Tegels eruit, tuin erin

tegels eruit, tuin erin

De metamorfose van vijf betegelde stadse tuinen op OOG TV.

tegels eruit, tuin erin
tegels eruit, tuin erin

Operatie Steenbreek Groningen
Vijf (bijna) volledig betegelde tuinen in vijf wijken in de gemeente Groningen gaan op de schop. Letterlijk. Het worden weer tuinen: groene, bloeiende tuinen. En daar kunnen we er niet genoeg van krijgen. Ook in Groningen. Tijdens deze serie krijg je een beeld van de mogelijkheden, inzicht in de gevolgen van verstening en hopelijk zin om met je tuin aan de slag te gaan. Want: het moest maar eens afgelopen zijn met al die versteende tuinen! Als je er op let, schrik je je rot hoeveel stenen voor- en achtertuinen er zijn!

Operatie Steenbreek is een landelijk actie van kennisinstellingen en gemeentes, om burgers inzicht te geven in de gevolgen van de verstening van de steden. En diezelfde burgers te enthousiasmeren om hun
tuin te vergroenen.

En na de uitzenddata via de youtube-link op www.operatiesteenbreek.nl/groningen of via www.oogtv.nl/uitzending-gemist en via Facebook ‘tuin erin’. Volgen via Twitter via ‘OSGroningen’.

Deel dit artikel:

Laatste aflevering — 16 July 2015

Tegels eruit, tuin erin - Tuin 6 Daktuinen

Meer afleveringen

  1. Beste Steenbrekers,

    Onlangs ben ik verhuisd en mijn nieuwe ‘tuin’ is ook een tegeloceaan…
    Ik wil heel graag alle tegels eruit halen en vervangen door teelaarde en er een groene oase van maken. Maar momenteel zit ik financieel te krap. Is vroeg me af of hier, in het kader van jullie project, een regeling/subsidie voor bestaat?

    Met vriendelijke groet,

    M. Munnik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *