nieuws

Slachtoffer steekpartij aan Verlengde Frederikstraat overleden, 46-jarige vrouw aangehouden (update)

nieuws

Stadspartij wil dat gemeente betaalt voor rioolaansluiting clubhuis Kids United: ‘Dit soort lasten zijn onvoorstelbaar’

Over iets minder dan een maand moet de eerste schop de grond in gaan voor het clubhuis van Kids United op sportpark De Kring. Maar het G-Team van FC Groningen kreeg onlangs slecht nieuws: om…

oogochtendshow

De verhalen over verzetsheldin Anda Kerkhoven gebundeld in een boek

René Westra en zijn zoon Jesper schreven het boek ‘Anda Kerkhoven, een student in het Gronings verzet’. De boekpresentatie vindt plaats op dinsdag 23 april in de Aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.…

nieuws

PvdA en GroenLinks willen ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ bij gemeentelijke vacatures

Sollicitatiebrieven, curriculum vitaes en peentjes zweten tijdens een gesprek. Voor sommige banen bij de gemeente Groningen moet dat, als het aan de raadsfracties van GroenLinks en PvdA ligt, verleden tijd zijn.

nieuws

Bewoners appartementencomplex staan ’s nachts buiten vanwege brand

Zo’n twintig bewoners van een appartementencomplex aan de Damsport in Hoornsemeer werd in de nacht van maandag op dinsdag gewekt door de brandweer. Vanwege een brand op het dak moesten ze tijdelijk hun huis uit.

nieuws

Noorderpersprijs 2023 uitgereikt in Forum Groningen

Thereza Langeler en Hilbrand Polman van de Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden hebben maandagavond de Noorderpersprijs voor beste journalistieke productie van Noord-Nederland van 2023 gewonnen. 

nieuws

Dinsdag bewolkt met ’s avonds regen, Koningsdag vooralsnog droog

Deze week begint koud met temperaturen rond de 10 graden. Volgens OOG Weerman Johan Kamphuis bereikt de temperatuur donderdag een dieptepunt, waarna het richting het weekeinde steeds warmer wordt. 

nieuws

Storing Euvelgunnerbrug veroorzaakt file op Zuidelijke Ringweg (update)

Op de zuidelijke ringweg is maandagavond een file ontstaan door een storing van de Euvelgunnerbrug. De brug ging rond 21.00 uur open voor bijzonder transport over water en wilde daarna voor bijna 40 minuten niet…

sport

Donar verliest verliest thuis van Limburg United

Donar heeft maandagavond in eigen huis niet kunnen winnen van HUBO Limburg United uit Hasselt. Het werd 85-93 voor de Belgen.

nieuws

Week van Hartfalen in UMCG

Het is momenteel Nationale Hartfalenweek. Van 22 tot en met 28 april wordt in heel het land aandacht gevraagd voor deze progressieve ziekte. Het UMCG organiseert woensdag 24 april een symposium waarbij aanwezigen alles leren…

nieuws

SterrebosLive gaat weer van start

Binnenkort kunnen Stadjers weer genieten van een nieuw seizoen van SterrebosLive. Van mei tot en met september organiseert wijkcomité Helpman elke tweede zondag van de maand een buitenconcert bij de Muziekkoepel in het Sterrebos. 

nieuws

Lefier organiseert buurtbijeenkomst Indische Buurt vanwege problematiek

Woningcorporatie Lefier organiseert aanstaande dinsdag 23 april om 19.00 uur een buurtbijeenkomst in het Florishuis voor haar bewoners uit de Indische Buurt. Tijdens de bijeenkomst zal worden gesproken over de verschillende problemen die bewoners ervaren…

nieuws

Uitgelegd: Hoe een malafide huisjesmelker huurders intimideert en wegpest

Een huisbaas die ongevraagd je woning betreedt om vervolgens op allerlei plekken in je huis te plassen, omdat hij van je af wilt. Het lijkt ondenkbaar, maar het gebeurde echt in Groningen.

nieuws

Tillift voor Silven is in zwembad Scharlakenhof geïnstalleerd

Het zwembad Scharlakenhof in Haren heeft een tillift geïnstalleerd. Een jaar geleden werd een crowdfundactie gestart om geld in te zamelen voor de installatie van de lift.

nieuws

Ongeval tussen ambulance en fietser op Europaweg

Op de kruising tussen de Europaweg en de Boumaboulevard vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen een ambulance en een fietser.

nieuws

Geen feest op vrijdagavond rond zuidelijke ringweg: ‘Koningsnacht is omzetnacht’

Sommige werknemers van aannemerscombinatie Herepoort, Rijkswaterstaat en de provincie Groningen vieren geen feest op Koningsnacht. Voor hen betekent het een nacht vol werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg en het Julianaplein, omdat Operatie Ring-Zuid een nieuwe…

F
U
R