nieuws

Gemeente en provincie blij met steun Tweede Kamer aan onderzoek Lelylijn

De gemeente en de provincie Groningen zijn zeer tevreden met de steun van de Tweede Kamer aan het onderzoek omtrent de Lelylijn. De Lelylijn is het eventuele nieuwe treintraject dat van Groningen via Drachten, Heerenveen…

nieuws

“Dit deel van Hotel Schimmelpenninck Huys is afgebrand”

Groot alarm bij de Groninger brandweer. Zij kregen de melding van een brand in Hotel Schimmelpenninck Huys met in het pand nog verschillende gasten aanwezig. Ondanks al het realisme ging het om een grote brandweeroefening.…

nieuws

Werkzaamheden in nacht bij spoorwegovergang Esperantostraat

In de nachten van woensdag 11 op donderdag 12 december en van donderdag 12 op vrijdag 13 december worden er tussen 01:00 en 06:00 uur ter hoogte van de spoorwegovergang Verlengde Willemstraat/Esperantostraat werkzaamheden verricht.

nieuws

Interactief prentenboek helpt kleintjes bij wisseling verband

Sinterklaas kwam donderdag op bezoek bij het brandwondencentrum in het Martini Ziekenhuis. Hij nam een speciaal cadeautje voor de jongste patiëntjes mee, namelijk een digitaal en interactief prentenboek.

nieuws

Cadeautjes ruilen met het Kastje van Sinterklaas

Met het Kastje van Sinterklaas kan je tot donderdagavond 20:00 uur cadeautjes komen ruilen. In Groningen wordt dit al acht jaar gedaan en dit jaar staat hij in de wijk de Hunze aan de Beijumerweg…

nieuws

Vera voor kinderburgemeester

De verkiezingen voor de nieuwe kinderburgemeester en de nieuwe loco-kinderburgemeester zijn van start. Floor, Lieuwe, Vera, Milou en Venne zijn in de race om nieuwe kinderburgemeester te worden. Deze week stellen wij elke dag een…

nieuws

Anderhalf jaar cel voor straatroof

Twee mannen van 30 en 38 jaar uit Groningen zijn tot anderhalf jaar cel veroordeeld vanwege een gewelddadige straatroof. Dat melden diverse media.

nieuws

Ruit auto in Hoogkerk vernield

Een auto die geparkeerd stond aan de Bernardlaan in Hoogkerk is in de nacht van woensdag op donderdag vernield.

nieuws

Volgend weekeinde geen treinen, maar bussen tussen Stedum en Delfzijl

Mensen die volgend weekeinde van en naar Delfzijl reizen moeten rekening houden met vertragingen wegens werkzaamheden.

nieuws

Mist blijft voorlopig nog hangen

De mist die momenteel (donderdag) over de stad en de provincie hangt blijft de komende uren nog aanwezig.

nieuws

Bewoners Oosterparkwijk hebben hun keuze gemaakt

Bewoners van de Oosterparkwijk hebben uit een lijst van 23 suggesties elf ideeën gekozen die de komende tijd in de wijk uitgevoerd gaan worden.

nieuws

Frustratie door verkeersoverlast A7 bij Hoogkerk

De maximumsnelheid op de A7 bij Hoogkerk moet naar beneden. Dat vinden diverse raadsfracties. Door de snelheid te verminderen moet de geluidshinder voor de bewoners van Hoogkerk-Zuid en Buitenhof omlaag.

nieuws

Man uit water bij Turfsingel gered

De brandweer heeft afgelopen nacht rond 03:45 uur aan de Turfsingel een man uit het water gehaald. Dat gebeurde ter hoogte van het voormalige tankstation. Dit meldt de incidentenwebsite 112groningen.

sport

FC Groningen oefent tijdens winterstop tweemaal in Duitsland

FC Groningen blijft tijdens de komende winterstop in Nederland. Wel worden in die periode twee oefenduels in Duitsland gespeeld. De FC verblijft van woensdag 8 t/m zaterdag 11 januari in het Limburgse Horst.

sport

Lycurgus blijft in spoor van koploper

De volleyballers van Lycurgus hebben woensdagavond in Houten de competitiewedstrijd tegen Taurus met 3-0 gewonnen.

F
U
R