Categorieën: Nieuws

Occupy verkast naar Westerhaven

De demonstranten van Occupy Groningen hebben donderdag hun tentenkamp op het Waagplein afgebroken en zijn verhuisd naar het omheinde parkje op de Westerhaven.

Enkele betogers hebben deze week overlegt met burgemeester Peter Rehwinkel. Die heeft hun gevraagd om het Waagplein te ontruimen omdat dat binnenkort een kinderkerstmarkt met een ijsbaan moet verrijzen. Na onderling overleg hebben de Occupyers besloten te verkassen.

Het is niet bekend of de betogers van plan zijn om terug te keren naar het Waagplein. Daarover zijn geen afspraken gemaakt met de gemeente. In ieder geval zullen ze niet voor oud en nieuw terugkeren.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • hebben overlegt? Maar goed, het is mij wel duidelijk wat de occupiers willen (o.a. een einde aan het gegraai), maar niet hoe zij hun doel willen bereiken.

  • Binnen de occupy beweging is er veel discussie over hoe dit besluit tot stand is gekomen, want rehwinkel heeft geen afspraken gemaakt met occupy groningen, maar met een aantal individuen uit die beweging. De vergadering die erover ging was niet eens openbaar toegankelijk en het besluit was kennelijk al genomen buiten die vergadering. Het stond al in alle media.
    Dat we verhuizen om plaats te maken voor het kerstgebeuren, is op zich nog te verdedigen, want we zijn niet opgericht om de kerstmarkt te verstoren, maar de wijze waarop het besluit is genomen, is bekritiseerbaar, en het is de vraag in hoeverre iedereen is gehouden aan deze afspraak. In feite niet, want als je er niet over had mee mogen beslissen, ben je ook niet gebonden aan die afspraak.

    • Hier voltrekt zich het schisma in de occupybeweging. Over 1500 jaar zal niemand meer weten waarom de Waagpleiners en de Westerhavenaars zo'n hekel aan elkaar hebben. We zijn dan wel 12 wereldoorlogen verder.....

    • Ach Rob, wees blij dat de occupy beweging zo positief in het nieuws is gekomen. En hang de vuile was niet in de media maar ga daar lekker met de rest intern over bakkelijen. En zorg ondertussen dat de boodschap die jullie uit willen dragen in de media komt.
      Nu kom je over als iemand die uit het oog is verloren waar occupy voor staat en kennelijk zijn energie ergens anders in wil steken.

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug, N7 afgesloten

Voor de tweede keer woensdagavond zijn er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

4 uur geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

7 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

7 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

8 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

8 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

9 uur geleden