzoeksrapport van Verberg over de problemen van het Groninger Museum openbaar gemaakt.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De OR heeft een negatief advies uitgebracht over het beleidspan, waar het personeel voor is. Dat is raar, want voor wie zitten de leden van de ondernemingsraad in de OR? Juist het personeel. En het is de OR die de raad van toezicht weg wil, maar in de titel staat dat het persooneel de RvT weg wil? Wat is het nu?

    Het lijkt me logisch dat er een nieuwe RvT komt, omdat deze gefaald heeft. Maar het lijkt me ook logisch dat er een nieuwe OR komt, want deze gedraagt zich wel heel merkwaardig. Ik vraag me af of ze er wel zitten om de belangen van personeel te behartigen of dat ze deel zijn van de 'Kliek rond Kees' (zomaar even kort door de bocht geredeneerd.)

    • Beste Marc,

      een or is geen vertegenwoordiger/belangenbehartiger van het personeel (daar heb je de vakbond voor), maar een orgaan waarin het personeel mede invloed kan uitoefenen op het bedrijfsbeleid.
      Een or draagt dan ook bij aan het goed functioneren van een organisatie in de ruimste zin des woords en dat betekent dat de or zowel naar het bedrijfsbelang als naar het personeelsbelang moet kijken.

      • Dat is niet mijn definitie van OR. Naast medezeggenschap in het beleid is het wel degelijk de taak van de OR de belangen van het personeel te behartigen.

  • en ja hoor daar is die weer,laat de provincie en gemeente groningen maar betalen.het maakt niet uit welke figuren er tot dusver hebben gezeten.ze hebben allemaal een rotzooitje van gemaakt.ik weet niet anders,dan dat er vanaf het begin geld bij moet.museum dicht en het forum er in.en dat bespaart ons miljoenen.

  • Laat de leden van de raad van toezicht nu maar 25% van het verlies bijpassen.
    Dan gaan ze wel beter de duurbetaalde functie uitoefenen.Vrijwel allemaal hebben ze een titel Drs/ Dr etc. Maar verstand van zaken||||???? Laat ze maar op de blaren zitten.

Recente berichten

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

1 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

2 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

2 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

3 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

3 uur geleden

Vanaf volgend week rijden treinen uit Stad nog vaker door naar Eemshaven

De treinen van Arriva rijden vanaf aanstaande maandag nog vaker helemaal door naar de Eemshaven.…

3 uur geleden