nieuws

Gestolen Van Gogh te zien in nieuwe tentoonstelling Groninger Museum

nieuws

Verdachte aanslagen in Vlaardingen stak in Groningen man dood

Een 30-jarige Rotterdammer die verdacht wordt van in ieder geval één aanslag op een loodgieter in Vlaardingen, heeft tien jaar geleden in Groningen een man doodgestoken. Dat meldt de Telegraaf.

nieuws

Grappenmaker gooit zeepsop in nieuwe fonteinen Grote Markt (video)

Waar veel mensen al bang voor waren is toch gebeurd. Er is zeep of een andere schuimende substantie in de nieuwe fonteinen op de Grote Markt gegoten.

nieuws

Line-up bevrijdingsfestival met komst vier nieuwe acts rond

De line-up van het bevrijdingsfestival is rond. Dizzee Rascal, Claude, TAXITAXI en Rozie zijn als laatsten aan de editie van 2024 toegevoegd.

nieuws

Nieuw project legt de recente geschiedenis gaswinning vast

In Ooggetuigen van de Gaswinning worden de komende twee jaar minimaal honderd interviews afgenomen met inwoners en betrokkenen over de gaswinning. Met het project willen de initiatiefnemers een levendige en persoonlijke kijk op de geschiedenis…

nieuws

Werkzaamheden kade Borgsloot bij Meerstad gestart

De werkzaamheden aan kade van de Borgsloot langs de Hoofdweg bij Meerstad zijn begonnen.

nieuws

Russische hackers achter cyberaanval op website provincie Groningen

De cyberaanval die maandag de website van de provincie Groningen plat legde is opgeëist door de pro-Russische hackgroep NoName. Dat meldt het dagblad Trouw na onderzoek van Investico.

nieuws

Jubileumeditie bloemenjaarmarkt onder zonnige omstandigheden afgetrapt

De bloemenjaarmarkt wordt vandaag (Goede Vrijdag) voor de veertigste keer georganiseerd.  Meer dan honderd marktkooplieden bieden dan weer hun bloemen, planten en accessoires aan.

nieuws

Tot 2,5 jaar cel geëist voor woningoverval aan Helper Oostsingel

Tegen een 24-jarige Stadjer is donderdag voor de rechtbank in Groningen 2,5 jaar cel geëist voor een woningoverval aan de Helper Oostsingel. Dat meldt RTV Noord. Een 20-jarige medeverdachte uit Groningen moet twee jaar brommen,…

nieuws

Goede Vrijdag begint regenachtig, later opklaringen

Het ziet ernaar uit dat de bloemetjesmarkt op Goede Vrijdag niet alleen gevuld gaat zijn met bloemen, maar ook met paraplu’s. OOG-weerman Johan Kamphuis voorspelt wat regen in de ochtend. Eerste paasdag komen we nog…

nieuws

File door kop-staartbotsing op A7 nabij Westpoort

Donderdagmiddag zijn twee auto’s op elkaar gebotst op de A7 in de buurt van Westpoort. De kop-staartbotsing gebeurde in de richting van Leek naar Groningen. 

nieuws

Lekkage gevaarlijke stof Martini Ziekenhuis

De brandweer moest donderdagmiddag uitrukken voor een lek van een gevaarlijke stof in het Martini Ziekenhuis. Het gaat om formaline, een stof die gebruikt wordt als desinfectie. Er raakte niemand gewond.

nieuws

Teleurstelling over laten staan van geheugenpaviljoen

Een groep bewoners uit de Oosterpoortwijk is teleurgesteld dat de gemeente het zogeheten geheugenpaviljoen toch wil laten staan.

nieuws

FC Groningen fris laatste wedstrijden in: “Ze stonden maandag alweer te springen”

Een feestje bij FC Groningen, dat is waar de club en supporters op hopen aan het eind van het seizoen. Met nog 8 wedstrijden te gaan was er donderdag wel iets te vieren. Trainer Dick…

nieuws

“Dit is niet leuk, maar de miljoenen zullen op tafel moeten komen want het Hoofdstation kan niet een bouwput blijven”

In de Groningse politiek wordt verzuchtend gereageerd op het nieuws dat het project Groningen Spoorzone duurder uit gaat vallen. Dinsdagmiddag maakte de provincie bekend dat er 18,4 miljoen euro extra op tafel moet worden gelegd…

nieuws

Verdachte bendegeweld en aanslagen in de stad blijft vast zitten

De 59-jarige hoofdverdachte van bendegeweld in Oost Groningen en de stad komt niet op vrije voeten. Dat meldt RTV Noord.

F
U
R