Arm in 050

Omroep Organisatie Groningen (OOG) doet dit jaar onderzoek naar armoede in de gemeente Groningen. Wij onderzoeken hoe het kan dat Groningen hoog in de ranglijst van steden met armoede staat, wat het is om in armoede te leven en waarom het maar niet lukt om armoede terug te dringen. Op deze pagina staan de publicaties over het onderzoek.

Deel dit artikel:
nieuws

Hoe een deel van de mensen in de bijstand de weg naar werk kunnen vinden

Ongeveer 9.500 gezinnen in de gemeente Groningen zijn voor hun inkomen afhankelijk van de bijstand.

nieuws

Waarom er mensen werkloos zijn terwijl er toch genoeg vacatures zijn

Op de Groninger arbeidsmarkt zijn bijna net zoveel vacatures als werklozen.

nieuws

Podcast Arm in 050 – De Groninger arbeidsmarkt

Wat maakt de Groninger arbeidsmarkt anders dan andere gebieden en hoe verhoudt zich dat met armoede? Hierover gaat de zevende podcast van Arm in 050.

nieuws

Podcast Arm in 050 – De beleving van armoede in Groningen

Hoe ervaren Groningers het om in armoede te leven en hoe zie je dat in de Stad? Hierover gaat de zesde podcast van Arm in 050.

nieuws

Wethouder wil investeren in mensen om armoede op te lossen

Wethouder Isabelle Diks wil op een andere manier gaan kijken naar het bestrijden van armoede.

nieuws

Podcast Arm in 050 – De leefbaarheid in de wijken

Wat zijn de verbanden tussen armoede en de leefbaarheid in de wijken? En wat wordt daar aan gedaan? Hierover gaat de vijfde podcast van Arm in 050.

nieuws

Waarom laaggeletterden dieper en langer in de armoede zitten

Laaggeletterdheid is een van de grootste problemen in het armoededossier. Mensen komen vaak dieper in de problemen omdat ze niet goed kunnen begrijpend lezen en zich daarvoor schamen.

nieuws

Podcast Arm in 050 – de gevolgen van laaggeletterdheid

OOGtv doet dit jaar onderzoek naar armoede in Groningen. Een van de vragen in het onderzoek is: ‘Wat zijn de gevolgen van laaggeletterdheid in het armoededossier?’

nieuws

Waarom mensen die het moeilijk hebben niet altijd gebruik maken van hulp

Mensen die hulp nodig hebben moeten op een andere manier benaderd worden door beleidsmakers en hulpverleners. Daarmee kan voorkomen worden dat mensen dieper in de problemen komen en zorgkosten verder oplopen.

nieuws

Podcast Arm in 050 – Waarom maken mensen niet altijd gebruik van hulp?

OOGtv doet dit jaar onderzoek naar armoede in Groningen. Een van de vragen in het onderzoek is: ‘Waarom maken mensen niet altijd gebruik van de hulpvoorzieningen die er zijn om hen te helpen?’

nieuws

Hoe Desmond (59) in de armoede kwam en geen zicht heeft op een uitweg

Hoe is het als je je werk verliest en in de financiële problemen komt? Desmond (59, naam gefingeerd) kwam zes jaar geleden met zijn vrouw naar Nederland in de hoop op werk en geluk, maar…

nieuws

Meelopen met Groningse deurwaarder: ‘De meeste inboedels zijn kringloop’

Groningen staat al jaren hoog in de lijst van Nederlandse gemeenten met de meeste armoede. Geregeld ziet deurwaarder Marco de Jong die armoede van heel dichtbij. OOG TV liep een dag met hem mee tijdens…

F
U
R