nieuws

Zernike krijgt een buitenlokaal in de vorm van een voedselbos

nieuws

Dinsdag kans op hagel en zon

We laten het zonnige, warme weekend nu echt achter ons. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis verwacht Groningen deze week wisselvallig weer met hagel, regen, zon en temperaturen rond de 11 graden. 

nieuws

Lezing over de Groningse rol in Nederlands-Indië

In Museum aan de A wordt aankomende woensdag een lezing gehouden over een Groningse familieregering in het Nederlands-Indië en de nadagen daarvan.  De lezing wordt gegeven door historicus Jan Folkerts en Lieuwe Jongsma, Hoofd Publiek…

nieuws

Hulpdiensten uitgerukt voor persoon te water op Hylkemaheerd

Op de Hylkemaheerd in de Stad is maandagavond een persoon te water geraakt. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer uit het water gehaald. Het is niet duidelijk hoe het met de persoon gaat. 

nieuws

Gratis struiken voor bewoners Rivierenbuurt

Bewoners van de Rivierenbuurt in Groningen kunnen een gratis struik aanvragen voor hun eigen voor- of achtertuin of balkon. Dat kunnen ze doen bij de bewonersorganisatie, die met deze actie, genaamd Groen Thuis, de biodiversiteit…

nieuws

Bewoners kunnen woensdag inspreken over plannen Stadshavens

Wie zijn of haar stem wil laten horen over de plannen voor de nieuwe woonwijk Stadshavens, kan aanstaande woensdagavond inspreken tijdens een inspraakbijeenkomst. 

nieuws

Schiphol en vliegveld Eelde gaan samenwerken: kennis, ervaring en kunde moeten GAE ‘relevanter’ maken

Schiphol gaat investeren in Groningen Airport Eelde. Financieel directeur Robert Carsouw van Schiphol en Eelde-directeur Meiltje de Groot zetten maandag handtekeningen onder een samenwerkingsverband. Volgens de luchthavens gaat Schiphol in eerste instantie helpen met nieuwe…

sport

Drie spelers Lycurgus op longlist voor Lange Mannen richting olympisch kwalificatietraject

Robin Boekhoudt, Luuk Hofhuis en Jeffrey Klok staan namens Nova Tech Lycurgus op de longlist van het Nederlands volleybalteam voor het zomerprogramma.

oogochtendshow

De vrijwillige opruimcoach helpt jou deze lente een frisse start te maken

De vrijwillige opruimcoach van WerkPro is voor inwoners van de gemeente Groningen die gratis hulp kunnen gebruiken bij het opruimen van hun huis. Daarover kwam Marja Wolthuizen vanochtend vertellen tijdens het radioprogramma De OOG Ochtendshow.

nieuws

Varkens kijken tijdens zomerse lunchpauze op Zernike Campus verleden tijd

Het was de afgelopen lente- en zomermaanden een echte trekpleister tijdens lunchwandelingen op de Zernike Campus: de wroetende, plonzende en zonnebadende varkens. Maar dit seizoen keren de dieren niet terug.

sport

Handbalsters Oranje winnen ook derde wedstrijd op kwalificatietoernooi

De Nederlandse handbalploeg met de Groningse Lois Abbingh in de gelederen heeft zondag ook de derde en laatste wedstrijd op het Olympisch Kwalificatietoernooi gewonnen.

nieuws

Treinen zaterdagavond drie minuten stil uit protest tegen geweld

Net als in de rest van Nederland staan ook in Groningen alle treinen zaterdagavond drie minuten stil. Dat doen de treinvervoerders uit protest tegen geweld richting treinpersoneel.

nieuws

In beeld: Grote hijsklus voor Julianabrug, liggers geplaatst over Noord-Willemskanaal

Een ‘spectaculaire operatie’. Zo noemde Aanpak Ring-Zuid de grote hijsklus van maandagochtend bij het Julianaplein. De laatste liggers voor de nieuwe Julianabrug werden ingehesen over het Noord-Willemskanaal.

sport

Hockeyvrouwen Groningen winnen van koploper MOP

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondagmiddag de koploper pootje gelicht. In Vught werd het 2-1 voor Groningen tegen MOP.

nieuws

Eigen stoel voor Youp van ’t Hek in Stadsschouwburg

Youp van ’t Hek heeft afgelopen donderdag een ‘eigen’ stoel gekregen in de Stadsschouwburg. De cabaretier kreeg de stoel ter gelegenheid van zijn laatste optreden in één van zijn favoriete zalen.

nieuws

In- en uitchecken met betaalpas nu ook mogelijk in buurtbussen Arriva

Vanaf maandag kunnen reizigers in- en uitchecken met een betaalpas in de buurtbussen van Arriva. Kortingen of een abonnement worden nog niet meegenomen.

F
U
R