nieuws

Nieuwe omleidingen vanwege bouw zuidelijke ringweg

nieuws

Stroomstoring legt treinverkeer tussen Groningen en Assen plat

Het treinverkeer tussen Groningen Europapark en Assen ligt donderdagmiddag plat.

oogochtendshow

Alleskunner Anne Jan Toonstra brengt debuutalbum uit ‘Rough Sleeper Rising Star’

Anne Jan Toonstra geeft op vrijdagavond 26 april een releaseshow in Theater De Oosterpoort. Het gaat om zijn debuutalbum ‘Rough Sleeper Rising Star’ dat gevuld is met Engelstalige nummers. Daarover vertelt de zanger en cabaretier…

nieuws

Speciale uitzending OOG Radio tijdens Koningsdag

OOG Radio verzorgt aanstaande zaterdag, Koningsdag, een speciale uitzending rond de activiteiten in de gemeente.

nieuws

Groningers kopen massaal fietshelm met korting, maar de pot is nu leeg

De actie voor de aanschaf van een fietshelm met korting in Groningen is afgelopen. Sinds de lancering van de actie op 10 april zijn er maar liefst 1600 fietshelmen verkocht. 

nieuws

Gewonde en kapotte auto door voorwerpen die uit woning vielen

Er is woensdagavond een gewonde gevallen op de hoek van de Kreupelstraat en de Grote Markt toen enkele voorwerpen vanuit een woning naar beneden kwamen.

nieuws

Andreas Blühm stopt eind november bij Groninger Museum (update)

Andreas Blühm stopt eind november van dit jaar als directeur van het Groninger Museum. Dat is deze donderdag bekendgemaakt tijdens een personeelsvergadering.

nieuws

Zorgen om vermiste Tim van der Molen

Een 35-jarige man wordt sinds afgelopen woensdagavond vermist. Dat meldt de politie. Volgens het stadsblog Sikkom gaat het om Tim van der Molen.

nieuws

Stichting Meer Bomen Nu Groningen deelt 4500 bessenstruiken uit in Ten Boer

De Stichting Meer Bomen Nu, afdeling Groningen, deelt deze donderdagmiddag en -avond 4500 rode- en blauwebessenstruiken uit aan belangstellenden uit de omgeving van Ten Boer.

nieuws

Groningen viert uitgebreid Koningsnacht en Koningsdag

Groningen viert komend weekend weer uitgebreid de verjaardag van koning Willem-Alexander. Dat begint vrijdag met het feest ‘De Helden van Oranje’ op het evenemententerrein Stadspark.

oogochtendshow

Opbouw expositie Kartonfabriek De Halm in Hoogkerk is in volle gang (update)

De voormalige strokartonfabriek De Halm kreeg vorig jaar geen sloopvergunning van de gemeente. Straks is het mogelijk om een expositie te bezoeken over de oude fabriek. Frits Mulder van de Halm en Nick Landman van…

nieuws

Relatief weinig lintjes op Koningsdag voor inwoners Stad

De lintjesregen in Groningen was de afgelopen vijf jaar nogal bescheiden. In relatief opzicht waren er nergens in de provincie Groningen minder onderscheidingen dan in onze gemeente. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

nieuws

Frisse laatste weekdagen opmaat naar aangenaam weekend, maar kans op een bui blijft

De laatste dagen voor het weekend blijven onverminderd fris, met een weerbeeld waar wolkenvelden de boventoon voeren. De kans op een bui blijft ook in het weekend aanwezig, maar de temperatuur gaat dan wel drastisch…

nieuws

Geen uitstel voor behoud Betonbos en participatie Stadshavens goed verlopen: “We willen bouwen, bouwen, bouwen”

De bewoners van het Betonbos moeten uiterlijk komende zomer hun plek verlaten hebben. Daarnaast vindt de wethouder dat de bewonersparticipatie bij het project Stadshavens goed is verlopen.

nieuws

Provinciebestuur ‘denkt dat het goed komt’ met gemeentelijk geld voor duurdere fietstunnel Hoofdstation

Het provinciebestuur vertrouwt erop dat de gemeente Groningen over de brug komt rond de meerkosten voor de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel bij het Hoofdstation. Hoewel wethouder Van Niejenhuis zich eind vorige maand op de vlakte…

nieuws

‘Zwembad’ achter Hoofdstation staat droog: ‘Eerste contouren bustunnel worden zichtbaar’

De afgelopen week is de busonderdoorgang achter het Hoofdstation leeggepompt. Dat kon, nadat duikers bevestigden dat de grote betonstort van halverwege maart succesvol was. Met droge voeten kan er nu verder gewerkt worden aan dit…

F
U
R