nieuws

OOG Enquête – Geheugenpaviljoen valt weinig in de smaak: ‘Zet maar in de tuin van de wethouder’

nieuws

Kinepolis vertoont eens per maand nieuwe LHBTQIA+-film

Kinepolis introduceert vanaf 26 mei een nieuw concept: KinePride. Elke laatste zondagochtend van de maand wordt een LHBTQIA+-film vertoond in Kinepolis Groningen (Euroborg), Breda, Enschede en Utrecht.

nieuws

Gemeente: ‘Maai s.v.p. geen gras in mei’

Duurzaam Groningen vraagt de inwoners van de gemeente om in mei hun gras niet te maaien. Het doel hiervan is, meer biodiversiteit te krijgen.

nieuws

Noordtribune Euroborg gesplitst in zit- en sta-gedeelte

Euroborg NV begint direct na afloop van het huidige seizoen van FC Groningen met aanpassingen op de Noordtribune van het stadion.

sport

Lycurgus laat zes spelers vertrekken

Zes volleyballers hebben deze week afscheid genomen van Nova Tech Lycurgus. Het gaat om Kay van Dijk, Cole Bogner, Cole Gillis, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis en Arjan Westra.

nieuws

Erica van Lente burgemeester van Midden-Groningen

Erica van Lente is de nieuwe burgemeester van de gemeente Midden-Groningen. Van Lente heeft een verleden in Groningen: ze studeerde aan de RUG en was van 2010 tot 2014 PvdA-raadslid in de stad.

nieuws

Ombudsman: “Gemeente Groningen, wees open in het contact met je inwoners”

De Ombudsman Groningen komt in haar jaarverslag 2023 met een opvallende oproep aan de gemeente Groningen. Namelijk om open te zijn in het contact met de inwoners.

nieuws

“Woensdag bewolkt en buiige regen, op Koningsdag warmer en grotendeels droog”

De komende dagen gaan waterkoud verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het na vrijdag warmer en gaat Koningsdag grotendeels droog verlopen.

nieuws

Russen trekken stekker uit stedenband Groningen Moermansk

Na bijna 35 jaar is er een einde gekomen aan de stedenband Groningen Moermansk. De Russen hebben in een brief laten weten dat ze de band verbreken.

nieuws

Boswachter Bart Zwiers komt hoopvoller uit Den Haag dan dat hij er heen ging: “Bemoedigend voor de natuur”

Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten spreekt van een bemoedigende dag. Dinsdag overhandigde hij en zijn collega’s 81.497 beterschapswensen aan de Tweede Kamer waarmee opgeroepen wordt om de natuur beter te beschermen.

nieuws

Koningsdag belangrijk voor Oranjebuurt: “Het verbindt de wijk maar vergunningen maken het steeds lastiger”

Nog een paar dagen en dan vieren we Koningsdag. In de Oranjebuurt in Groningen zijn de voorbereidingen in volle gang. Hoewel volgens Petra Drijver van de organisatie daar tegenwoordig ook veel doorzettingsvermogen bij komt kijken.

nieuws

Politie waarschuwt voor schennispleger in Stadspark

In het Stadspark is een schennispleger actief. Daarvoor waarschuwt de politie dinsdagavond.

nieuws

Qbuzz krijgt boete omdat buschauffeur reiziger in rolstoel achterliet op transferium

Vervoersbedrijf Qbuzz heeft een boete van 7.500 euro gekregen omdat het bedrijf vorig jaar zomer een reiziger in een rolstoel achterliet op het transferium in Gieten. Dat blijkt uit het jaarverslag van Qbuzz.

nieuws

Stadspartij maakt zich zorgen over daklozen na koude nacht in Stad

De fractie van Stadspartij 100% voor Groningen maakt zich zorgen over de dak- en thuislozen in de stad nadat het in de nacht van maandag op dinsdag ruim 3 graden vroor. De partij vraagt of…

sport

Erwin Heerlijn van Oranje Nassau genomineerd als beste amateurtrainer Noord Nederland

Erwin Heerlijn van eersteklasser Oranje Nassau is genomineerd als beste amateurtrainer van Noord Nederland. Dat heeft de Vereniging Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON) bekend gemaakt.

sport

Doelman Erwin Oosterhof van Pelikaan S naar PKC’83

Eersteklasser PKC’83 heeft de 33-jarige doelman Erwin Oosterhof voor volgend seizoen aangetrokken. Oosterhof speelt momenteel bij Pelikaan S in de vierde divisie, dat stopt met prestatievoetbal.

F
U
R