nieuws

Rookmelders gaan af in gebouw aan W.A. Scholtenstraat, tien appartementen ontruimd

De Groninger brandweer moest dinsdag aan het einde van de middag in actie komen aan de W.A. Scholtenstraat. In het gebouw gingen de rookmelders af.

nieuws

Studenten voeren actie tegen menstruatie armoede

De Groningse studenten Maureen Oudshoorn en Mirthe Zuhorn hebben een inzamelingsactie gehouden voor menstruatieproducten. In hun woonplaats heeft de voedselbank veel behoefte aan menstruatieproducten. Ook in gemeente Groningen zijn er vrouwen die geen geld hebben om…

nieuws

SP is bezorgd over bezuinigingen busvervoer

De SP maakt zich zorgen over bezuinigingen bij de bussen in de gemeente. Volgend jaar wordt waarschijnlijk drie miljoen euro bezuinigd omdat er dan nog steeds minder mensen reizen dan voor de coronacrisis.

nieuws

RIVM waarschuwt voor zomersmog door ozon

In heel Nederland is de komende twee dagen grote kans op smog. Het RIVM heeft dinsdag een waarschuwing uitgegeven voor heel Nederland en adviseert mensen die gevoelig zijn voor smog binnen te blijven en  zware…

nieuws

Niels Hermus: ”Wij willen de wereld mooier maken op sokken!”

Let’s Do Goods ontwerpt samen met lokale kunstenaars uit de daklozengemeenschap sokken. Voor elk paar sokken dat verkocht wordt doneert het bedrijf een paar sokken terug aan daklozen. Vandaag werden de Groningse sokken gelanceerd. 

nieuws

Noordelijk Scheepvaartmuseum krijgt ton van provincie voor samenwerking met regio

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum krijgt 100.000 euro van de provincie Groningen voor de uitwerking van een nieuw museumconcept, het Museum aan de A. Dat maakte de provincie dinsdagmiddag bekend.

nieuws

Downhill: ‘De kans dat je valt is groot’

Bij de Kardingebult is het oppassen geblazen voor downhillers. Downhill is een extremere versie van mountainbiken. Fietsers leggen een parcours af waarbij zij met zo veel mogelijk snelheid en scherpe bochten naar beneden gaan.

nieuws

Besmettingen in Groningen afgelopen week meer dan gehalveerd

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in de provincie Groningen is in de afgelopen week met meer dan de helft afgenomen ten opzichte van de week ervoor. Dat blijkt uit de wekelijkse update over…

nieuws

Supermarkten, tuincentra en bouwmarkten vanaf 1 juli weer om 12.00 uur open op zon- en feestdagen

De winkeltijden in de gemeente Groningen wisselen vanaf 1 juli van ‘coronatijd’ naar de gewone openingstijden.

nieuws

Vier nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 14 in provincie

Volgens het RIVM zijn er in de afgelopen vierentwintig uur vier nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden veertien nieuwe besmettingen vastgesteld.

nieuws

Komend weekend meerdere afsluitingen op en rond zuidelijke ringweg

Aankomend weekend zijn er meerdere afsluitingen op en rond de zuidelijke ringweg. Weggebruikers moeten rekening houden met veel omleidingsroutes, zo stelt Groningen Bereikbaar dinsdagmiddag.

nieuws

Voorbereidingen Groningen Swim Challenge in volle gang

Na een verloren coronajaar is er 28 augustus weer de Groningen Swim Challenge. Tijdens dit evenement wordt er van Zoutkamp naar Stad in estafetteteams  gezwommen om geld op te halen voor het UMCG Kanker Researchfonds.

nieuws

Agent uit Stad vrijgesproken voor kilo coke in auto; wel veroordeling voor kinder- en dierenporno

De 31-jarige ex-politieagent uit Groningen, die vorig jaar juni werd gearresteerd met een kilo cocaïne in zijn auto, is dinsdagmiddag vrijgesproken door de rechtbank in Groningen voor drugsbezit en -handel.

nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding op Laan Corpus den Hoorn

Op de Laan Corpus den Hoorn, ter hoogte van de Van Ketwich Verschuurbrug, is dinsdagmiddag een fietsster gewond geraakt bij een ongeval met een automobilist.

nieuws

Stadspartij wil snelle oplossing voor sluiting zwembaden voor recreanten

Er moet op korte termijn een oplossing worden bedacht om zwembad De Parrel, het Helperzwembad en het zwembad in Kardinge weer te openen voor recreanten. Dat wil de Stadspartij.

F
U
R