Foto: Judith Hovius
De bakkerij van Noorderpoort stond de afgelopen dagen in het teken van de Bakathon, een driedaags project waarin studenten van de bakkersopleiding werkten aan het Broodje Grunn. In totaal deden meer dan vijftig studenten mee aan het bedenken en bakken van wat hét broodje van Groningen moet worden.
Aan het einde van de driedaagse presenteerden de teams hun broodjes aan een vakjury. Die lette niet alleen op de smaak, maar ook op het verhaal achter het broodje en het gebruik van lokale ingrediënten. Uiteindelijk koos de jury twee winnende broodjes die doorgaan naar de volgende ronde.
In november wordt tijdens de Promotiedagen in MartiniPlaza verder gewerkt aan het beleg en de afwerking van het broodje. Tijdens het evenement Wintergoud in december mag het publiek proeven en stemmen op het uiteindelijke Broodje Grunn.
Het project is een initiatief van onder anderen BBENG (een organisatie die zich inzet voor het versnellen van transities in Noord-Nederland), Noorderpoort en de gemeente Groningen, en draait om samenwerking binnen de lokale voedselketen.
De Fietsersbond en het Platform Gerrit Krolbrug bieden komende de petitie met 18.000 aan in…
Het Gomarus College en ROC Menso Alting hebben donderdag twee nieuwe onderwijsruimtes geopend, die leerlingen…
Het Groninger Museum heeft geen duidelijk plan voor de toekomst, kampt met grote financiële zorgen…
Treinen tussen Groningen en Leeuwarden moeten nog jarenlang langzamer rijden bij Hardegarijp. Dat meldt spoorbeheerder…
Vier deelnemers aan de Postcode Loterij in de Boerhaavelaan in Groningen hebben donderdag ieder 25.000…
Catherine Sorgdrager wordt per 1 januari 2026 de nieuwe artistiek leider van Theater De Steeg.…