Categorieën: Nieuws

Protesten tegen financiële wereld

Op internet circuleren berichten dat er, naast protesten in Amsterdam en Den Haag, ook in Groningen actie zal worden gevoerd tegen de financiële wereld.

In navolgingen van protesten in de Verenigde Staten, waar Occupy Wall Street al wekenlang aan de gang is, zijn er morgen in diverse landen over de hele wereld demonstraties gepland. In Nederland onder andere in Amsterdam en Den Haag.

Occupy Groningen zou plaatsvinden op de Grote Markt, 15 oktober om 12.00 uur.

Bob de Vries

Bekijk reacties

  • Ik heb ze net zien staan, voor de ABN AMRO. En ik moet eerlijk zeggen, het is echt te triest voor woorden. Los van het aantal en de sneuheid van de bordjes, zijn het natuurlijk mensen met werkelijk niks anders te doen. Draag zelf iets bij aan de maatschappij in plaats van te zeuren oven verschillen.

  • Ondanks de korte termijn van organisatie en het feit dat de meesten naar Amsterdam of Den Haag gingen, waren er toch nog ca. 40 mensen. Eerst op de Grote Markt, later voor het ABN AMRO gebouw.
    Volgende keren is het daar weer tussen 12.00 en 15.00 uur. Roep iedereen op ernaar toe te gaan.

  • helaas ik was er niet bij.
    @ Ivo dat jij zo'n schoothondje bent en de kont van de baas wilt likken, hoeft nog niet de rest van nederland het te pikken.
    Ik heb geen werk,maar blijf niet op me gat zitten.

  • Beste Ivo,

    Vooral sneu dat jij er niet bij was maar je wel geroepen voelt tot een dergelijk ongenuanceerd commentaar. In tegenstelling tot jouw aanname heb ik een fulltime baan en daarnaast genoeg andere dingen te doen. Ik heb zelden of nooit eerder gedemonstreerd maar vond het de hoogste tijd worden daarin verandering te brengen om ook voor jou de aanzet te geven tot een betere wereld, waarin niet de economie en graaicultuur dominant zijn maar waarin wordt onderkend dat er belangrijker zaken zijn in onze maatschappij. Daarnaast vooral ook dat we niet verder moeten op de weg die we nu gaan. Dat de vorm waarin dat gebeurde nog wel wat verbetering behoeft ben ik met je eens. Wellicht ligt hier een schone taak voor jou?

  • Wanneer is de so called graaicultuur hier in Nederland eigenlijk begonnen? Was dat in de beginjaren negentig, toen men op elk feestje begon op te scheppen over hoe groot zijn haar leaseauto wel niet was? Was dat toen men met 2 inkomens een huis ging kopen omdat hun vrienden, bekenden en/of collega`s dat ook zo deden? Was dat toen de ICT zeepbel werd opgebalzen en je, wilde je meedoen, toch in elk geval een baan in die branche moest hebben? Was dat toen werken, kinderen nemen (want krijgen was er toen al niet meer bij)en kinderoppas, de booming business van het millenium, kinderopvang werd? Velen moesten en zouden juist net dat ene, financieel feitelijk onbereikbare huis kopen. Geen hypotheek via een reguliere bank, nee, maakte niet uit, daar waren banken als DSB, die maakten de hebberigheid van velen in dit land mogelijk. Nu schreeuwen velen over de graai- en bonuscultuur van de banken, niet dat ik het met de policy van banken eens ben, maar wie heeft het mogelijk gemaakt dat diezelfde banken torenhoge winsten konden en kunnen maken? Zijn dat niet diezelfde huizenkopers, diezelfde lieden met een persoonlijke lening, autofinanciering, 2 x per jaar op vakantie, kinderopvang en plasmatelevisie aan de wand?

  • Ben ervan overtuigt dat aankomende zaterdag het drukker zal worden,
    Er waren vele mensen naar amsterdam die niet wisten dat er hier ook iets te doen was.
    Bij deze...
    aanstaande zaterdag wederom weer op de grote markt in de stad komt allen!

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

2 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

2 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

3 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

4 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

5 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

6 uur geleden