OOG Ochtendshow vacaturepagina

Radiostudio OOG Radio, OOG Ochtendshow, foto: Rick van der VeldeWil je ervaring opdoen in de wereld van radio en/of streekjournalistiek? Heb je zin om veel te leren? Grijp dan nu je kans bij de streekomroep van Groningen, want de OOG Ochtendshow zoekt nieuwsgierige Groningers!

Iedere ochtend van 7.00 tot 9.00 kun je op OOG Radio luisteren naar de OOG Ochtendshow, een luchtig ochtendprogramma waarbij nieuws centraal staat. Het programma wordt door vrijwilligers gemaakt, die ervoor zorgen dat alle Groningers goed geïnformeerd aan de dag kunnen beginnen.
Om het milieu te sparen werken we zoveel mogelijk in de cloud, dus voor alle functies is computerervaring nodig. We werken in een coronaproof omgeving.
Het betreft vrijwilligerswerk.

De volgende functies zijn beschikbaar:


 

Bureauredacteur

Een bureauredacteur zoekt het nieuws en andere informatie bij elkaar, dat de presentatoren gebruiken in het programma. Je werkt vanuit huis, waarbij je de content in de cloud klaarzet voor de presentatoren.
De bureauredacteur is van 6.30 tot 9.00 uur aanwezig, dus vroeg opstaan is wel een vereiste. Je moet teksten taalvaardig zijn en kunnen samenvatten/inkorten.

Je kunt rekenen op een goed inwerktraject. Ervaring is daarom niet vereist, maar wel een pre. Daarnaast is het erg belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken, maar ook in een team je mannetje staat.
Als ervaren bureauredacteur zijn er diverse doorgroeimogelijkheden, ook bijvoorbeeld richting presentatie.

-> meer informatie en solliciteren


 

Dagredacteur

De dagredactie gaat op zoek naar onderwerpen voor de OOG Ochtendshow. Je regelt interviews voor de volgende uitzending, of doet zelf (telefonische) interviews, zet die klaar voor de volgende uitzending en stemt dit af met de nieuwsredactie van OOG Radio & TV.

Een goede feeling met stadsnieuws is wel nodig, want je moet zelf op zoek naar onderwerpen. Ook is hierbij creativiteit nodig, net als een gezonde dosis interesse voor het nieuws uit onze gemeente. Daarnaast is het erg belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken, maar ook in een team je mannetje staat.

Je kunt op ieder moment van de ochtend en middag hieraan werken, dus is deze functie ideaal te combineren met bijvoorbeeld opleiding, studie, of parttime baan.

-> meer informatie en solliciteren


 

Online redacteur

Als online redacteur “knip” je de interviews uit onze uitzending en plaats je ze op onze site. Ook zorg je ervoor dat de interviews worden gedeeld op onze sociale media. Daarnaast zorg je er ook voor dat onze sociale media worden voorzien van leuke updates. Kennis van WordPress en sociale media is nodig voor deze functie.
Je werkt hiermee samen met het dagredactie-team. Het is belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken, maar ook in een team je mannetje staat.

Je kunt op ieder moment van de ochtend en middag hieraan werken, dus is deze functie ideaal te combineren met bijvoorbeeld opleiding, studie, of parttime baan.

-> meer informatie en solliciteren


 

Meer informatie en solliciteren

meld_je_aanBen je geïnteresseerd? Gaaf! Stel dan een e-mail samen, waarin je jezelf voorstelt en aangeeft waarom jij geschikt bent voor de functie. Let op: alle functies zijn op basis van vrijwilligerswerk.
Stuur jouw e-mail t.a.v. Rick van der Velde, naar ochtendshow@oogradio.nl,

LET OP: Als je hebt solliciteert, houd dan ook je spam map in de gaten.
In sommige gevallen is gebleken dat onze e-mails daar in terecht komen.

Keurmerk Nederlandse Streekomroepen

Deel dit artikel: