Categorieën: Nieuws

Overlijden paard overschaduwt intocht Sint

Tijdens de intocht van Sinterklaas in Groningen is zaterdagmiddag een paard overleden. Dit gebeurde op het kruispunt van de Herestraat met het Gedempte Zuiderdiep

Het paard liep in het voorste deel van de stoet en trok samen met een ander paard een kar met fruit. Volgens de politie raakte het paard in paniek nadat een man uit het publiek een sigaret naar hem gooide. Het dier viel, waarna het andere paard over hem heen viel. Het dier bezweek hierbij aan een hartaanval. Sinterklaas en zijn paard Amerigo reden op dat moment verderop in de stoet en bleven ongedeerd. Wel hebben ze de plaats van het incident moeten passeren.

Verscheidene kinderen en ouders waren getuige van het incident, maar aanwezige politieagenten wisten het paard snel af te dekken en gingen om het dier heen staan, om verdere consternatie bij de aanwezigen te voorkomen. Rond half vier is het lichaam van het overleden dier door de brandweer weggevoerd.

De toeschouwer die de sigaret zou hebben gegooid heeft zich na het incident snel uit de voeten gemaakt. Het is niet duidelijk of de man de sigaret opzettelijk gooide. De politie vraagt de man zich te melden op het bureau.

Martijn Middel

Bekijk reacties

  • hoorde het net op radio noord het is bijna niet te geloven vreselijk ook voor alle kinderen wens iedereen veel sterkte

  • in en in triest ,arm beestje ,voor degene die de peuk heeft gegooid ..wat ben jij een verschrikkelijk onmens!!! bah bah

  • Zo respectloos en dom. Het is diep triest dat iemand dat zo achteloos doet zonder een seconde na te denken over de gevolgen. Ik heb hier echt geen woorden voor.

  • mijn zoontje en vriend stonden een paar 100 meter veder op ik ben erg blij dat allemaal niet heeft mee gekregen.! maar wie dit op ze geweten heeft moet zich diep schamen en goed rot voelen hoeveel kindjes hebben nu wel niet een trauma hier aan over gehouden dit is te ziek voor woorden

  • Wat is de nut... om een sigaret te gooien naar een paard!!!
    Doe normaal kan me echt boos om maken..

  • deze arme paarden waren al gestressed voor dat de hele intocht begon. Wij zagen ze over de AA brug gaan toen wij op de boten aan het wachten waren en toen hebben wij ook al gezegd dat ze niet in de intocht zouden moeten zitten.
    Tijdens het begin van de intocht (stonden bij de mc donalds) waren die arme beesten helemaal in de stress enz.
    Dus peuk of geen peuk, ik denk dat die beesten daar niet alleen zo van slag zijn geweest. Ze hadden nooit in de stoet moeten lopen.

      • Beste mensen,
        Ik liep mee in de stoet(blackman) en heb het incident van dichtbij meegemaakt,ik wil hierbij enorme hulde uitspreken over het kordate optreden van de politie en anderen die het overleden paard uit het zicht hielden.
        Helaas is door een of andere idioot dit ernstige voorval gebeurd en ik loop al jaren mee in de optocht en ondanks dat de paarden gestresst kunnen zijn is er nog NOOIT wat voorgevallen door verkeerd optreden van de paardenhouders en of anderen die meelopen met dieren in de optocht !!!! dit is een zeer trieste samenloop van omstandigheden geweest en ik hoop dat de onverlaat gepakt wordt omdat dit persoon een boel verpest heeft !!!!!

  • ik hoop dat er genoeg video-opnamen zijn gemaakt, en hopelijk dat die sjap met de peuk, erop staat!!(politie pak die keutel)
    paarden gestresst of niet.....
    als die peuk niet was geschoten was dat paard niet nog gekker of meer gestresst geworden of geweest!!

  • ff serieus he die persoon heeft opzettelijk die sigaret gegooid anders ga je niet op de loop en idd gestressede dieren die je niet in een optoch
    vind het zoiezo iets onzinnigs zoveel dieren in een optocht er zijn zoveel andere leuke dingen voor een optocht
    en de optocht stelde nie veel voor er waren nie eens pepernoten zeer slecht geregeld allemaal

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

9 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

10 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

11 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

12 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

14 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

15 uur geleden