OOG Ochtendshow vacaturepagina

Radiostudio OOG Radio, OOG Ochtendshow, foto: Rick van der VeldeWil je ervaring opdoen in de wereld van radio en/of stadsjournalistiek? Heb je zin om veel te leren? Grijp dan nu je kans bij de stadsomroep van Groningen, want de OOG Ochtendshow zoekt naar nieuwsgierige Groningers!

Iedere ochtend van 7.00 tot 9.00 kun je op OOG Radio luisteren naar de OOG Ochtendshow, een luchtig ochtendprogramma waarbij nieuws centraal staat. Het programma wordt door vrijwilligers gemaakt, die ervoor zorgen dat alle Groningers goed geïnformeerd aan de dag kunnen beginnen.
Om het milieu te sparen werken we zoveel mogelijk digitaal, dus voor alle functies is computerervaring nodig. Het betreft vrijwilligerswerk.

De volgende functies zijn beschikbaar:


 

Dagredacteur

De dagredactie gaat op zoek naar onderwerpen voor de OOG Ochtendshow. Je regelt interviews voor de volgende uitzending, of doet zelf (telefonische) interviews, zet die klaar voor de volgende uitzending en stemt dit af met de nieuwsredactie van OOG Radio & TV.

Een goede feeling met stadsnieuws is wel nodig, want je moet zelf op zoek naar onderwerpen. Ook is hierbij creativiteit nodig, net als een gezonde dosis journalistieke interesse. Daarnaast is het erg belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken, maar ook in een team je mannetje staat.

Je kunt op ieder moment van de ochtend en middag hieraan werken, dus is deze functie ideaal te combineren met bijvoorbeeld opleiding of studie.

-> meer informatie en solliciteren


 

Online redacteur

Als online redacteur “knip” je de interviews uit onze Uitzending Gemist en plaats je ze op ons gedeelde van de OOG site. Ook zorg je ervoor dat de interviews worden gedeeld op onze sociale media. Je werkt hiermee samen met het dagredactie-team en onze sociale media redacteur. Het is belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken, maar ook in een team je mannetje staat.
Je kunt rekenen op een goed inwerktraject. Ervaring is daarom niet vereist, maar enige kennis van WordPress en sociale media is wel een pré.

Je kunt op ieder moment van de ochtend en middag hieraan werken, dus is deze functie ideaal te combineren met bijvoorbeeld opleiding of studie.

-> meer informatie en solliciteren


 

Itembewerker

De OOG Ochtendshow is natuurlijk niets zonder nieuwsitems. De nieuwsredactie maakt deze items voor TV en jij zorgt ervoor dat ze geschikt worden voor ons programma.
Je kunt rekenen op een goed inwerktraject. Ervaring is dus een pre, maar geen vereiste. Wel moet je journalistieke interesse hebben en goed kunnen samenvatten. Daarnaast is het erg belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken, maar ook in een team je mannetje staat.

Je werkt in het einde van de middag, dus is deze functie ideaal te combineren met bijvoorbeeld opleiding of studie.

-> meer informatie en solliciteren


 

Meer informatie en solliciteren

meld_je_aanBen je geïnteresseerd? Gaaf! Stel dan een e-mail samen, waarin je jezelf voorstelt en aangeeft waarom jij geschikt bent voor de functie. Stuur die t.a.v. Rick van der Velde naar ochtendshow@oogradio.nl, Bel je liever? Dan kun je tijdens kantooruren bellen met Annelies van Santen op telefoonnr. 050 – 5717100.

LET OP: Als je via e-mail reageert, houd dan ook je spam map in de gaten.
Het kan voorkomen dat onze e-mails daar in terecht komen.
Deel dit artikel: