Categorieën: 112

Dronkaard rijdt man en twee honden aan (Update: 12.20 uur)

Een 36-jarige Stadjer is in de nacht van zaterdag op zondag tijdens het uitlaten van zijn honden gewond geraakt toen hij werd aangereden. Eén van de honden overleefde de klap niet.

De man liep op kruising de Zuiderweg met de Reddingiusweg in Hoogkerk toen hij door een auto werd aangereden. De Stadjer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een dierenambulance kwam ter plaatse voor de twee honden die door de klap onder een bestelbusje waren geslingerd. Eén van de honden had de klap niet overleefd. Een tweede is zwaargewond afgevoerd door de dierenambulance.

De bestuurder van de auto is na de aanrijding doorgereden. Bij het ongeluk verloor hij echter zijn kentekenplaat waardoor de man voor de politie makkelijk traceerbaar was. Het bleek te gaan om een 44-jarige inwoner van de gemeente Noordenveld. Hij kon aangehouden worden in een café. Uit onderzoek bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. Door het ongeluk is de Zuiderweg in Hoogkerk lange tijd afgesloten geweest.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Ten zeerste mijn en ik denk het medeleven van velen. Heel heel erg voor deze man die gewoon volgens alle nieuwe regels zn honden aan de andere kant vd zuiderweg zou uitlaten.Samen een straatje om zoals gewoonlijk elke avond..komt niet terug naar huis.Afschuwelijk! Enorm boos ook. Oud zeer! De Zuiderweg de levensader van heel Hoogkerk wordt zo vaak en veel misbruikt door mensen die doen alsof het hier constant TT is! Mensen die zich totaal niet bewust zijn van het vele leven om hen heen als ze in hun tijdsmachines voorbij razen. Leuk die bocht vlak voor het spoor, even inhalen met 80km per uur waar 30 eigenlijk al te snel is ivm met de onoverzichtelijkheid en hup je bent zo het spoor over. Drempels? Ooh men bedoelt die springschansjes met terugverende afzetting, joh...dat is juist het stuk waar je het meeste vaart kan maken. Een lachertje de indeling beoordeling en handhaving van de verkeerssituatie van de gehele Zuiderweg. Scholen, ouderenwoningen, hondenuitlaatplaatsen, speelplaatsen, huizen, winkelplein suikerfabriek,,,alles grenst er aan. Het aantal geluidstrillingen is absurd hoog vergelijkbaar met aan een snelweg grenzend zonder geluidsbarriere. Vaak door de hoeveelheid verkeer en ook door gierende banden, opgefokte uitlaten en dito chauffeurs. Zet op de kruising waar het ongeluk gebeurd is permanent een flitspaal! Het kan uit doe ik cynisch een gokje. het zou op meer plekken moeten En de suikerunie wil toch graag iets terug doen naar Hoogkerk voor de 2 jaar durende ellende die ze gaan veroorzaken door de bouw van 2 silo's in opdracht van Europa. Groot geld gevangen voor deze dubieuze deal ook de voornaamste reden. Het voorstel 'een voetbalveldje was lief maar toch erg mager. Met zo'n grote vinger in de pap bij de gemeente die voor het invullen van de juiste papiertjes ook een aanzienlijk bedrag ving, er viel wel iets te schuiven onder het mom van wat schuift dat, kunnen jullie die intelligente koppen misschien ns bij elkaar steken om ook juliie verantwoordelijkheid te nemen in de GEHELE VERKEERSSITUATIE van de Zuiderweg! En dan ook ECHT! En niet naar iets toewerken wat het goedkoopst is omdat geen van jullie hier zelf wonen. Dat er nu zo'n vreselijk ongeluk gebeurd is laten zoveel mogelijk mensen daar op wat voor manier dan ook iets mee doen.. Dat zo'n lul vervolgens in de kroeg wordt aangehouden . Gast ga je diep diep schamen en als je ooit nog in een staat komt waarin je wel iets goeds kan betekenen in deze wereld maak dan anderen bewust van hoe het voor jou voelde toen jij je in je gevoel en kop bewust werd van de totale chaos en het verdriet wat jij veroorzaakt hebt. Misschien kun je dan een paar van de talloze autocoureurwannabe's wakker schudden. Dit kan dus gebeuren. Leven kapot gereden, Ook die van jezelf. Voor de mensen betrokken, merk in het dorp dat velen met diep medeleven over jullie spreken. Laat dit hopelijk wat kracht geven.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

9 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

9 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

10 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

12 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

12 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

13 uur geleden