Foto: Judith Hovius
De Groningse horecawereld stond maandag volop in de schijnwerpers tijdens de Horeca Xperience in Martiniplaza. Bezoekers uit de stad en daarbuiten kwamen samen om de nieuwste trends, producten en innovaties in de horeca te ontdekken.
Vorig jaar vond de beurs nog plaats op in de Martinikerk. Maar de belangstelling is volgens de Horeca Xperience zo sterk gegroeid dat de organisatie dit jaar uitweek naar Martiniplaza.
De beurs bood een mix van proeverijen, workshops en presentaties. Van duurzame drankconcepten tot innovatieve kooktechnieken: ondernemers, studenten en liefhebbers konden overal inspiratie opdoen, contacten leggen en ideeën uitwisselen.
Een van de hoogtepunten was de Klaar Af Kook-wedstrijd, waarbij jonge talenten het tegen elkaar opnamen achter het fornuis. Onder grote druk kookten zij gerechten met een mysterieuze box aan ingrediënten.
Daarnaast trok de tapwedstrijd veel kijkers. Deelnemers lieten zien hoe je het perfecte biertje tapt: strak, met de juiste schuimkraag en binnen de tijd.
Het herstel van de Dorkwerderbrug gaat zeker nog enkele weken duren. Bij een inspectie heeft…
Twee auto's zijn donderdagavond op elkaar geknald op de N370 tussen oprit Peizerweg en het…
De komende dagen is er veel bewolking met af en toe kans op lichte regen.…
De gemeente werkt op dit moment aan een vlonder in de Gorechtvijver in de Oosterparkwijk.…
Op de A28 tussen Groningen en Haren vond donderdag rond 17.45 uur een forse kop-staartbotsing…
Op de A7 ter hoogte van Hoogkerk vond donderdagavond een kop-staartaanrijding plaats tussen twee voertuigen.…