Categorieën: Nieuws

Gemeente tikt circus op de vingers

Het stadsbestuur gaat het Circus Belly Wien op de vingers tikken over het feit dat het circus met twee loslopende olifanten door de binnenstad was getrokken. Volgens de gemeente had het circus hiervoor een vergunning moeten aanvragen.

De Partij voor de Dieren had vragen gesteld over het optreden van de olifanten op 25 oktober. Het circus wilde met de optocht aandacht vragen voor haar voorstellingen. De PvdD wilde weten hoe kan dat olifanten los lopen, terwijl er voor honden een strenge aanlijnplicht geldt.

Volgens het stadsbestuur is het circus in de fout gegaan door geen evenementenvergunning aan te vragen. Als ze dat wel hadden gedaan, dan had de gemeente kunnen beoordelen of het veilig genoeg was om de olifanten los te laten lopen. Het stadsbestuur gaat een brief schrijven en het circus preventief een dwangsom opleggen.

André Huitenga

Bekijk reacties

  • Belly Wien gaat keer op keer de fout in: ze mishandelen hun dieren, gebruiken geweld tegen dierenbeschermers, politie en kinderen en lappen regels aan hun laars. Laten we hopen dat ze straks niet meer welkom zijn in Nederland. In hun eigen land Oostenrijk zijn ze al lang verbannen, ook omdat dit land de moed had om circussen met wilde dieren te stoppen. Wilde Dieren de Tent Uit!

  • @Marieke, je hebt helemaal gelijk. Kun je je het tijgertje Sanny nog herinneren? Arme beestje is uiteindelijk gestorven door alle incestpraktijken bij die beesten. De prioriteit ligt puur op het aantal tickets dat verkocht wordt, de zorg voor de dieren is echt belabberd. Ik ben er één keer geweest, toen ik nog werkzaam was bij televisie-omroep PowNed. We gingen toen filmen, toen was er ook net een dier ontsnapt. Een giraffe liep toen over de weg. Later was er weer een kameel overleden door een losgebroken tijger. 't Kan echt niet meer zo.

  • Ook ben het er ook absoluut mee eens dat wilde dieren de tent uit moeten.
    Toen ik klein was ging ik met mijn familie ook vaak naar het circus die wilde dieren hadden, maar nadat ik de site " wilde dieren de tent uit" zag ben ik daar heel anders over na gaan denken.
    Voorlichting over hoe dieren leven in een circus is heel erg belangrijk!

  • ik vind het superzielig!!!!!!!!!
    volgens mij ben ik trouwens een keer in het circus belly wien geweest toen luisterden de tijgers erg slecht.

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

6 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

6 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

7 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

9 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

11 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

11 uur geleden