nieuws

Gloednieuw Kamermuziekfestival in Stad: “Intieme setting, waarbij genieten voorop staat”

Op de zaterdag en zondag van het Hemelvaartsweekend wordt er in de stad een gloednieuw Kamermuziekfestival georganiseerd. Initiatiefnemer Iteke Wijbenga kijkt er naar uit.

nieuws

Voorbereidingen verhuizing seinhuis in volle gang

Op het Hoofdstation zijn de voorbereidingen in volle gang om het monumentale seinhuis te kunnen verhuizen. In de loop van 2023 komt het seinhuis weer terug op de oude stek.

nieuws

Met platform hopen omwonenden Gerrit Krolbrug voet tussen de deur te krijgen

Drie bewonersorganisaties, de werkgroep Toegankelijk Groningen en de Fietsersbond hebben een platform opgericht waarmee men hoopt een voet tussen de deur te krijgen bij het proces rond de nieuwe Gerrit Krolbrug.

nieuws

SOG wint verkiezingen Universiteitsraad, opkomst historisch laag

Studenten Organisatie Groningen, SOG, heeft de verkiezingen voor de Universiteitsraad gewonnen. Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen, RuG, op haar website.

nieuws

Cultuursector reageert verheugd op extra geld: “Heel fijn dat het kabinet ons op het netvlies heeft staan”

In Groningen wordt verheugd gereageerd op de plannen van het kabinet om extra geld te investeren in de cultuursector.

nieuws

Vlammen en knallen bij buitenbrand aan Couperusstraat

Aan de Couperusstraat in de wijk De Wijert heeft maandagavond een forse buitenbrand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

nieuws

ProRail rondt werkzaamheden tussen Stad en Meppel af, spoorboog wordt later verlegd

Het treinverkeer tussen Groningen en Meppel is maandag in alle vroegte weer opgestart. Spoorbeheerder ProRail meldt dat de werkzaamheden succesvol zijn afgerond.

nieuws

De Stadswandeling: ‘De bejaarden zijn toen uit dit pand getrokken’

Groningers lopen wat af. In de 56e aflevering van De Stadswandeling, bezoeken Beno Hofman en Mirre van de Klok de straat Schoolholm. 

nieuws

OM wil Stadjer (28) 2,5 jaar achter de tralies voor schietpartij aan Populierenlaan

Het Openbaar Ministerie wil dat een 28-jarige man uit Groningen een celstraf van 2,5 jaar uitzit voor een schietincident aan de Populierenlaan in Selwerd. Volgens RTV Noord legde het OM deze eis maandagmiddag voor aan…

nieuws

Muurschildering Aletta Jacobs onthuld aan Broerstraat: ‘Ze is zo’n ontzettend coole vrouw’

De metershoge muurschildering van Aletta Jacobs op een muur aan de Broerstraat is klaar. Kunstenaarsduo VAAF is blij met het resultaat: “We wilden echt haar verhaal vertellen, vertellen waarom Aletta Jacobs zo’n ontzettend coole vrouw…

nieuws

Ring-Zuid vanaf woensdagavond vier dagen dicht tussen Euvelgunne en Westerbroek

De zuidelijke ringweg is van woensdag 25 mei 22.00 uur tot maandag 30 mei 06.00 uur afgesloten tussen knooppunt Euvelgunne en knooppunt Westerbroek.

nieuws

Nachtraad opent meldpunt om grip te krijgen op ‘needle spiking’ en andere incidenten in nachtleven

Mensen die worden gedrogeerd, gediscrimineerd of (seksueel) worden geïntimideerd, kunnen vanaf nu hun verhaal doen bij de Nachtraad van Groningen.

nieuws

Nieuwe noodopvang voor asielzoekers in gebruik genomen

Een nieuwe noodopvang voor asielzoekers word vandaag in gebruik genomen. De opvang bevind zich aan de Sint Petersburgweg en heeft plek voor 110 vluchtelingen. 

nieuws

Jeugdzorgorganisatie sluit deuren; 19 medewerkers en 191 cliënten zoeken nieuwe plek

Jeugdzorgorganisatie MJD Veerkracht Thuis stopt voor 1 oktober met al haar activiteiten op het gebied van ambulante jeugd- en gezinszorg in Groningen. Dat maakten MJD en de gemeente Groningen maandagmiddag bekend. Voor de 191 cliënten…

nieuws

Vandalen gaan tekeer op boom aan Reddingiusweg in Hoogkerk

Vandalen hebben afgelopen weekend een boom ontdaan van een groot deel van zijn bast aan de Reddingiusweg in Hoogkerk. De gemeente en de politie zijn op zoek naar getuigen van het incident.

F
U
R