Categorieën: Nieuws

Chris Garrit nieuwe Nachtburgemeester Groningen

Chris Garrit is maandagavond gekozen tot de nieuwe Nachtburgemeester van Groningen. Garrit volgt daarmee de 73-jarige Henk Leupen op die met pensioen gaat.

Deze zomer maakte Leupen, beter bekend als Henky Terrasstoel, bekend dat hij na negen jaar Nachtburgemeester geweest te zijn, het welletjes vond. Om het belang van de Nachtburgemeester te onderstrepen werd het plan opgevat om door middel van een verkiezing een nieuwe burgemeester te zoeken.

Dat leverde uiteindelijk vijf kandidaten op. In Huize Maas bepaalden maandagavond het aanwezige publiek samen met een vakjury, onder leiding van burgemeester Peter Rehwinkel, wie de nieuwe nachtburgemeester werd.

Uit de vijf kandidaten vond men Garrit het meest geschikt. Garrit wil de komende twee jaar proberen om het aantal creatieve broedplaatsen te bevorderen. Zo wil hij onder andere leegstand slim gebruiken. Daarnaast wil hij dat het voor de horeca makkelijker moet worden om muziek, theater en andere kunst te programmeren. Bovendien wil hij zich inzetten voor het zichtbaar maken van nachtelijke problemen, en daar ook iets aan doen. Zo liet de kersverse Nachtburgemeester tijdens de avond weten dat hij een zogenaamde Nachtwacht in wil stellen, in samenwerking met onder andere Bert Hadders, Rebecca Krüders en Hubert Nauta.

Garrit mag de komende twee jaar de titel voeren. Daarna zal een nieuwe Nachtburgemeester aangewezen worden.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Hallo,leuk dat er een nachtburgermeester is en dat hij via website de jongeren informeert wat er tedoen is snachts in groningen,maar hij mag ook wel met dikke vette letters de jeugd informeren dat ze snachts-smorgens als ze thuis komen ,zachtjes moeten doen,als ze in een grote flat wonen met ouderen.

  • Beste OOG redaktie,
    Zou u volgende opmerking aan dhr.Garrit door kunnen spelen? Ik kan zijn website niet vinden.
    Beste nachtburgemeester, ik werk snacht's in de nachtstalling in de Peperstraat 4x per week van 24u tot 6u. De stalling is sinds 1 april open en overdag geen succes maar wel in de nacht. Nu gaat de gemeente de stalling alleen nog openen vanaf 24u tot 6u. Een slecht plan lijkt mij, daar de helft van het aantal fietsen voor 24u gebracht wordt. Het lijkt mij veel beter de stalling te openen vanaf bv 22u. Veel fietsenstallers zijn het met mij eens. hopelijk kunt u er iets aan doen ! mvrgr Pieter Swart

Recente berichten

Groen-wit kleurt Sontplein in aanloop naar promotiekraker

De oproep van FC Groningen om in het groen-wit naar het stadion te komen vrijdagavond…

57 minuten geleden

Ook in Groningen hebben steeds meer jongeren schulden: ‘Ze hebben geen inzicht meer’

Uit een landelijk onderzoek van incassobureau Flanderijn blijkt dat steeds meer jongeren schulden hebben. Ook…

1 uur geleden

Harde klap in Hoogkerk tussen auto en fietser

Op de kruising tussen het Hoendiep en het Aduarddiepsterweg in Hoogkerk (Vierverlaten) heeft vrijdagmiddag een…

2 uur geleden

Toentje zoekt steun om vers en gezond eten naar Voedselbanken te krijgen

Er ligt steeds minder verse groente in de schappen van de Voedselbank. Een slechte zaak,…

4 uur geleden

Joost uit Haren kan niet meer douchen en koken in zijn eigen huis door alle origami: ‘Het gaat nooit vervelen’

Joost Langeveld uit Haren is al twintig jaar bezig met origami. Door deze 'uit de…

5 uur geleden

Koning Snacks neemt afscheid van kraam in Ulgersmaborg en neemt intrek in voormalig pand Cafetaria Doornbos aan Paterswoldseweg

Snackkraam Koning Snacks sluit zijn deuren op maandag 13 mei aan de Akeleiweg in Ulgersmaborg.…

5 uur geleden